Η 94χρονη επιζώσα του Άουσβιτς στηρίζει το Κίνημα BDS: "ΕΧΩ ΒΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ"

Η Εσθήρ Μπεχαράνο, επιζώσα του Άουσβιτς, υποστηρίκτρια της Παλαιστίνης

Η 94 ετών Εσθήρ Μπεχαράνο, επιζώσα του Άουσβιτς, μετακινήθηκε στην Παλαιστίνη το 1945, μετά από 15 χρόνια επέστρεψε στην Γερμανία, καθώς βίωσε τις πολιτικές του κράτους του Ισραήλ ενάντια στους Παλαιστίνιους.

Η Μπεχαράνο στάλθηκε στο Άουσβιτς στις αρχές του 1940. Χάρη στο ξεχωριστό της μουσικό της ταλέντο γλύτωσε τον θάνατο και μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο μετανάστευσε στην Παλαιστίνη. Μετά από 15 χρόνια επέστρεψε στο Αμβούργο στη Γερμανία, όπου ζει μέχρι σήμερα. Δηλώνει πως οτιδήποτε βοηθά να ανατραπούν αυτές οι τρομακτικές πολιτικές του κράτους του Ισραήλ τις υποστηρίζει γιατί έχει βιώσει τι είναι ο φασισμός.

Το 2017 οι πολιτείες της Φρανκφούρτης, του Βερολίνου και του Μονάχου απαγόρευσαν και λογοκρίνανε τις καμπάνιες μποϋκοτάζ ενάντια στο Ισραήλ και κατηγορήθηκαν ούτε λίγο ούτε πολύ ως φιλοναζιστικές. Η Γερμανίδα μετανάστρια στην Παλαιστίνη δήλωσε ότι «όταν είχαμε μεταναστεύσει στο Ισραήλ μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο,  θέλαμε να αναπτύξουμε την χώρα μας μαζί με τους Παλαιστίνιους. Γενικά οι Παλαιστίνιοι βοηθούσαν εμάς και τους πρώτους Εβραίους που ήρθαν στη χώρα».

Θέλαμε να αναπτύξουμε τη χώρα μας μαζί με τους Παλαιστίνιους, αλλά επικράτησε το σιωνιστικό δόγμα ότι «οι Ισραηλινοί είναι μοναδικοί στα εδάφη της περιοχής». Η ζωή ήταν δύσκολη εκεί, γιατί δεν συμφωνούσαμε με τα τρομακτικά που διαπράττονταν εις βάρος των Παλαιστινίων.

Η Μπεχαράνο με τον σύζυγο της εγκατέλειψαν τη χώρα, καθώς είχαν αρνηθεί να συμμετέχουν στον ισραηλινό στρατό και προτίμησαν να φύγουν από τη χώρα για να μην βρεθούν στη φυλακή.

Σύμφωνα με την Μπεχαράνο, που συνεχίζει να αντιτίθεται στις πολιτικές του ισραηλίτικου κράτους, είναι δύσκολο να ασκήσεις κριτική στο κράτος του Ισραήλ γιατί αισθάνονται υπεύθυνοι για τους Εβραίους που μετανάστευσαν και ίδρυσαν το εβραϊκό κράτος.

Στη Γερμανία η ειλικρινής Ιουδαία γυναίκα έχει επικριθεί ότι είναι αντισημίτης για την αντίθεση της στον πόλεμο και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων.

Πηγή: telesur μέσω: Μέτωπο Καναφάνι

Σχόλια