Γαλλία: "Δεν είναι ρεαλιστικό να παραμείνει ο Assad στην εξουσία"


Ο Πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ
[Σχόλιο από τα Μαντάτα: Τη στιγμή που η Γαλλία... σφίζει από Δημοκρατία και όλοι το βρίσκουν απόλυτα "ρεαλιστικό" να παραμένει ο Μακρόν στην εξουσία, βλέπεις μια είδηση όπως η παρακάτω και... παραδίδεις πνεύμα!]
Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ δήλωσε ότι στόχος των ΗΠΑ δεν είναι πλέον η απομάκρυνση του Άσαντ, αλλά να τον υποχρεώσουν να κάνει πολιτικές αλλαγές που θα τον εμποδίσουν να φέρεται με τον ίδιο τρόπο στο μέλλον.

Απαντώντας σε αυτές τις δηλώσεις, ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι θα συνεχίσουν τον πόλεμο κατά του ISIS και ότι αυτό είναι η πρώτη προτεραιότητα. Εκτός από αυτό όμως, επιζητούν "την σύσταση μιας συνταγματικής επιτροπής, ώστε να ξαναρχίσει μια αξιόπιστη και ενωτική πολιτική διαδικασία που θα οδηγήσει στη διενέργεια ελεύθερων και αμερόληπτων εκλογών, υπό την εποπτεία του ΟΗΕ. Όλοι οι Σύροι, συμπεριλαμβανομένων και των προσφύγων και των ατόμων που έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της χώρας, θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τους ηγέτες τους σε ένα ουδέτερο περιβάλλον που θα εξασφαλίζεται από τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης."

Επίσης, ο Γάλλος υπουργός δήλωσε ότι "δεν είναι ρεαλιστικό να φανταζόμαστε ότι ο Άσαντ θα παραμείνει στην εξουσία σε μια συμφιλιωμένη Συρία".


Πηγή: almasdarnews
Μετάφραση: Μαντάτα

Σχόλια