Ανακοίνωση για την Τριμερή Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας – Κύπρου – Παλαιστίνης


Με μεγάλη μας λύπη είδαμε σήμερα τον Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι και τον Υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής, Δρ. Ριάντ Μάλκι σε αναμνηστική φωτογραφία από την συνάντηση τους με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Η συνάντηση αυτή έγινε στα πλαίσια της Τριμερούς Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας – Κύπρου – Παλαιστίνης, που έλαβαν χώρα στην Αθήνα.

Αυτή η συμβολική εικόνα με τα χαμόγελα από τους αξιωματούχους της Παλαιστινιακής Αρχής και τον Έλληνα πρωθυπουργό, έρχεται λίγες μέρες μετά το νέο ξυλοδαρμό της Παλαιστινιακής Αρχής κατά Παλαιστίνιων διαδηλωτών, φίλων της Χαμάς, στην κατεχόμενη Παλαιστίνη και μία μέρα μετά από την κατεδάφιση μνημείου προς τιμήν του ήρωα της Παλαιστινιακής Αντίστασης Γασσάν Καναφάνι από τον Ισραηλινό στρατό στην πόλη Άκρε στην Κατεχόμενη Παλαιστίνη.

Η Πρεσβεία της Παλαιστίνης (της Παλαιστινιακής Αρχής πιο σωστά) στην Ελλάδα, με αυτή την συμβολικής σημασίας κίνηση, και με την επιλογή να συναντηθεί με έναν μεγάλο εχθρό του παλαιστινιακού λαού όπως επίσης και του ελληνικού λαού, σαν τον Τσίπρα, στρέφεται απέναντι σε κάθε πραγματικό φίλο και φίλη της Παλαιστίνης που αγωνίζεται από την Ελλάδα για τον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων για απελευθέρωση. Στρέφεται απέναντι σε κάθε φίλο και φίλη της Παλαιστίνης που ενισχύει την παλαιστινιακή αντίσταση και υπηρετεί την διεθνής κοινή πάλη των λαών και την παγκόσμια επανάσταση, προβοκάροντας τον αγώνα μας.

Ενδεικτικά υπενθυμίζουμε πως με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ:
Οικοδομείται ένα ευρύ πλέγμα σχέσεων με το Ισραήλ που ως βάση έχει τις οικονομικές σχέσεις και τα κοιτάσματα φυσικού αερίου με την δημιουργία του Αγωγού East Med, την ηλεκτρική διασύνδεση με τον «Euroasia Interconnector», το ξεπούλημα γης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων σε Σιωνιστές ακροδεξιούς εποίκους με τις ευλογίες της Ελληνικής Κυβέρνησης, μεταφορές και επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού και της ψυχαγωγίας μέχρι την αναβαθμισμένη στρατιωτική συνεργασία, η οποία έχει φέρνει τους Ισραηλινούς να εκπαιδεύονται πάνω στα ελληνικά S-3OO ή και τα ελληνικά ναυτικά πλοία να εκπαιδεύονται πάνω στην ισραηλινή επιθετικότητα και να συμμετέχουν σε Νατοϊκούς βομβαρδισμούς, όπως ήταν αυτός πριν από λίγο καιρό απέναντι στην Συρία.

Μέσα σε όλα αυτά προωθείται μία σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων για την ενδυνάμωση της συμμαχίας Ελλάδας-Ισραήλ, όπως εκδηλώσεις που μιλάνε για σχέσεις που κρατάνε από τα βάθη των αιώνων και έρχονται σε κόντρα με την διαχρονική σχέση των Ελλήνων και των Παλαιστινίων. Επίσης το άνοιγμα των σχολών του Ισραηλινού στρατού Krav Maga σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και τα σεμινάρια εκμάθησής του σε ελληνικές σχολές, είναι ακόμα μία τέτοια προσπάθεια.

Μέσα σε όλη αυτή την ζοφερή πραγματικότητα για τις Ελληνοπαλαιστινιακές σχέσεις, ο Πρέσβης της Παλαιστίνης Μαρουάν Τουμπάσι ελπίζοντας πως κάποια στιγμή θα καταφέρει να αναγνωρίσουν την Παλαιστίνη ως κράτος, περνάει οριστικά απέναντι και αποδεικνύει πως τόσο αίμα που χύθηκε το τελευταίο καιρό στην Γάζα, δεν ήταν αρκετό για ένα πολιτικό ξύπνημα, επειδή το αστικό πολιτικό σύστημα των Παλαιστινιακών αρχών δεν έπαψε ποτέ να είναι επέκταση του σιωνιστικού σχεδίου. Αυτό αποδεικνύεται από την ίδια την συνάντηση που ως βάση είχε την επερχόμενη δημιουργία του Αγωγού East Med, με την Παλαιστινιακή Αρχή να έχει τον δικό της ρόλο πάνω στην κλοπή των κοιτασμάτων του παλαιστινιακού λαού.

Ως Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» καταδικάζουμε αυτή την προβοκατόρικη συνάντηση και δηλώνουμε πως από εδώ και πέρα δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση, επίσημη και μη, με την Πρεσβεία της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα. Παράλληλα καλούμε τα πολιτικά κόμματα και τις πολιτικές οργανώσεις που συνεργάζονται με την Πρεσβεία της Παλαιστίνης, να καταδικάσουν με την σειρά τους αυτή την συνάντηση και να αναθεωρήσουν την στάση τους γύρω από το Παλαιστινιακό, στέκοντας έμπρακτα στο πλευρό της Παλαιστίνης, στηρίζοντας την Παλαιστινιακή Αντίσταση και ιδιαίτερα το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης(PFLP).

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018


Σχόλια