Νέα επίθεση του Ισραήλ στη Δαμασκό (βίντεο)

Νέα επίθεση του Ισραήλ στη Δαμασκό (φωτό αρχείου)

Ισραηλινά μαχητικά αεροπλάνα εξαπέλυσαν επίθεση σε αποθήκη στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού, αργά το βράδυ της 11ης Ιανουαρίου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο SANA.


"Στις 23:15, Ισραηλινά πολεμικά αεροπλάνα, που ήρθαν από την κατεύθυνση της Γαλιλαίας [στο βόρειο Ισραήλ] εξαπέλυσαν αρκετούς πυραύλους στα περίχωρα του διεθνούς αεροδρομίου της Δαμασκού. Η αεράμυνά μας ανταποκρίθηκε άμεσα στους εχθρικούς πυραύλους και κατέρριψε τους περισσότερους απ' αυτούς" αναφέρει το ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με το SANA η πολεμική αεροπορία του Συριακού Αραβικού Στρατού αναχαίτισε τουλάχιστον 8 Ισραηλινούς πυραύλους πάνω από την πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό. Βίντεο που αναρτήθηκαν από ακτιβιστές και κατοίκους της περιοχής επιβεβαιώνουν το συμβάν. 







Μετά την επίθεση, τα Ισραηλινά αεροπλάνα φάνηκαν να πετούν με μεγάλη ταχύτητα σε χαμηλό ύψος πάνω από την πόλη Τύρο στον Λίβανο. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι πέρασαν από εκεί, επιστρέφοντας στο Ισραήλ μετά την ολοκλήρωση της επίθεσης.

Αν επιβεβαιωθεί και επίσημα, πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση του Ισραήλ στη Συρία μέσα σε λίγες εβδομάδες. Στις 25 Δεκεμβρίου Ισραηλινά πολεμικά αεροπλάνα επιτέθηκαν εναντίον στρατιωτικών στόχων στα περίχωρα της Συριακής πρωτεύουσας. Ενώ το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι στόχος ήταν θέσεις που χρησιμοποιούνται από τις Ιρανικές δυνάμεις, από την επίθεση τραυματίστηκαν αρκετοί Σύροι στρατιώτες.


Πηγή: southfront 
Μετάφραση: Μαντάτα

Σχόλια