Πολύ κοντά σε συμφωνία με την κυβέρνηση της Συρίας οι Κούρδοι του SDF

Στρατιώτες του Συριακού Δημοκρατικού Στρατού (SDF)

Μια συμφωνία με την κυβέρνηση της Συρίας είναι "αναπόφευκτη" στην παρούσα καμπή της κρίσης στη χώρα, σύμφωνα με δήλωση Κούρδου αξιωματούχου.


O Redur Khalil, διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) δήλωσε στο πρακτορείο AFP ότι οι Κουρδικές αρχές και η Δαμασκός πρόκειται να καταλήξουν σε συμφωνία.

"Η επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην αυτόνομη διοίκηση και την κυβέρνηση της Συρίας είναι αναπόφευκτη, επειδή οι περιοχές μας είναι μέρος της Συρίας", είπε ο Khalil.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ελεγχόμενο από τους Κούρδους Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο συνεχίζονται για μια τελική συμφωνία για το Μανμπίτζ, την πόλη-κλειδί βορειοανατολικά του Χαλεπίου, προσθέτοντας μάλιστα ότι οι συνομιλίες έχουν δώσει "θετικά μηνύματα".

Αν αυτό οδηγήσει σε μια λύση που θα "προστατεύει τα δικαιώματα" των κατοίκων του Μανμπίτζ, παρόμοιος διακανονισμός θα μπορούσε να εφαρμοστεί και για τις περιοχές που ελέγχει ο SDF στην επαρχία Deir Ezzor, ανατολικά του Ευφράτη.

Η ανάπτυξη κυβερνητικών δυνάμεων κατά μήκος των Τουρκικών συνόρων δεν μπορεί να αποκλειστεί. "Τα καθήκοντα αυτών των δυνάμεων μπορεί να αλλάξουν, αλλά δεν θα αποσυρθούν από το έδαφός μας" είπε ο Khalil, προσθέτοντας ότι οι Κούρδοι μαχητές θα μπορούσαν να ενταχθούν στον Συριακό στρατό.

Πηγή: almasdarnews 
Μετάφραση: Μαντάτα

 

Σχόλια