Ας μιλήσουμε για τη "δημοκρατία" των ΗΠΑ...


Στις 18 Φεβρουαρίου η εταιρεία δημοσκοπήσεων Gallup, με τίτλο "Ποσοστό ρεκόρ θεωρεί ότι η κυβέρνηση είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα" ανέφερε ότι από μία λίστα 47 προβλημάτων του έθνους, τα πρώτα 10 στις επιλογές των Αμερικανών (και τα ποσοστά που συγκέντρωσαν) ήταν:
  • Η κυβέρνηση / κακή ηγεσία                                    35%
  • Η μετανάστευση                                                     19%
  • Η φροντίδα υγείας                                                    6%
  • Σχέσεις των φυλών/ρατσισμός                                 5%
  • Η ενοποίηση της χώρας                                           4%
  • Φτώχεια/πείνα/έλλειψη στέγασης                             4%
  • Περιβάλλον/μόλυνση                                                3%
  • Ηθική/θρησκεία/παρακμή της οικογένειας                3%
  • Έλλειμμα προϋπολογισμού/ομοσπονδιακό χρέος   3%
  • Γενικά η οικονομία                                                    3%
Πάνω από το ένα τρίτο των Αμερικανών θεωρούν ότι η κυβέρνηση/κακή ηγεσία είναι το κυρίαρχο πρόβλημα της Αμερικής.

Το ποσοστό είναι σχεδόν διπλάσιο από το δεύτερο σε σειρά πρόβλημα, που είναι η μετανάστευση. Με τη σειρά του, το τρίτο πρόβλημα στη λίστα ήταν η "υγεία", το οποίο επιλέχθηκε από περίπου το ένα τρίτο όσων επέλεξαν την "μετανάστευση". Και το σύστημα υγείας στις ΗΠΑ είναι το χειρότερο και μακράν το ακριβότερο από όλων των αναπτυγμένων χωρών. Είναι ένα σύστημα σάπιο και διεφθαρμένο, άρα ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα για τις ΗΠΑ.

Άρα, το ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν εκπροσωπεί τον Αμερικανικό λαό είναι γεγονός πέρα από κάθε αμφιβολία.

Πώς μπορεί κάποιος να ονομάσει "δημοκρατική" μια τέτοια χώρα, όταν εξ ορισμού η δημοκρατία απαιτεί η κυβέρνηση να εκπροσωπεί τον λαό;

Κάποιες ακόμα ενδείξεις για το ότι οι ΗΠΑ είναι στην πραγματικότητα δικτατορία:

Η Αμερική έχει το υψηλότερο ποσοστό ατόμων στη φυλακή -υψηλότερο από κάθε άλλη χώρα στον πλανήτη. Αν αυτό είναι κριτήριο για να χαρακτηρίσεις ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος, τότε η Αμερική είναι το ν.1! Κάθε άλλο κράτος μπορεί δικαιολογημένα να κοιτάζει περιφρονητικά την Αμερική για το υψηλό ποσοστό των φυλακισμένων που έχει και σίγουρα αυτό είναι ένα στοιχείο που δεν ταιριάζει σε ένα δημοκρατικό κράτος. Επίσης, στις ΗΠΑ ισχύει η θανατική ποινή, αλλά πλέον εφαρμόζεται σπανίως, εξαιτίας της διεθνούς κατακραυγής.

Οι ΗΠΑ είναι ίσως το μόνο κράτος για το οποίο έχει αναλυθεί επιστημονικά το κατά πόσον είναι δημοκρατία ή δικτατορία και το συμπέρασμα έδειξε καθαρά ότι αντί για τον κανόνα "ένας πολίτης-μία ψήφος" ισχύει το "ένα δολάριο-μία ψήφος". Είναι δικτατορία. Ή μάλλον, είναι αριστοκρατία -οι πλούσιοι κυβερνούν- σε καμία περίπτωση δεν είναι δημοκρατία.

Έχουμε αλλού αναλύσει μια σειρά από κριτήρια, με βάση τα οποία μια χώρα είναι δημοκρατία ή δικτατορία. Η Αμερική δεν έχει υψηλό σκορ σε κανένα από αυτά. Μπορούμε να πούμε ότι η αριστοκρατία επιβάλλεται διεθνώς σε πολλά, αν όχι στα περισσότερα, κράτη. Αυτή η επιβολή όμως δεν γίνεται παντού ομοιόμορφα. Στις υπόλοιπες χώρες μπορεί να υπάρχει αμφιβολία κατά πόσον είναι δημοκρατικές ή όχι. Στην περίπτωση των ΗΠΑ έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι είναι δικτατορία και η πρόσφατη δημοσκόπηση της Gallup ενισχύει ακόμα περισσότερο αυτό το συμπέρασμα.

Σχόλια