Τραγικός απολογισμός στην πρώτη επέτειο της Μεγάλης Πορείας για την Επιστροφή


Τέσσερις νεαροί Παλαιστίνιοι νεκροί και 207 τραυματίες στην πρώτη επέτειο της Μεγάλης Πορείας για την Επιστροφή.

Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν στον φράχτη της Γάζας για την πρώτη επέτειο των διαδηλώσεων της Μεγάλης Πορείας για την Επιστροφή και αντιμετώπισαν τα δεκάδες ισραηλινά τανκ και στρατεύματα που μαζεύτηκαν στην άλλη πλευρά του φράκτη.

Οι ισραηλινές δυνάμεις το Σάββατο 30 Μαρτίου, χρησιμοποίησαν αληθινά πυρά, σφαίρες από καουτσούκ και δακρυγόνα στους διαδηλωτές, σκοτώνοντας τέσσερα νεαρά αγόρια και τραυματίζοντας τουλάχιστον 207 άτομα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Οι νεκροί είναι οι: Tamer Aby el-Khair(17 ετών), Adham Amara (17 ετών) Belal al-Najjar (17 ετών) και Mohamed Jihad Saad (20 ετών).

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν το δικαίωμα να επιστρέψουν στον τόπο από τον οποίο οι οικογένειές τους εκδιώχθηκαν βίαια κατά την ίδρυση του Ισραήλ το 1948. Ζητούν επίσης τον τερματισμό του 12ετούς αποκλεισμού της Γάζας από τον Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Παρά την έντονη βροχή, περίπου 40.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην περιοχή των συνόρων.

(στις φωτογραφίες: Από την πλευρά της Γάζας δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές και από την πλευρά του Ισραήλ δεκάδες ισραηλινά τανκ και στρατεύματα) 


Σχόλια