Επίθεση με θύματα αμάχους, από τους "μετριοπαθείς" της Συρίας

Επίθεση με θύματα αμάχους, από τους "μετριοπαθείς" της Συρίας (φωτό αρχείου)

Το ειδησεογραφικό δίκτυο της Hay'at Tahrir al-Sham (HTS), τζιχαντιστικής οργάνωσης που δρα στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα (2 Μαΐου) ότι εξαπέλυσε επίθεση με 35 πυραύλους εναντίον της ρωσικής αεροπορικής βάσης, Hmeimim, στα παράλια της Συρίας.

Η τρομοκρατική ομάδα είπε ότι η επίθεση έγινε σε απάντηση επαναλαμβανόμενων αεροπορικών επιθέσεων από τη ρωσική και τη συριακή αεροπορία, στις περιοχές που ελέγχονται από την "αντιπολίτευση" στο Ιντλίμπ και τα περίχωρά του.

Οι πύραυλοι των τρομοκρατών δεν βρήκαν στόχο και έπεσαν στην πόλη Bakhdarmou, μερικά χιλιόμετρα ανατολικά από τη βάση. Τουλάχιστον ένας άμαχος είναι νεκρός και τέσσερις τραυματίες.

Σύμφωνα με το Συριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (SANA)ο Συριακός Αραβικός Στρατός απάντησε στην επίθεση καταστρέφοντας έναν εκτοξευτή πυραύλων της HTS, εντός της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης γύρω από το Ιντλίμπ. Τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη έκαναν επίσης επιθέσεις εναντίον θέσεων των τρομοκρατών στο νότιο Ιντλίμπ και τη βόρεια Χαμά.

Νωρίτερα, ο ρωσικός στρατός είχε ανακοινώσει ότι απέκρουσε 12 επιθέσεις με ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροπορικά οχήματα εναντίον της βάσης Hmeimim τον τελευταίο μήνα. Η ανακοίνωση επιβεβαίωνε ότι δεν υπήρξαν υλικές ζημιές ή θύματα από αυτές τις επιθέσεις.

Η νέα επίθεση στη βάση Hmeimim πιθανότατα θα κλιμακώσει την κατάσταση γύρω από το Ιντλίμπ, καθώς, σύμφωνα με φιλοκυβερνητικές πηγές, ο Συριακός στρατός ετοιμάζεται να εξαπολύσει ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση. 

Πηγή: southfront

Σχόλια