Μαζική παραπληροφόρηση, με πηγή (ποιους άλλους;) τα Λευκά Κράνη, από τα Δυτικά ΜΜΕ

Η αγορά Al-Khal στην περιοχή του Ιντλίμπ


Πολύ σημαντική ενημέρωση από την Πρεσβεία της Ρωσίας στη Συρία


Μια ευρεία εκστρατεία παραπληροφόρησης βρίσκεται σε εξέλιξη, σχετικά με τη δράση της Ρωσίας στην "ζώνη αποκλιμάκωσης" του Ιντλίμπ, από τους τρομοκράτες και τις οργανώσεις που υποστηρίζουν τις δραστηριότητές τους. Διαδίδουν ότι η Ρωσική αεροπορία χτυπά αμάχους και κοινωνικά ευαίσθητους στόχους.

Όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί προέρχονται από τους λεγόμενους "διασώστες", όπως τα Λευκά Κράνη, οι οποίοι επανειλημμένα έχει αποδειχθεί ότι διαπράττουν προβοκάτσιες, δημιουργούν ψευδείς ειδήσεις και συνεργάζονται με τους τρομοκράτες.



Η αγορά Al-Khal στην περιοχή του Ιντλίμπ
Η αγορά Al-Khal και οι γύρω κατοικημένες περιοχές της πόλης Maaret al-Numan στην επαρχία του Ιντλίμπ είναι εντελώς άθικτη και λειτουργεί κανονικά όπως πάντα, όπως φαίνεται σε εναέριες και επίγειες φωτογραφίες.




Στρατιωτικές ομάδες εκπαιδεύτηκαν από τις ΗΠΑ στην περιοχή Al-Tanf και στάλθηκαν σε άλλες περιοχές της Συρίας για να κάνουν σαμποτάζ -έχει συμβεί στην al-Suwayda, την Παλμύρα και την Abu Kamal.

Κατά το προηγούμενο έτος, 329.610 πρόσφυγες ξαναγύρισαν στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας από την Ιορδανία και τον Λίβανο.

Η Ρωσία εγγυάται τη λειτουργικότητα των τουρκικών παρατηρητηρίων στη ζώνη αποκλιμάκωσης του Ιντλίμπ. Ταυτόχρονα, η τρομοκράτες της Hayat Tahrir al-Sham δεν έχουν σταματήσει να χτυπούν τοπικούς οικισμούς και θέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων.
Από τις 12 Ιουνίου 2019, οι τρομοκράτες πραγματοποίησαν 324 βομβαρδισμούς και επιχείρησαν επιθέσεις 17 φορές, χρησιμοποιώντας τεθωρακισμένα και πυροβολικό.
Χάρη στις προσπάθειες των Ρωσικών και Συριακών δυνάμεων, 17.458 άτομα αποσύρθηκαν από το καταυλισμό Rubkan στη ζώνη της al-Tanf. Πολλοί από τους πρόσφυγες αυτούς έχουν ήδη επιστρέψει στους τόπους της μόνιμης κατοικίας τους στις επαρχίες της Δαμασκού, της Χομς και του Ντέιρ εσ-Ζορ.
Από τη 1 Ιουλίου 2019, πάνω από 300 δράσεις των τρομοκρατών καταγράφηκαν στις περιοχές του Ευφράτη που ελέγχονται από τις ΗΠΑ και τον συνασπισμό τους, οι οποίες είχαν 205 νεκρούς, τραυμάτισαν 154 στρατιώτες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) -σύμμαχοι των ΗΠΑ- με 20 αμάχους νεκρούς και 16 τραυματίες.
Οι Αμερικανικές δυνάμεις στη Συρία ασχολούνται με τη λεηλασία των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων και των αποθεμάτων στον ποταμό Ευφράτη, τα οποία ανήκουν στην κυβέρνηση της Συρίας.


Σχόλια