Ο Συριακός Αραβικός Στρατός απελευθέρωσε την πόλη Χαν Σεϊκούν


Ο Συριακός Αραβικός Στρατός ανάρτησε πριν λίγη ώρα στην επίσημη σελίδα του στο facebook,  την παρακάτω ανακοίνωση:

"Μονάδες του Συριακού Αραβικού Στρατού έχουν καταλάβει την πόλη Χαν Σεϊκούν και κάνουν τις τελευταίες εκκαθαρίσεις για να καταστήσουν την περιοχή ασφαλή.

Οι τρομοκράτες νότια της Χαν Σεϊκούν είναι πλήρως πολιορκημένοι. σε μια περιοχή 200 τ.χμ.

Οι Τουρκικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν πρόκειται να αποσυρθούν από το Παρατηρητήριο στην Μορέκ, που είναι γνωστό ως "Παρατηρητήριο 9". Η κατάσταση αυτή θα αντιμετωπιστεί με όποιον τρόπο κριθεί πρόσφορος από την διοίκηση του ΣΑΣ, ξεκαθαρίζοντας ότι κάθε επέμβαση και/ή υποστήριξη στους τρομοκράτες στο έδαφος της Συρίας θα αντιμετωπιστεί ως επιθετική ενέργεια, είτε προέρχεται από αυτό το παρατηρητήριο είτε από οπουδήποτε αλλού.

Η απελευθέρωση της Χαν Σεϊκούν θα επιτρέψει στη Συριακή κυβέρνηση να ζητήσει έρευνα από τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων του ΟΗΕ (OPCW) σχετικά με τις φήμες για επίθεση με χημικά τον Απρίλιο του 2017, οι οποίες προκάλεσαν την παράνομη και αποτυχημένη επίθεση ενάντια σε βάση της Συριακής Αεροπορίας.

Ο σκοπός της πρόσφατης δημιουργίας αποστρατιωτικοποιημένων ζωνών ήταν να αποκατασταθεί ο οδικός άξονας που συνδέει τη Δαμασκό με το Χαλέπι και να διασφαλιστεί η ασφάλεια των αμάχων στις πόλεις και τα χωριά γύρω από το Ιντλίμπ. Με βάση αυτό, δημιουργήθηκαν Ρωσικά, Ιρανικά και Τουρκικά παρατηρητήρια. Η συμφωνία δεν τηρήθηκε από την Τουρκία, που ήταν ο εγγυητής ότι οι τρομοκράτες δεν θα καταλάμβαναν αυτές τις ζώνες και δεν γίνονταν επιθέσεις από αυτά τα παρατηρητήρια εναντίον των θέσεων του ΣΑΣ και των γύρω περιοχών. Μετά από αρκετές προειδοποιήσεις, η Συριακή Διοίκηση αποφάσισε να εξαλείψει την παρουσία των τρομοκρατών στην περιοχή και δόθηκαν εντολές ώστε ο ΣΑΣ να ασκήσει τις συνταγματικές του υποχρεώσεις απέναντι στην πατρίδα και τους πολίτες."

Σχόλια