Εργαστήριο Ελλάδα. Το τρέιλερ της ταινίας

Εργαστήριο Ελλάδα. Το τρέιλερ της ταινίας

Χρέος, διαφθορά, φοροδιαφυγή. Ποιος φταίει; Ένα road movie στους δρόμους, τα στενά και τις γειτονιές της Αθήνας.

Ο Παρθενώνας, η Αγορά του τότε, η Πλατεία Συντάγματος, ένα σύγχρονο σκηνικό. Η καθημερινή ζωή, διηγήσεις και μαρτυρίες. Άγχη και φόβοι, φτώχεια. Παρόλα αυτά κάποιος είναι ακόμα πιο πλούσιος.

Η Σπαρτιατική ολιγαρχία γελάει, κάπου ανάμεσα στην Wall Street, την Φραγκφούρτη και τις Βρυξέλλες. Κίνησε τα στρατεύματα της εδώ και καιρό, κάποτε έφταναν πολεμιστές, σήμερα φτάνουν γραφειοκράτες. Η οικονομία και η δημοσιονομία, αντικατέστησαν τα σπαθιά και τις ασπίδες: είναι η σημερινή Κατάκτηση.

Οι πολίτες, ταραγμένοι από έναν αόρατο εχθρό, μένουν άοπλοι. Κρίση: μια αναγκαστική αλλαγή, αντίο στο ευρωπαϊκό κοινωνικό πρότυπο; Στο επίκεντρο του εφαρμοσμένου φιλελευθερισμού, η Ελλάδα, είναι η πρώτη δυτική χωρά στην όποια η φτώχεια επιβάλλεται χάρη σε έναν εξωτερικό περιορισμό. Ένα προτεκτοράτο στην καρδιά της Ευρώπης.

Ένα ταξίδι μοιρασμένο με διανοουμένους, πολιτικούς και απλούς ανθρώπους, διανύοντας γενεές ανθρώπων. Ένα ταξίδι στην Ιστορία και την μνημόνια να εγκαταλείψουμε το αιώνιο παρόν και να εφεύρουμε ένα μέλλον σε ανθρωπινά μετρά.

Η νίκη του Σύριζα, οι φόβοι, οι προσδοκίες, οι ελπίδες ενός λαού που ζει σαν πειραματόζωο εδώ και πολύ καιρό. Εξετάσεις και διαγνώσεις από το ελληνικό εργαστήριο. Ένα ρεπορτάζ για την μελλοντική μας εξέλιξη.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑ – LABORATORIO GRECIA

Σενάριο- σκηνοθεσία: Γιάκομπο Μπρότζι 
Μελέτη τεκμηρίωση και έρευνα: Γιάκομπο Μπρότζι 
Μοντάζ και Animation: Ντάβιντ Μιτράνι Αρενάλ 
Συνεντεύξεις: ΓΙΑΚΟΜΠΟ ΜΠΡΟΤΖΙ, ΡΟΥΤΖΕΡΟ ΑΡΕΝΕΛΑ, ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΝΤΕΛ ΝΟΤΣΕ, ΡΙΚΑΡΝΤΟ ΝΤΟΝΑΤ-ΚΑΤΙΝ 
Γραφείο σύνταξης Αθήνας: Νικολέτα Φατσέα 
Κάμερα: Ρουτζέρο Αρενέλα, Γιάκομπο Μπρότζι, Ντάβιντ Μιτράνι Αρενάλ 
Μουσική: Dance with Invisible Partners 
Γραφείο τύπου: info@labgreece.orghttp://www.labgreece.org 

Πηγή: epaminternational

Σχόλια