Οι ΗΠΑ ξεφορτώνουν πολεμικό εξοπλισμό στο λιμάνι του Βόλου


Οι στρατιώτες της 3ης Πολεμικής Αεροπορικής Ταξιαρχίας των ΗΠΑ, στις 26/10, ξεφόρτωσαν στο λιμάνι του Βόλου εξοπλισμό, φορτηγά και ελικόπτερα από φορτηγό πλοίο, κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της Επιχείρησης "Ατλαντική Λύση" (Operation Atlantic Resolve).

Όπως περιγράφεται στην επίσημη σελίδα των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη (U.S. Army Europe): 



"Από τον Απρίλιο του 2014, η U.S. Army Europe έχει πρωτοστατήσει στις επίγειες προσπάθειες της Επιχείρησης "Ατλαντική Λύση" του Υπουργείου Άμυνας [των ΗΠΑ] φέρνοντας μονάδες με έδρα τις ΗΠΑ στην Ευρώπη, για εννέα μήνες κάθε φορά.
Η "Ατλαντική Λύση" παρέχει σ' αυτές τις μονάδες την δυνατότητα να αποκτήσουν ετοιμότητα, να αυξήσουν την διαλειτουργικότητα και να βελτιώσουν τους δεσμούς μεταξύ των συμμάχων και συνεργατών στρατών, μέσω πολυεθνικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Αυτές οι 9μηνες "βάρδιες" της "Ατλαντικής Λύσης" είναι τριών ειδών: ένοπλες, αεροπορικές και μονάδες υποστηρικτικών καθηκόντων. Οι βάρδιες εποπτεύονται από το 1ο Τμήμα Πεζικού, ένα περιφερειακό αρχηγείο που εδρεύει στο Πόζναν της Πολωνίας.
Στην "Ατλαντική Λύση" συμμετέχουν 6.000 στρατιώτες κάθε φορά, που διεξάγουν επιχειρήσεις και ασκήσεις σε 17 χώρες.
Αυτή η ανάπτυξη ετοιμοπόλεμων και αξιόμαχων αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της "Ατλαντικής Λύσης" αποδεικνύει την ισχυρή και αδιάλειπτη δέσμευση των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ και την Ευρώπη." 


Εδώ, μπορείτε να δείτε το βίντεο με την εκφόρτωση του πολεμικού εξοπλισμού στο λιμάνι του Βόλου και τις δηλώσεις του υπεύθυνου της αποστολής.

Όπως δηλώνει ο υπεύθυνος, σκοπός της ανάπτυξης αυτής των αμερικανικών δυνάμεων είναι να αυξήσουν την ετοιμότητα ταχείας επέμβασης σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Για τον σκοπό αυτό, η "Ατλαντική Λύση" αυτήν τη στιγμή χρησιμοποιεί 9 λιμάνια σε 8 χώρες.


Πηγές: dvidshub.net  eur.army.mil 
Μετάφραση: Μαντάτα

Σχόλια