Λευτεριά στον Τζουλιάν Ασάνζ!


Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι», στο πλαίσιο της ευρύτερης αντιιμπεριαλιστικής του πολιτικής τοποθέτησης, η οποία είναι συγχρονισμένη με την διεθνής κοινή πάλη των λαών, καλεί σε συγκέντρωση έξω από την Βρετανική Πρεσβεία στις 6 Νοεμβρίου 2019 στις 14:30 μ.μ. με αίτημα την απελευθέρωση του Τζουλιάν Ασάνζ και την μη έκδοσή του στις ΗΠΑ.

Ο Τζουλιάν Ασάνζ ανήκει και αυτός στην κατηγορία του Έντουαρντ Σνόουντεν. Τόσο ο ένας όσο και ο άλλος κατάφεραν να αποκαλύψουν τα εγκλήματα του δυτικού ιμπεριαλισμού στα πολεμικά μέτωπα που δημιούργησε. Ο Ασάνζ αποκάλυψε στοιχεία μέσω των Wikileaks που οι οργανισμοί οι οποίοι εντάσσονται στο ιμπεριαλιστικό και καπιταλιστικό πλαίσιο δεν ήθελαν να γνωστοποιηθούν... Δεν αποκάλυψε μόνο τα σκάνδαλα της μεγάλης πολεμικής βιομηχανίας, αλλά έβγαλε και στη φόρα όλη τη σαπίλα και τη διαφθορά των σκανδάλων του καπιταλιστικού συστήματος.

Ο Ασάνζ όμως διέπραξε ένα μεγάλο σφάλμα. Το πρώτο ήταν ότι είπε την ΑΛΗΘΕΙΑ. Το δεύτερο ήταν ότι ζήτησε άσυλο από την Πρεσβεία του Ισημερινού στη Μεγάλη Βρετανία. Ο κεντροδεξιός Κορέα του είχε εξασφαλίσει ότι δεν θα τον αγγίξει κανείς. Όμως όταν εξελέγη ο νεοφιλελεύθερος ”αριστερός” Λένιν Βολταίρος Μορένο η κατάσταση άλλαξε. Ο Μορένο έβαλε ξανά τον Ισημερινό στο ΔΝΤ, αλλά δεχόμενος το χρηματισμό των ΗΠΑ δέχτηκε να κάνει κάτι που ο κεντροδεξιός και αντινεοφιλελεύθερος Κορέα δεν είχε κάνει. Δέχτηκε να δώσει το πράσινο φως στην Ιntelligence Service και στο FBI να εισβάλλουν στην πρεσβεία του Ισημερινού για να συλλάβουν τον Ασάνζ με στόχο να οδηγηθεί στις ΗΠΑ.

Αυτή την περίοδο ο Ασάνζ δικάζεται στο Λονδίνο και αν δεν κινητοποιηθεί ο πλανήτης θα οδηγηθεί στις ΗΠΑ. Το λάθος του Ασάνζ ήταν ότι δέχτηκε να πάει στην πρεσβεία του Εκουαδόρ αντί να ζητήσει άσυλο από τη Ρωσία, όπως έκανε ο Έντουαρντ Σνόουντεν. Παρόλα αυτά εμείς πρέπει να τον στηρίξουμε γιατί προσέφερε στην ανθρωπότητα και δεν είναι άδικη η παρομοίωσή του με τον Προμηθέα Δεσμώτη...

Στόχος μας η κινητοποίηση όλο και περισσότερων αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων που μάχονται για τη διεθνή δικαιοσύνη, ειρήνη και ασφάλεια, που τόσο αντιμάχονται όλοι οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί.

Κανένας επαναστάτης που εξεγείρεται, κανένας άνθρωπος που αντιστέκεται και προσφέρει στον αγώνα για την απελευθέρωση της ανθρωπότητας δεν πρέπει να μένει μόνος του!

Όλοι-ες την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στις 14:30 έξω από την Βρετανική Πρεσβεία!


Λευτεριά στον Τζουλιάν Ασάνζ - Λευτεριά σε όσους δεν σκύβουν το κεφάλι!

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη«Γασσάν Καναφάνι»

Σχόλια