Τα Κίτρινα Γιλέκα απευθύνονται στους εξεγερμένους όλου του κόσμου

Επιστολή από τα Κίτρινα Γιλέκα προς τους εξεγερμένους λαούς όλου του κόσμου

Ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, μια άλλη επέτειος έλαβε χώρα στη Γαλλία. Αυτή της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τη δημιουργία του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων. Δεκάδες χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν στις διαδηλώσεις στις 16 και 17 Νοέμβρη σε όλη τη Γαλλία, ενώ στο Παρίσι ξέσπασαν συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής λόγω της παρεμπόδισης των διαδηλωτών να κάνουν πορεία κατά μήκος της πόλης.

Το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων συνεχίζει και ενδυναμώνεται -παρά την άγρια επίθεση που έχει δεχθεί και δέχεται- ενάντια στις επιλογές της γαλλικής κυβέρνησης να συντάσσεται με τις αυτοκρατορικές επιβολές του αυταρχικού μορφώματος της Ε.Ε., και παρά και ενάντια στην αντίθεση που όλο και περισσότερο εκδηλώνει απέναντί του το μεγαλύτερο τμήμα της γαλλικής αριστεράς, η οποία στέκει αμήχανη μπροστά στο φαινόμενο αφού οι απόπειρες που έχει κάνει να το ελέγξει απέτυχαν.

Το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων έχει ενδυναμωθεί τόσο, που απευθύνει χαιρετισμό σε όλα τα κινήματα στον κόσμο που αντιτίθενται στις επιβουλές των επικυρίαρχων. Με αφορμή την επέτειο ενός χρόνου από τη δημιουργία του, ο τομέας Διεθνών Σχέσεων του ΕΠΑΜ έλαβε από τον Ζοέλ Περισώ (στέλεχος του PARDEM – Κόμμα κατά της παγκοσμιοποίησης) που συμμετέχει ενεργά στο κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων, το πιο κάτω μήνυμα το οποίο δημοσιεύουμε προς ενημέρωση του ελληνικού κοινού. Η μετάφραση του μηνύματος έγινε από τον σ. Γιώργο Μάλφα.
Αγαπητοί συναγωνιστές,
Το σαββατοκύριακο 2- 4 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η τέταρτη Συνέλευση των Συνελεύσεων (Assemblée des Assemblées, AdA) των Κίτρινων Γιλέκων της Γαλλίας.
Ένα γεγονός που συγκέντρωσε περι τα 500 Κίτρινα Γιλέκα, 200 αντιπροσωπείες από όλους τους Νομούς της χώρας. Αν και αυτήν τη στιγμή, οι γενικά αποδεκτές από τις διάφορες βάσεις του κινήματος αρχές δεν αναγνωρίζουν ρητά κανέναν «ηγέτη» ή «εκπρόσωπο», αυτή η συνέλευση και οι αποφάσεις που λαμβάνονται από αυτήν βρίσκουν γενική απήχηση στους κόλπους των τοπικών ομάδων των Κίτρινων Γιλέκων.
Μια μεγάλη, κάθε φορά, παιδαγωγική εμπειρία, όπου οι λαϊκές και μεσαίες τάξεις συζητούν κατά μικρές ομάδες διάφορες θεματικές ενότητες («οικολογική σύγκλιση», «διεθνείς σχέσεις», «εντοπισμός εχθρών και συμμάχων», «πώς να οργανωθούμε απέναντι στην καταστολή», «πώς να συνεργαζόμαστε με τα άλλα κινήματα», «επικοινωνία», «μαζικό μέτωπο» κλπ), μαθαίνουν την τέχνη να ακούν και να αρθρώνουν λόγο, αποδομούν μαζί τη λειτουργία της καπιταλιστικής κοινωνίας συλλαμβάνοντας σιγά-σιγά το περίγραμμα της νέας ουτοπίας που είναι απαραίτητη στους λαούς μας.
Κατά τη διάρκεια του στα στο Μονπελλιέ γράφτηκε και εγκρίθηκε από την ολομέλεια η διακήρυξη την οποία επισυνάπτουμε.
Parti de la démondialisation (Pardem)Relations internationales (Διεθνείς σχέσεις)Joël Perichaud

ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΓΙΛΕΚΩΝ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ
ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Εμείς, τα Κίτρινα Γιλέκα της Γαλλίας, απευθυνόμαστε σε όλους τους εξεγερμένους λαούς.


Με την ευκαιρία της επετείου του κινήματός μας στις 16,17 Νοεμβρίου αφιερώνουμε τη γιορτή μας σε όλες τις λαϊκές εξεγέρσεις στον κόσμο.

Εδώ και ένα χρόνο, εμείς, τα Κίτρινα Γιλέκα, ξεσηκωθήκαμε για να υπερασπιστούμε την κοινωνική δικαιοσύνη, την δημοσιονομική-φορολογική δικαιοσύνη, την οικολογική δικαιοσύνη, την άμεση δημοκρατία, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια ώστε να γίνουμε κύριοι του μέλλοντος μας.

Ένα χρόνο μετά, πολλοί ξεσηκωμοί βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλο τον κόσμο: Χιλή, Ιράκ, Καταλωνία, Λίβανος, Χονγκ-Κονγκ, Αλγερία, Εκουαδόρ, Σουδάν, Κολομβία, Αϊτή, Γουινέα-Κόνακρυ κλπ.

Αισθανόμαστε αδέρφια και σύμμαχοι αυτών των κινημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων και την παύση της κρατικής καταστολής.

Ζούμε σε ένα σύστημα παγκοσμιοποιημένου ιμπεριαλισμού. Για να αλλάξουμε τα πράγματα πρέπει να δράσουμε όλοι μαζί.

Με τη συσπείρωσή τους οι εξεγερμένοι λαοί θα μπορέσουν να αλλάξουν τη μοίρα τους και τις συνθήκες της ζωής τους.

Κάνουμε έκκληση, σε πρώτη φάση, για κοινή δράση το Σαββατοκύριακο 16,17 Νοεμβρίου καθώς και για δημιουργία και ενίσχυση δεσμών ανάμεσα στους αγωνιζόμενους λαούς.

Στις 16,17 Νοεμβρίου γιορτάζουμε την επέτειο του ξεσηκωμού μας.

Την αφιερώνουμε σε όλες τις εξεγέρσεις που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στον κόσμο, σε όλους τους συμμάχους μας, στον οικουμενικό ξεσηκωμό.

Θα ήμασταν ευτυχείς να τη γιορτάσουμε σε ατμόσφαιρα αλληλεγγύης και να τη μοιραστούμε με τους επαναστατημένους λαούς του κόσμου.

Σας καλούμε να γιορτάσουμε αυτήν την επέτειο με τις πρώτες ποικιλότροπες δράσεις μας με κοινά πανό:

Επανάσταση παντού

Να ξεκουμπιστούν

Οι λαοί του κόσμου θέλουν την πτώση του συστήματος

Για τη δημιουργία σύνδεσης με τους εξεγερμένους λαούς, δημιουργείται μια ηλεκτρονική διεύθυνση που θα λαμβάνει τα μηνύματα όλων των εξεγερμένων λαών και συλλογικοτήτων, καθώς και φωτογραφίες των λαβάρων του κοινού μας αγώνα.

Πηγή: epamhellas.gr 
Μετάφραση: Γιώργος Μάλφας

Σχόλια