Η Κίνα πολεμά με επιτυχία τη φτώχεια


Η Κίνα προσδοκά να βγάλει περισσότερους από 10 εκατομμύρια ανθρώπους από τη φτώχεια το 2019, δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος την Κυριακή, στο πλαίσιο του τριετούς σχεδίου για την πλήρη εξάλειψη της φτώχειας μέχρι το 2020.

"Περισσότερο από το 95 τοις εκατό του φτωχού πληθυσμού της Κίνας αναμένεται να απαλλαγεί από τη φτώχεια και το 90 τοις εκατό των φτωχών περιοχών αναμένεται να απομακρυνθούν από τον κατάλογο φτώχειας μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους", δήλωσε ο Διευθυντής του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης της Φτώχειας και Ανάπτυξης, Liu Yongfu.

Το τριετές πρόγραμμα δράσης ξεκίνησε το 2018 από την κεντρική κυβέρνηση, στόχος του οποίου είναι να εξασφαλισθεί για τον φτωχό λαό το φαγητό και τα είδη ένδυσης, όπως και η εγγυημένη υποχρεωτική εκπαίδευση εννέα ετών για τα παιδιά από φτωχές οικογένειες. Πρέπει επίσης να διασφαλιστούν οι βασικές ιατρικές ανάγκες και οι συνθήκες διαβίωσης των φτωχών.

Σύμφωνα με τον οργανισμό «Καταπολέμησης της φτώχειας και ανάπτυξης», 13,86 εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν από τη φτώχεια το 2018. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, πάνω από 850 εκατομμύρια Κινέζοι έχουν απομακρυνθεί από την ακραία φτώχεια. ενώ το ποσοστό φτώχειας της Κίνας μειώθηκε από 88 τοις εκατό το 1981 σε 0,7 τοις εκατό το 2015, με βάση το αντίστοιχο ποσοστό των ανθρώπων στις ΗΠΑ που ζουν με 1,90 δολάρια ή λιγότερο ημερησίως σε όρους ισοτιμίας αγοράς του 2011.

Ο αριθμός αυτός υποδηλώνει ότι κατά μέσο όρο 19 εκατομμύρια Κινέζοι εγκαταλείπουν τη φτώχεια κάθε χρόνο τα τελευταία 40 χρόνια. Οι άνθρωποι με ετήσιο εισόδημα μικρότερο από 2.300 γιουάν (337 δολ. ΗΠΑ) ορίζονται ως άτομα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας στην Κίνα.

Ο Liu πρόσθεσε ότι τώρα η χώρα θα διευκολύνει τις προσπάθειες μείωσης της φτώχειας στις περιοχές που πλήττονται από την ακραία φτώχεια και θα παγιώσει τα επιτεύγματα της εκστρατείας για την καταπολέμηση της φτώχειας

Στις 24 Σεπτεμβρίου, ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών, Γουανγκ Γι, δήλωσε στη σύνοδο κορυφής για τα Στρατηγικά Θέματα Ανάπτυξης στα Ηνωμένα Έθνη ότι η χώρα του εργάζεται σταθερά για να μειώσει τη φτώχεια και να φτάσει στους στόχους αειφόρου ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών για το 2030. Ο Wang παρατήρησε την πρόοδο που σημειώθηκε σε διάφορους τομείς και εξήγησε ότι η Κίνα μείωσε σημαντικά τη φτώχεια και βελτίωσε τις συνθήκες υγείας των ανθρώπων της, προωθώντας ταυτόχρονα την πράσινη ανάπτυξη.

"Η Κίνα βρίσκεται σε καλό δρόμο για την εξάλειψη της απόλυτης φτώχειας το επόμενο έτος και για την επίτευξη των πρώτων στόχων βιώσιμης ανάπτυξης (SDG), 10 χρόνια μπροστά από το χρονοδιάγραμμα", όπως δήλωσε ο Wang.

Μετά την επίτευξη μιας "ευημερούσας κοινωνίας της αρμονίας" ο Πρόεδρος Xi Jinping ανακοίνωσε ότι το επόμενο βήμα θα ήταν να μετατραπεί η Κίνα στο πιο προηγμένο σοσιαλιστικό έθνος του κόσμου έως το 2050. 

Πηγή: telesurenglish.net 
Μετάφραση: Guernica.eu

Σχόλια