Νικηφόρα προέλαση του Συριακού Αραβικού Στρατού για την απελευθέρωση του Ιντλίμπ


Σημαντική πρόοδο καταγράφει ο Συριακός Αραβικός Στρατός στην επιχείρηση απελευθέρωσης του Ιντλίμπ, του τελευταίου σημαντικού οχυρού των τρομοκρατών στη Συρία.

Με επικεφαλής την επίλεκτη ομάδα, 25ο Τμήμα Ειδικών Αποστολών (πρώην Tiger Forces) ο ΣΑΣ κατάφερε σήμερα (27/1) να απελευθερώσει ακόμα τρεις πόλεις, με τους τζιχαντιστές να αποχωρούν με βαριές απώλειες από την περιοχή.

Όπως αναφέρει το αντικυβερνητικό ΜΕΜΟ, τις τελευταίες 48 ώρες ο ΣΑΣ απελευθέρωσε 10 πόλεις της επαρχίας του Ιντλίμπ και ανέλαβε τον έλεγχο του αυτοκινητόδρομου Μ5 που συνδέει το Χαλέπι με τη Δαμασκό. Με τον τρόπο αυτό έχει μπλοκάρει μια σημαντική δίοδο για τον ανεφοδιασμό των τζιχαντιστών. 

Μετά από αυτήν την πρόοδο, ο ΣΑΣ βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το τουρκικό στρατιωτικό παρατηρητήριο κοντά στην πόλη Hesh στον ανατολικό Ιντλίμπ. Ο ΣΑΣ έχει ήδη περικυκλώσει τρία τουρκικά παρατηρητήρια στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χαμά, ακόμα όμως κανένα σε περιοχή τόσο κοντά στα βόρεια σύνορα της Συρίας.

Ταυτόχρονα, ο ΣΑΣ είναι πολύ κοντά στο να περικυκλώσει την πόλη Ma’arat Al-Nu’man, καθώς έχει καταλάβει ήδη τα βόρεια και ανατολικά περίχωρά της. Αναμένεται ότι θα αφήσουν ελεύθερο έναν δρόμο εξόδου από την πόλη, ώστε να μπορούν να αποχωρήσουν οι τρομοκράτες της Hay’at Tahrir Al-Sham και να αποφευχθούν περαιτέρω μακρές και αιματηρές συγκρούσεις.

Σχόλια