Ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας για τη «Συμφωνία του Αιώνα»


Η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας, μαζί με ολόκληρο τον παλαιστινιακό λαό, καταδικάζει κι απορρίπτει πλήρως τη λεγόμενη «συμφωνία του αιώνα» που ανακοινώθηκε σήμερα από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Το σχέδιο αυτό των ΗΠΑ και του Ισραήλ, δεν είναι ούτε «συμφωνία του αιώνα» όπως το αποκαλεί ο Τραμπ, ούτε «ευκαιρία του αιώνα» όπως το αποκαλεί ο Νετανιάχου. Είναι η κλοπή του αιώνα!

Με το σχέδιο αυτό, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ αποπειρώνται να κλέψουν ό,τι έχει απομείνει από τα εδάφη της ιστορικής Παλαιστίνης, και να εκπληρώσουν τις επεκτατικές βλέψεις του Ισραήλ, σε βάρος του παλαιστινιακού λαού και των νόμιμων κι αναφαίρετων εθνικών δικαιωμάτων του, όπως αυτά ορίζονται κι αναγνωρίζονται από το διεθνές δίκαιο και από τις αλλεπάλληλες αποφάσεις και ψηφίσματα των Ηνωμενων Εθνών.

Το σχέδιο αυτό είναι μια απαράδεκτη προσπάθεια επιβολής των τετελεσμένων της κατοχής, κι αποτελεί κατάφωρη και προκλητική παραβίαση των βασικών κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, που απαγορεύει ρητά την απόκτηση ή προσάρτηση εδαφών με τη χρήση βίας, και θα αποτελέσει ένα επικίνδυνο προηγούμενο για όλα τα κράτη και για όλους τους λαούς του κόσμου, αντικαθιστώντας τη δύναμη του δικαίου με το δίκαιο της δύναμης.

Με το σχέδιο αυτό το Ισραήλ και οι ΗΠΑ, αποποιούνται όλες τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί στο παρελθόν, μέσα στο Λευκό Οίκο και ενώπιον της Διεθνούς Κοινότητας, για τη λύση των δύο κρατών, και προσπαθούν να εδραιώσουν μια απροκάλυπτη πολιτική εποικισμού, επεκτατισμού, αποικιοκρατίας, και απαρτχάιντ, σε βάρος της Παλαιστίνης και του λαού της.

Το σχέδιο αυτό στερείται οποιασδήποτε νομιμότητας, και καλούμε τους φίλους λαούς να το απορρίψουν και να αρνηθούν τη συμμετοχή των χωρών και των κυβερνήσεων τους σε αυτό, ώστε να μην του προσφέρουν καμία νομιμοποίηση.

Ο Τραμπ κι ο Νετανιάχου ξέρουν ότι το σχέδιο τους αυτό δεν έχει καμία πιθανότητα να γίνει δεκτό, ούτε από τον παλαιστινιακό λαό ούτε από τη διεθνή κοινότητα, και γι αυτό καθυστέρησαν πάνω απο τρία χρόνια την ανακοίνωση του, για να συμπέσει με την κοινή προεκλογική εκστρατεία που διεξάγουν μαζί σε ΗΠΑ κι Ισραήλ!

Οι προκλητικές αυτές προσπάθειες των ΗΠΑ και του Ισραήλ δεν θα πτοήσουν τον παλαιστινιακό λαό, που θα συνεχίσει τον δίκαιο αγώνα του για το δικαίωμα επιστροφής, για την αυτοδιάθεση, για την απελευθέρωση της κατεχόμενης πατρίδας του, και για την ίδρυση του ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ.

Καλούμε τις παλαιστινιακές πολιτικές παρατάξεις να γυρίσουν τη σελίδα του διχασμού, και να συσπειρωθούν υπό την ηγεσία της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, που είναι ο μόνος νόμιμος εκπρόσωπος του παλαιστινιακού λαού, ώστε να μπορέσει ο λαός μας ενωμένος να αντισταθεί σε αυτή την αμερικανο-ισραηλινή επίθεση.

Εκφράζουμε την εδραιωμένη πεποίθηση μας ότι με την αλληλεγγύη όλων των ανθρώπων στον κόσμο που πιστεύουν στα ιδανικά της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, και όλων των φίλων λαών, συμπεριλαμβανομένου του φίλου Ελληνικού λαού, ο παλαιστινιακός λαός θα νικήσει! Η δικαιοσύνη θα νικήσει! Η ελευθερία θα νικήσει!

Ζήτω η Παλαιστίνη!
Ζήτω η αλληλεγγύη των λαών!


بيان صادر عن الجالية الفلسطينية في اليونان حول الإعلان عن ما يسمى "صفقة القرن"

تعرب الجالية الفلسطينية في اليونان عن ادانتها ورفضها التام لما يسمى بصفقة القرن التي أعلن عنها اليوم الرئيس الأمريكي دونالد ترامب ورئيس الوزراء الاسرائيلي بنيامين نتنياهو، والتي أدانها ورفضها شعبنا، في الوطن المحتل وفي الشتات.

ان هذا المشروع الذي أعلنته الولايات المتحدة الأمريكية واسرائيل، لا هو "صفقة القرن" حسب ما يسميه ترامب، ولا هو "فرصة القرن" حسب ما يسميه نتنياهو، بل هو سرقة القرن!

اذ تحاول الولايات المتحدة واسرائيل، عبر هذا المشروع، سرقة ما تبقى من أراضي فلسطين التاريخية، لتحقيق الأطماع التوسعية لاسرائيل، على حساب الحقوق الوطنية للشعب الفلسطيني، غير القابلة للتصرف، والتي اقرتها كافة مواثيق القانون الدولي والشرعية الدولية، واعترفت بها الأمم المتحدة بقرارات متعددة.

هذا المشروع يشكل انتهاكًا صارخًا لابسط قواعد القانون الدولي، التي تمنع الاستيلاء او ضم أراضي الغير بالقوة، ويشكل سابقة خطيرة لكل الشعوب وكل الدول، حيث يستبدل قوة القانون بقانون القوة.

وبهذا المشروع، تتنصل اسرائيل، ومعها الولايات المتحدة، من كل الاتفاقيات التي وقعت في الماضي، داخل البيت الأبيض وامام المجتمع الدولي،، بخصوص حل الدولتين، وتحاول تكريس سياسة الاستعمار والاستيطان والتوسع والابرتهايد، بحق فلسطين وشعبها.

هذا المشروع احادي الجانب، وباطل، وعديم الشرعية، وندعو كل الشعوب الصديقة، بمن فيها الشعب اليوناني الصديق، ان ترفضه وتدينه، وان ترفض مشاركة دولها وحكوماتها به، كي لا تضفي عليه اي نوع من الشرعية.

ترامب ونتنياهو يعرفان جيدا ان مشروعهما هذا لا يمكن ان يقبل به الشعب الفلسطيني، ولا يمكن ان يقبله المجتمع الدولي، ولهذا السبب تم تأجيل إعلانه اكثر من ثلاث سنوات، ليتزامن مع الحملة الانتخابية التي يخوضانها معاً وسوياً في الولايات المتحدة واسرائيل!

هذه المحاولات الاستفزازية لن تثني ولن تحبط شعبنا الفلسطيني، الذي سيستمر في نضاله العادل من اجل حقوقه الشرعية، وعلى رأسها حق العودة، وحق تقرير المصير، ولتحرير وطنه المحتل، وإقامة دولته المستقلة وعاصمتها القدس.

اننا ندعو كافة الفصائل الفلسطينية لطي صفحة الانقسام والالتفاف حول القيادة ومنظمة التحرير الفلسطينية، الممثل الشرعي الوحيد للشعب الفلسطيني، ليستطيع شعبنا موحداً ان يتصدى لهذه الهجمة الأمريكية-الاسرائيلية وسياسة فرض الأمر الواقع.


اننا على ثقة تامة ان شعبنا البطل، بنضاله العادل، وبتضامن كل احرار العالم، وكل الشعوب المحبة للحرية والعدالة والسلام، بمن فيها الشعب اليوناني الصديق، سينتصر، وستنتصر العدالة، وستنتصر الحرية!

عاشت فلسطين!

عاش تضامن الشعوب! 

Σχόλια