Ανακοίνωση του ΠΑΚΣ για την αποστολή ελληνικών «Πάτριοτ» στη Σαουδική Αραβία


Ο Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός καταγγέλλει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για αποστολή αντιαεροπορικών πυραύλων τύπου «Πάτριοτ» στο πλευρό της Σαουδικής Αραβίας.

Όπως αποκαλύπτουν δημοσιεύματα, τόσο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών όσο και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, έχουν ήδη ταχθεί υπέρ στο αίτημα για αποστολή ελληνικών Patriot στο πλαίσιο της δημιουργίας μιας “πολυεθνικής αντιαεροπορικής ασπίδας” για την προστασία των ενεργειακών εγκαταστάσεων της περιοχής. Το παραπάνω γίνεται στην σκιά της επίθεσης των Χούτι της αιματοκυλισμένης Υεμένης κατά του μεγαλύτερου διυλιστηρίου πετρελαίου στην Σαουδική Αραβία.

Η προώθηση αυτού του σχεδιασμού των ΗΠΑ, έχει στόχο να ενισχύσει τον ρόλο της Σαουδικής Αραβίας ως ένα πειθήνιο κράτος- αστυφύλακα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην περιοχή και να αυξήσει τα κράτη που συμμετέχουν στα σχέδια για την Μέση Ανατολή των Μεγάλων Δυνάμεων της Δύσης. Από την πρώτη συνάντηση του Αμερικάνου πρόεδρου με τους μονάρχες της Μέσης Ανατολής για την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων, τα αμερικάνικα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για τον σχεδιασμό της δημιουργίας ενός αραβικού στρατιωτικού συνασπισμού στα χνάρια του ΝΑΤΟ, με στόχο την στρατιωτική καταστολή των κινημάτων αντίστασης και τον περιορισμό του Ιράν. Πρόσφατα, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως η Σαουδική Αραβία πλήρωσε 1 δις δολάρια για να αυξήσει τον αριθμό των αμερικανικών στρατευμάτων στην περιοχή, μετατρέποντας τον αμερικάνικο στρατό σε μισθοφόρο των πετρελαϊκών εταιριών και των αντιδραστικών καθεστώτων του Κόλπου την ίδια ώρα που αυτά οδηγούν το λαό της Υεμένης σε γενοκτονία και αποτελούν το βασικό χρηματοδότη των τρομοκρατικών οργανώσεων στην Μ. Ανατολή. Μάλιστα, η Washington Post αποκάλυψε ότι στην περιοχή της Υεμένης, οι ΗΠΑ προσπάθησαν να δολοφονήσουν την ίδια ημέρα με τον Σολεϊμανί και δεύτερο ανώτερο στρατιωτικό στέλεχος του Ιράν και διοικητή επίσης της Δύναμης Quds του Ιράν.

Αναρωτιόμαστε ποια ακριβώς «εθνικά συμφέροντα» θα προασπίζουν τα ελληνικά Patriot προστατεύοντας τα πετρέλαια της αντιδραστικής πετρελαιομοναρχίας, πέρα από αυτά της ολιγαρχίας που επιθυμεί επιβράβευση για την συμμετοχή της χώρας μας στους αμερικανονατοϊκούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Οι κίνδυνοι για την περιοχή και τη χώρα μας από την πολεμική ανάφλεξη επιτάσσουν κάθε τέτοια τυχοδιωκτική ενέργεια να βρει απέναντί ένα ενωτικό αντιπολεμικό κίνημα, που σε συμμαχία με τα αντίστοιχα κινήματα της περιοχής και του κόσμου θα βάλλουν φρένο στην πολεμική απειλή. 

Πηγή: antipolemikos.gr

Σχόλια