Ολόκληρος ο αυτοκινητόδρομος Μ5 υπό τον έλεγχο των συριακών δυνάμεων. Τουρκία και Ισραήλ, στο πλευρό των τρομοκρατών


Όπως ανακοίνωσε ο Συριακός Αραβικός Στρατός,

"το τελευταίο 24ωρο οι συριακές δυνάμεις εξασφάλισαν το υπόλοιπο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Μ5 (Δαμασκός - Χαλέπι) που περνάει από την επαρχία Ιντλίμπ, ολοκληρώνοντας έτσι την πρώτη φάση της επιχείρησης του συριακού στρατού στο Ιντλίμπ. 



Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι "εξουδετέρωσε" 63 Σύρους στρατιώτες, μια παντελώς ψευδής ανακοίνωση, η οποία διαψεύστηκε από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας. Σε δελτίο τύπου του ρωσικού ΥπΑμ από την αεροπορική βάση Hmemem επιβεβαίωσε ότι κανένας Σύρος στρατιώτης δεν σκοτώθηκε από τουρκικά πυρά.

Από την άλλη μεριά, ένα συριακό Mi-17 μεταφορικό τσόπερ χτυπήθηκε από MANPADS πάνω από το Ιντλίμπ, συγκεκριμένα πάνω από την περιοχή al-Sidiq, καθώς επέστρεφε στη βάση του.

Η ψευδής ανακοίνωση της Τουρκίας έγινε μετά τις βαριές απώλειες που υπέστη ο ΣΑΣ από επιθέσεις των τρομοκρατών με την κάλυψη του τουρκικού στρατού.

Σε αντίθεση με την Τουρκία, ο ΣΑΣ δεν βγάζει ψευδείς ανακοινώσει, ο ΣΑΣ δείχνει μόνο αποτελέσματα. Στην (αρχική) εικόνα βλέπετε στρατιωτικό όχημα του τουρκικού πεζικού, να καίγεται μετά την καταστροφή του από τον ΣΑΣ.

Δεν αποκαλύπτουμε τους κανόνες εμπλοκής μας, αλλά οι διαταγές που ακολουθεί ο ΣΑΣ είναι σαφείς. Θέλησαν να δοκιμάσουν τον ΣΑΣ και αυτό τους κόστισε πολλές ζωές. Οπότε, θα το πούμε και πάλι: το καλύτερο θα ήταν για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, κανείς να μην δοκιμάζει την αφοσίωση του ΣΑΣ στις εντολές του. 


Syrian Arab Army 14/2/2020




Στο παραπάνω βίντεο βλέπουμε ρουκέτες να εκτοξεύονται από τουρκικό στρατιωτικό όχημα, συνοδεία των γνωστών ιαχών "Αλλάχου Ακμπάρ" από τους παρευρισκόμενους Ουζμπέκους, Ουιγούρους και λοιπών εθνικοτήτων μισθοφόρους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα στο Ιντλίμπ και... "αντάρτες" του συριακού "εμφύλιου" σύμφωνα με το CNN, BBC και λοιπά ΜΜΕ της Δύσης, αλλά και της Ελλάδας.

Την Πέμπτη (13/2) λίγο πριν τα μεσάνυχτα, η Δαμασκός δέχτηκε επίθεση με ρουκέτες από τα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν. Η επίθεση αναχαιτίστηκε από τη συριακή αεράμυνα. 







Σχόλια