Έτοιμο το βίντεο της νέας "επίθεσης με χημικά" στη Συρία!

Από την υποτιθέμενη "επίθεση με χημικά" στη Ντούμα, Απρίλιος 2018

Τα Λευκά Κράνη έχουν ετοιμάσει ένα νέο, στημένο βίντεο "επίθεσης με χημικά από τον Άσσαντ" στο Ιντλίμπ της Συρίας, σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας. Το βίντεο των περιβόητων Λευκών Κρανών αναμένεται να αναρτηθεί σύντομα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η παραγωγή του βίντεο έγινε την Τρίτη (4/2), στο χωριό Ζερμπά, το οποίο βρίσκεται στην κατεχόμενη από τους μαχητές περιοχή της Συρίας στην επαρχία Ιντλίμπ, αναφέρει το Ρωσικό Κέντρο για τη Συμφιλίωση στη Συρία, επικαλούμενο αρκετές ανεξάρτητες πηγές.

Το βίντεο είναι "συμπαραγωγή" των Λευκών Κρανών με τους ντόπιους τρομοκράτες, αναπαριστά τα μεθεόρτια μιας "χημικής επίθεσης" σε αμάχους από το στρατό της κυβέρνησης της Συρίας.

Σύμφωνα με το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, δείχνει τους "διασώστες" να περιφέρονται μέσα σε ένα πυκνό πέπλο "αερίου χρώματος μουσταρδί" και να φροντίζουν τα "θύματα" της σκηνοθετημένης "επίθεσης".

Σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, το βίντεο θα αναρτηθεί σύντομα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ούτως ώστε να το χρησιμοποιήσουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία που είναι υπέρ του πολέμου στον Αραβικό κόσμο και τη Δύση. Οι μαχητές έχουν κατηγορήσει την κυβέρνηση της Συρίας για αρκετές "χημικές επιθέσεις" στη διάρκεια του πολέμου που μαίνεται στη χώρα από το 2011.


Οι υποτιθέμενες "επιθέσεις" συνήθως συμβαίνουν όταν ο Συριακός Στρατός σημειώνει σημαντική πρόοδο εναντίον των αντικυβερνητικών μαχητών και των τρομοκρατών. Τις τελευταίες μέρες, ο Συριακός Στρατός έχει κάμψει τις άμυνες των τζιχαντιστών στο Ιντλίμπ και απελευθερώνει με ταχύ ρυθμό περιοχές που ήταν για χρόνια υπό τον έλεγχο των μαχητών.

Τα Λευκά Κράνη που χρηματοδοτούνται από τη Μ. Βρετανία και τις ΗΠΑ και αυτοδιαφημίζονται ως "αμερόληπτη" ανθρωπιστική οργάνωση που σώζει άμαχους Σύρους, είναι πολύ αγαπητά στα δυτικά ΜΜΕ. Ντοκιμαντέρ του NETFLIX για την οργάνωση πήρε μέχρι και Όσκαρ, το 2016. Ωστόσο, η οργάνωση δραστηριοποιείται σχεδόν αποκλειστικά στις περιοχές που ελέγχονται από τους τζιχαντιστές και πιστεύεται ότι έχουν στενούς δεσμούς με τα τοπικά παρακλάδια της Αλ Κάιντα. Ο Ρωσικός Στρατός έχει κατηγορήσει την ομάδα για σκηνοθετημένα βίντεο με ψεύτικες επιθέσεις. 

Πηγή: rt.com 
Μετάφραση: Μαντάτα 

Δείτε επίσης: tass.comsputniknewsfacebook.com/mandata.apoekso

Σχόλια