Στην Κούβα το "καράβι των λεπρών" του κορωνοϊού


Ένα βρετανικό κρουαζιερόπλοιο, στο οποίο επέβαιναν πέντε ασθενείς με τη νόσο COVID19, θα αράξει σε λιμάνι της Κούβας, αφού έχει απορριφθεί από πολλές άλλες χώρες. Το MS Braemar, με 600 επιβάτες οι περισσότεροι των οποίων Βρετανοί, περιπλανιόταν στη θάλασσα επί δύο ημέρες προσπαθώντας να βρει χώρα που θα το δεχτεί στο λιμάνι της.

Αρκετές χώρες αρνήθηκαν τον ελλιμενισμό του κρουαζιερόπλοιου, με αποτέλεσμα η βρετανική κυβέρνηση να ζητήσει τη βοήθεια της Κούβας. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση στην οποία λέει ότι "Δεδομένου του επείγοντος της κατάστασης και του κινδύνου για τη ζωή των ασθενών επιβατών, η κουβανική κυβέρνηση αποφάσισε να επιτρέψει τον ελλιμενισμό του καραβιού."

Οι επιβάτες θα επιστρέψουν αεροπορικώς στη Μεγάλη Βρετανία και στις άλλες χώρες από όπου κατάγονται. Η κουβανική κυβέρνηση δήλωσε: "Αυτές είναι στιγμές αλληλεγγύης, συνειδητοποίησης ότι η υγεία είναι ανθρώπινο δικαίωμα, ενίσχυσης της διεθνούς συνεργασίας για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων. Αξίες που είναι εγγενείς στην ανθρωπιστική πρακτική της Επανάστασης και του λαού μας." 


Μετάφραση: Μαντάτα

Σχόλια