Ο ιός COVID-19 και ο «ιός» του… κομμουνισμού


Λέμε ότι η αθλιότητα έχει τα όριά της, αλλά η πραγματικότητα έρχεται να μας διαψεύσει… Και στην περίπτωση της περιβόητης «κρίσης» του κορωνοϊού, η αθλιότητα φαίνεται να μην έχει πάτο.

Το «Ίδρυμα Μνήμης των Θυμάτων του Κομμουνισμού» (ΙΜΘΚ) αποφάσισε να καταστήσει υπόλογη την Κίνα για όλα τα θύματα της επιδημίας ανά την υφήλιο και να προσμετρήσει τους νεκρούς λόγω του κορωνοϊού στο σύνολο των «θυμάτων του κομμουνισμού»! Ο λόγος που προφασίζονται για να προβούν σ’ αυτήν την κατηγορία είναι ότι, κατά την άποψή τους, η Κίνα καθυστέρησε να ενημερώσει τη διεθνή κοινότητα για τα πραγματικά δεδομένα της επιδημίας όταν αυτή ξεκίνησε, ότι παραπλάνησε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας δίνοντας ψευδή στοιχεία, ότι εσκεμμένα απέκρυψε την δυνατότητα μετάδοσης του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο και ότι, μ’ αυτόν τον τρόπο, οι άλλες χώρες δεν προετοιμάστηκαν έγκαιρα για να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο, με αποτέλεσμα να έχουμε αυτούς τους αριθμούς νεκρών. Σε όλα αυτά, βέβαια, θεωρούν υπεύθυνο και τον ΠΟΥ, διότι βασίστηκε στις επίσημες ενημερώσεις της Κίνας και δεν αμφισβήτησε την εγκυρότητά τους ώστε να ελέγξει τα στοιχεία και να αποκαλύψει έγκαιρα την «εξαπάτηση».

Για όλους αυτούς τους λόγους, το ΙΜΘΚ ζητά την κεφαλή της Κίνας «επί πίνακι» και συγκεκριμένα προτείνει:

- Να διεκδικήσουν οι ΗΠΑ την αποπομπή της Κίνας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, διότι με την με την ιδιότητά της ως πλήρους μέλους, -ισχυρίζονται ότι- «αιχμαλώτισε» τον ΠΟΥ και τον εμποδίζει να εκπληρώσει την αποστολή του.

- Αντί της Κίνας, να ενταχθεί στον ΠΟΥ η Ταϊβάν, η οποία αποδείχθηκε ως «μία από τις πιο υπεύθυνες χώρες στην αντιμετώπιση της κρίσης του COVID-19». (Υπενθυμίζεται ότι η Ταϊβάν, η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως «Δημοκρατία της Κίνας» δεν αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ και τους διεθνείς οργανισμούς υπό την αιγίδα του, με βέτο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, λόγω του ονόματος.)

- Οι ΗΠΑ και οι άλλες χώρες να χρησιμοποιήσουν νομικά μέσα για να καταστήσουν υπόλογη την Κίνα για παραβίαση των συμβατικών της υποχρεώσεων και να διεκδικήσουν αποζημίωση για τις οικονομικές ζημίες που υπέστησαν εξαιτίας της πανδημίας.

- Οι ΗΠΑ πρέπει να επιβάλουν αυστηρότερες κυρώσεις εναντίον της ΛΔΚ, «για καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, η οποία συνέβαλε στην εξάπλωση του κορωνοϊού στο ξεκίνημα αλλά και σε όλα τα στάδια της κρίσης».

- Να συνεργαστούν οι ΗΠΑ με άλλες χώρες και να απαιτήσουν ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με την έναρξη της επιδημίας στην επαρχία Γουχάν.

- Ο Λευκός Οίκος να συστήσει ένα διυπουργικό γραφείο, με αντικείμενο την ΛΔΚ και την «προπαγάνδα» του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας και τις ενέργειες τους για διεθνή επιρροή.

Ας υποθέσουμε, χάριν της συζήτησης, ότι στην έναρξη της επιδημίας είτε λόγω κακής εκτίμησης της κατάστασης είτε από σκοπιμότητα, όντως η Κίνα έδωσε λανθασμένη εικόνα στον ΠΟΥ. Όπως μας πληροφορεί το ίδιο το ΙΜΘΚ, στις 3/2 ο επικεφαλής του ΚΚ Κίνας δήλωσε ότι έκανε «αίτημα για πρόληψη και έλεγχο του νέου κορωνοϊού πνευμονίας» στις αρχές Ιανουαρίου, αλλά, όπως λένε, είχαν στοιχεία από νωρίτερα, συγκεκριμένα από τον Δεκέμβριο του 2019, τα οποία απέκρυπταν και παρεμπόδιζαν την διάδοσή τους. Έστω κι έτσι όμως, με ποιον τρόπο εμπόδισε η Κίνα τις ΗΠΑ και τις άλλες χώρες να ξεκινήσουν άμεσα, από τον Ιανουάριο, να προετοιμάζονται για ενδεχόμενη έλευση της επιδημίας εντός των συνόρων τους ενισχύοντας κατάλληλα τις υπηρεσίες υγείας τους; Ήταν η Κίνα που υποχρέωσε τις άλλες χώρες να μην βρίσκουν κανέναν άλλον τρόπο «αντιμετώπισης» της επιδημίας, εκτός από το να μαντρώσουν τον κόσμο στα σπίτια τους και να κατεβάσουν ρολά, το περίφημο lockdown; Ή μήπως ήταν ο «κομμουνισμός» που υπαγόρευσε στις ΗΠΑ και τη Γερμανία όχι μόνο να μην βοηθήσουν άλλες χώρες που έχουν ανάγκη, αλλά και να κατάσχουν ιατρικό υλικό που προοριζόταν γι’ αυτές;

Εντελώς «συμπτωματικά», και οι τρεις χώρες που πρωτοστάτησαν στην προσφορά βοήθειας σε άλλους λαούς για την αντιμετώπιση της επιδημίας (Κούβα, Κίνα Ρωσία) είναι χώρες που έχουν σχέση με τον κομμουνισμό, είτε στο παρόν είτε στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν τους. Οι διαφορές στον τρόπο αντιμετώπισης της επιδημίας ανάμεσα σ’ αυτές τις χώρες και τις χώρες της Δύσης είναι τόσο εμφανείς, που δεν μπορεί να τις αποκρύψει ούτε κι αυτή ακόμα η απόλυτα κατευθυνόμενη και ελεγχόμενη πληροφόρηση που μας παρέχουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Η Ρωσία στέλνει αεροπλάνα φορτωμένα με ιατρικό υλικό στην Ιταλία και τις ΗΠΑ, ενώ το ΝΑΤΟ πραγματοποιεί άσκηση στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση της «ρωσικής απειλής».

Η Κούβα στέλνει γιατρούς και ιατρικό υλικό σε όλον τον κόσμο και οι ΗΠΑ σκληραίνουν το εμπάργκο εναντίον της.

Η Κίνα χτίζει νέα νοσοκομεία μέσα σε λίγες μέρες για την αντιμετώπιση της επιδημίας, ενώ οι «δημοκρατικές» χώρες της Δύσης φυλακίζουν ολόκληρο τον πληθυσμό τους στα σπίτια τους, για να μην καταρρεύσουν οι δομές υγείας από την υπερσυσσώρευση των ασθενών!

Και ο κατάλογος είναι μακρύς…

Ας αφήσουμε στην άκρη τις πολλές, και πολύ σοβαρές, φωνές από τον ιατρικό κόσμο διεθνώς, που αμφισβητούν τον τρόπο καταμέτρησης των θυμάτων του κορωνοϊού και ας υποθέσουμε ότι τα στοιχεία που δημοσιεύονται είναι απολύτως αληθή και έγκυρα. Ότι δηλαδή, πράγματι μέχρι σήμερα, 15/4/2020, 128.071 άτομα έχουν πεθάνει σε ολόκληρο τον πλανήτη εξαιτίας του ιού, συμπεριλαμβανομένων και των νεκρών της Κίνας. Βάση ποιας λογικής για όλους αυτούς τους θανάτους ευθύνεται η Κίνα και –πολύ περισσότερο- ο «κομμουνισμός»;

Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής έχουν νοσήσει μέχρι στιγμής 609.696 άτομα, ποσοστό περίπου 0,2% του πληθυσμού τους. Φταίει η Κίνα που ολόκληρες ΗΠΑ –η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, που θέλει να φέρει και τον τίτλο της «υπερδύναμης»- δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει με δικά της μέσα αυτήν την επιδημία;

Στη Γαλλία, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν νοσήσει μέχρι στιγμής 131.362 άτομα, ήτοι, κάτι τις παραπάνω από το 0,2% του πληθυσμού της. Φταίει ο «κομμουνισμός» που η οικονομία της Γαλλίας καταβαραθρώνεται εξαιτίας του lockdown, γιατί οι δομές υγείας της δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μια έκτακτη κατάσταση;

Στην Ιταλία, που παρουσιάζεται ως το φόβητρο για όλους τους άλλους λαούς (μη μιλάτε, καθήστε ήσυχα στο σπίτι για να μην γίνουμε Ιταλία) το ποσοστό των νοσούντων δεν αγγίζει ούτε το 0,3% του πληθυσμού. Κι όμως (προφανώς εξαιτίας του… κομμουνισμού) η Ιταλία πανικόβλητη ζητούσε βοήθεια από το εξωτερικό για να αντιμετωπίσει τη «λαίλαπα του κορωνοϊού». Και ενώ η ΕΕ σφύριζε αδιάφορα, ήταν η «κακιά» Κούβα, η «κάκιστη» Κίνα και η «σατανική» Ρωσία που έσπευσαν να συνδράμουν.

Για την Ελλάδα, δεν χρειάζεται συζήτηση, έχει μακρά παράδοση να μπαίνει «στον γύψο» για να αντιμετωπίσει τον «ιό του κομμουνισμού»! (Παρεμπιπτόντως, το δικό μας ποσοστό νοσούντων από τον ιό COVID-19 σε σχέση με τον πληθυσμό είναι μόλις 0,02%.) Η δε ΕΕ συζητά για ένα νέο «Σχέδιο Μάρσαλ» για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης (οποιαδήποτε ομοιότητα με το παλιό Σχέδιο Μάρσαλ που αποσκοπούσε μέσω της οικονομικής ενίσχυσης από τις ΗΠΑ να αποτρέψει τις χώρες της Ευρώπης από το να πέσουν «στα νύχια» του τότε σοβιετικού μπλοκ, είναι εντελώς συμπτωματική!)

Ο πραγματικός λόγος πίσω από αυτήν την κίνηση του Ιδρύματος Μνήμης των Θυμάτων του Κομμουνισμού, είναι ότι το νεοφιλελεύθερο «μοντελάκι» που μας έχουν φορέσει τα τελευταία χρόνια έχει φτάσει προ πολλού στα όριά του και η επιδημία του κορωνοϊού λειτούργησε ως καταλύτης για να αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας η ανεπάρκεια και η απανθρωπιά του. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούν να παραδεχτούν εύκολα οι υποστηρικτές του νεοφιλελευθερισμού, γιατί τότε όχι μόνο η καρέκλα τους θα τρίζει, αλλά και τα κεφάλια τους θα κινδυνεύουν να πέσουν. Γι’ αυτό και καταφεύγουν σε σπασμωδικές κινήσεις, με επιχειρήματα που στερούνται λογικής και δεν αντέχουν ούτε στη στοιχειώδη κριτική.

Το μόνο που φανερώνει η όλη κίνηση του ΙΜΘΚ είναι τον πανικό ενός συστήματος που καταρρέει και παλεύει με νύχια και με δόντια να συνεχίσει να παρουσιάζεται ως παντοδύναμο, ακόμα και καταργώντας την κοινή λογική, ακόμα και διαστρεβλώνοντας το οφθαλμοφανές. Η αναζήτηση ευθυνών και εχθρών έξω από αυτό το ίδιο το σύστημα είναι η αναγκαία «στάχτη στα μάτια» για να μη δει ο κόσμος το σαθρό του υπόβαθρο, να μην ακούσει τα θεμέλια που τρίζουν.

Αθανασία Πέτσα

Σχόλια

  1. Allo ena tetoio arthro kai tha se proslavei sigoura o koutsoubas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ΚΚΕ δεν υπάρχει περίπτωση να καταγγείλει τα αφεντικά του που είναι υπεύθυνα για την παγκόσμια αυτή καταστροφή...Και δεν είναι ούτε η Κίνα, ούτε η Αμερική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου