"Σπάνια" η μετάδοση του κορωνοϊού από ασυμπτωματικούς, λέει τώρα ο ΠΟΥ



[Σχόλιο από τα Μαντάτα: Ακόμα και οι καλύτεροι επιστήμονες δικαιούνται να κάνουν κάποιες εσφαλμένες υποθέσεις. Στην περίπτωση όμως της λεγόμενης "πανδημίας" COVID-19, του δώσαν και κατάλαβε!

Μία μία, όλες οι αρχικές υποθέσεις πάνω στις οποίες βασίστηκε η πολιτική της καραντίνας, των περιοριστικών μέτρων, της κοινωνικής απόστασης κλπ, αποδεικνύονται εσφαλμένες. 
Και, καλά, μπορεί κάποιος καλοπροαίρετος να πει ότι δικαιολογούνται, αρχικά, μπροστά στο "άγνωστο" να υπερβάλλουν για ασφάλεια και να προετοιμάζονται για το χειρότερο, γιατί δεν ήξεραν. Να το δεχτούμε. Τώρα όμως που ξέρουν, γιατί συνεχίζουν το ίδιο βιολί;]

Στέλεχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε ότι είναι "σπάνια" η περίπτωση ένας ασυμπτωματικός φορέας να μεταδώσει τον SARS-COV-2 σε κάποιο άλλο άτομο.

"Από τα στοιχεία που έχουμε, φαίνεται ότι είναι σπάνιο κάποιο ασυμπτωματικό άτομο να μεταδώσει περαιτέρω τον ιό σε άλλο άτομο" είπε η Maria Van Kerkhove, PhD, τεχνική επικεφαλής της ομάδας COVID-19 του ΠΟΥ, επιδημιολόγος λοιμωδών νοσημάτων, στις 8 Ιουνίου, σε ενημέρωση από τα κεντρικά γραφεία του ΠΟΥ στη Γενεύη.


Επίσης, σε ανάρτησή της στο Twitter, η Van Kerkhove γράφει:

"Ολοκληρωμένες μελέτες για τη μετάδοση από ασυμπτωματικούς φορείς είναι δύσκολο να διεξαχθούν, αλλά τα διαθέσιμα στοιχεία από την ανίχνευση επαφών που ανακοινώθηκαν από τα κράτη μέλη δείχνουν ότι οι ασυμπτωματικοί φορείς είναι πολύ λιγότερο πιθανό να μεταδώσουν τον ιό συγκριτικά με όσους αναπτύσσουν συμπτώματα."

Με πληροφορίες από: medscape.com 

Μετάφραση: Μαντάτα

Σχόλια