Έκθεση του Υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας ανατρέπει το αφήγημα της "πανδημίας COVID-19"


Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας προσπαθεί να ελέγξει τη ζημιά που προκλήθηκε από μια έκθεση* που ανατρέπει το κυρίαρχο αφήγημα περί πανδημίας COVID, η οποία διέρρευσε από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Κάποιες από τις κεντρικές διαπιστώσεις της έκθεσης* είναι οι εξής:

  • Η επικινδυνότητα του COVID-19 υπερεκτιμήθηκε: πιθανότατα σε κανένα σημείο [της πανδημίας] ο κίνδυνος από τον νέο ιό δεν ξεπέρασε τα φυσιολογικά επίπεδα.
  • Τα άτομα που πέθαναν λόγω COVID είναι στην ουσία αυτοί που στατιστικά θα πέθαιναν φέτος, επειδή είχαν φτάσει στο τέλος της ζωής τους και οι αδύναμοι οργανισμοί τους δεν μπορούσαν πλέον να αντεπεξέλθουν σε καμιά τυχαία, καθημερινή πίεση (μεταξύ των οποίων και οι περίπου 150 υπάρχοντες ιοί).
  • Παγκόσμια, μέσα σε ένα τρίμηνο, οι θάνατοι από COVID δεν ξεπέρασαν τους 250.000, συγκριτικά με τους 1,5 εκατ. θανάτους παγκόσμια (25.100 στη Γερμανία) κατά την επιδημία γρίπης το 2017/18.
  • Προφανώς, ο κίνδυνος δεν είναι μεγαλύτερος από πολλών άλλων ιών. Δεν υπάρχει τίποτα που να μας δείχνει ότι όλο αυτό δεν ήταν παρά ψευδής συναγερμός.
  • Η κατηγορία μπορεί να διατυπωθεί ως εξής: Κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού, το κράτος αποδείχθηκε ως ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ψευδών ειδήσεων.
Η συνέχεια είναι ακόμα χειρότερη

Η έκθεση* εστιάζει στις "πολλαπλές και βαριές επιπτώσεις των μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού" και προειδοποιεί ότι αυτές είναι "πολύ σοβαρές".

Περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από τα επιβαλλόμενα από το κράτος μέτρα εναντίον του κορωνοϊού, παρά από τον ίδιο τον ιό.

Η αιτία είναι από μόνη της σκανδαλώδης: Το γερμανικό σύστημα υγείας εστίασε στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αναβάλλοντας χειρουργεία που θα έσωζαν ζωές, και καθυστερώντας ή μειώνοντας θεραπείες για μη-COVID ασθενείς.

Το Βερολίνο σε κατάσταση άρνησης. Οι επιστήμονες αντεπιτίθενται

Αρχικά, η κυβέρνηση προσπάθησε να απορρίψει την έκθεση, χαρακτηρίζοντάς την "εργασία ενός υπαλλήλου" και το περιεχόμενό της "προσωπικές απόψεις", με τη βοήθεια των δημοσιογράφων, που συντάχθηκαν με τους πολιτικούς και δεν έθεταν ερωτήματα.

Ωστόσο, η 93σέλιδη έκθεση* με τίτλο "Ανάλυση της Διαχείρισης της Κρίσης" εκπονήθηκε από επιστημονική ομάδα, με ανάθεση από το Υπουργείο Εσωτερικών και αποτελούνταν από εξωτερικούς ειδικούς υγείας από αρκετά γερμανικά πανεπιστήμια.

Η έκθεση ήταν πρωτοβουλία του τμήματος UNIT KM4 του Υπουργείου Εσωτερικών του οποίου αρμοδιότητα είναι η "προστασία των κρίσιμων υποδομών". Σε αυτό το τμήμα ανήκε και ο Γερμανός πληροφοριοδότης, Stephen Kohn, ο οποίος την διέρρευσε στα ΜΜΕ.

Οι συγγραφείς της έκθεσης εξέδωσαν κοινό δελτίο τύπου στις 11 Μαΐου, στο οποίο επέκριναν την κυβέρνηση επειδή αγνοούσε τις συμβουλές των ειδικών και ζητούσαν επίσημη τοποθέτηση του Υπουργού Εσωτερικών πάνω στην κοινή τους δήλωση:

"Τα θεραπευτικά και προληπτικά μέτρα δεν πρέπει ποτέ να προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά από την ίδια την ασθένεια. Ο σκοπός πρέπει να είναι η προστασία των ευπαθών ομάδων, χωρίς να υπονομεύεται η διαθεσιμότητα της ιατρικής φροντίδας και η υγεία όλου του πληθυσμού, όπως δυστυχώς προκύπτει."
"Εμείς, στην επιστημονική και ιατρική πρακτική μας, βιώνουμε τις δευτερογενείς βλάβες των μέτρων εναντίον του κορωνοϊου στους ασθενείς μας, σε καθημερινή βάση."
"Επομένως, ζητούμε από τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Εσωτερικών να τοποθετηθεί στο δελτίο τύπου μας, και ελπίζουμε σε μια σχετική συζήτηση αναφορικά με τα μέτρα, τέτοια που να οδηγήσει στην καλύτερη δυνατή λύση για το σύνολο του πληθυσμού."
Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτά [29 Μαΐου], δεν έχει υπάρξει αντίδραση από τη γερμανική κυβέρνηση.

Δυστυχώς όμως, τα γεγονότα επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες των ειδικών.

Στις 23 Μαΐου η γερμανική εφημερίδα Das Bild κυκλοφόρησε με τίτλο: "Δραματικές συνέπειες των μέτρων του κορωνοϊού: 52.000 χειρουργεία καρκίνου καθυστέρησαν". Στο σχετικό άρθρο, ένας γιατρός προειδοποιούσε ότι "τις παρενέργειες της κρίσης του κορωνοϊού θα τις νιώθουμε για χρόνια".

Στο στόχαστρο ο πληροφοριοδότης, στο περιθώριο το μήνυμα

Όπως αναφέρει η Der Spiegel στις 15 Μαΐου, "Ο Stephen Kohn (ο πληροφοριοδότης) τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την υπηρεσία του. Τον συμβούλεψαν να προσλάβει δικηγόρο και του κατασχέθηκε το λάπτοπ της εργασίας του."

Ο Kohn είχε αρχικά διαρρεύσει την έκθεση στις 9 Μαΐου στο φιλελεύθερο-συντηρητικό περιοδικό Tichys Einblick, ένα από τα δημοφιλέστερα εναλλακτικά μέσα της Γερμανίας. Η είδηση για την έκθεση πέρασε στα κυρίαρχα ΜΜΕ τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου και την τρίτη εβδομάδα ήδη τα μέσα και οι πολιτικοί είχαν σταματήσει να συζητούν το θέμα, αρνούμενοι να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο.

Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του Günter Krings, εκπροσώπου του Υπουργού Εσωτερικών, Horst Seehofer, και εργοδότη του πληροφοριοδότη. Όταν ρωτήθηκε αν θα αντιμετωπίσει σοβαρά την έκθεση, απάντησε:

"Αν αρχίσουμε να αναλύουμε τέτοιου είδους έγγραφα, τότε σύντομα θα καλέσουμε τα άτομα με καπέλα από αλουμινόχαρτο στις κοινοβουλευτικές ακροάσεις."
"Άτομα με καπέλα από αλουμινόχαρτα" είναι μια γερμανική έκφραση [Aluhut στα Γερμανικά] για τα άτομα που πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας.

Και, πράγματι, σε άρθρο του Der Spiegel σχετικά με τα κινήματα διαμαρτυρίας για τα κορωνο-μέτρα και τις συνέπειες της έκθεσης, η λέξη "συνωμοσία" επαναλαμβανόταν 17 φορές!

Ούτε κουβέντα όμως για τα ζητήματα που έθετε η έκθεση.

Και στα ΜΜΕ εκτός Γερμανίας, απολύτως καμία αναφορά.

Τα κινήματα διαμαρτυρίας: οι "κορωνο-εξεγέρσεις"

Οι Γερμανοί ξεκίνησαν τις διαμαρτυρίες ενάντια στην καραντίνα ήδη από τον Απρίλιο. Χιλιάδες πολίτες συνεχίζουν να συμμετέχουν στις διαδηλώσεις κάθε ΣΚ, παρότι η κυβέρνηση χαλαρώνει τους περιορισμούς.

Οι διαδηλώσεις δεν αφορούν μόνο τα περιοριστικά μέτρα, τα οποία ήταν σχετικά ήπια στη Γερμανία σε σύγκριση με πολλές άλλες Δυτικές χώρες. Οι διαδηλωτές αμφισβητούν συνολικά το αφήγημα του κορωνοϊού και τις βασικές του αρχές, ειδικά τον ρόλο του Μπιλ Γκέιτς που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος χρηματοδότης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (πρώτος απ' όταν ο Ντ. Τραμ ανέστειλε τη συνεισφορά των ΗΠΑ).

Η μεγαλύτερη από αυτές τις διαδηλώσεις έγινε στη Στουτγκάρδη στις 9 Μαΐου, όπου δεκάδες χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας όχι στον ΠΟΥ.

Οι Γερμανοί αρνούνται κάθε οργουελιανό μέτρο που μπορεί ενδεχομένως να επιβάλει η κυβέρνηση στο όνομα μιας αμφισβητήσιμης "κατάστασης ανάγκης", από τις εφαρμογές μαζικής παρακολούθησης μέχρι τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.

Η έκθεση που διέρρευσε αποδεικνύει ότι οι φόβοι τους είναι βάσιμοι. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την απατηλή φύση της "πανδημίας του κορωνοϊου".

Έπεται συνέχεια... 


* Το πλήρες κείμενο της έκθεσης (στα Γερμανικά) μπορείτε να το δείτε εδώ. 
Πηγή: strategic-culture.org 
Μετάφραση: Μαντάτα

Σχόλια