Συνέντευξη γιατρών για τον COVID-19 λογοκρίνεται από το Facebook και το YouTube


Το Facebook κατέβασε συνέντευξη τύπου μιας ομάδας γιατρών, σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, με την αιτιολογία ότι διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για τον κορωνοϊό, τις θεραπείες και τα μέτρα αντιμετώπισης. 

Η συνέντευξη οργανώθηκε από την ομάδα Frontline Doctors, με χορηγία των Tea Party Patriots, τη Δευτέρα 27 Ιουλίου, στην Ουάσιγκτον και στις 8 ώρες που παρέμεινε αναρτημένη στο Facebook συγκέντρωσε πάνω από 17 εκατομμύρια θεάσεις. Ακολούθως, η συνέντευξη εξαφανίστηκε και από το YouTube και από το Twitter.

Επιχειρήσαμε κι εμείς να την αναρτήσουμε στο κανάλι μας στο YouTube, αλλά "κόπηκε" αμέσως μόλις τελείωσε η επεξεργασία, προτού καν πατήσουμε το κουμπάκι "Δημοσίευση"!






Οι γιατροί που συμμετείχαν στη συνέντευξη, όλοι τους νοσοκομειακοί γιατροί "πρώτης γραμμής", με πλούσια εμπειρία στη νοσηλεία ασθενών με COVID-19, παρουσίασαν τα αποτελέσματα της χρήσης υδροξυχλωροκίνης σε συνδυασμό με ψευδάργυρο, για τη θεραπεία της λοίμωξης του κορωνοϊού, ειδικά στα πρώτα στάδια της ασθένειας.

Τη συνέντευξη μπορείτε να τη δείτε εδώ.


Δυστυχώς, δεν έχουμε τη δυνατότητα να την υποτιτλίσουμε στα ελληνικά.
Θα μεταφέρουμε μόνο κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

"Αναγνωρίζουμε την επικινδυνότητα του κορωνοϊού, αλλά θέλουμε να γνωρίζει ο κόσμος ότι υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες. Υπάρχει τρόπος να προστατευθούν όσοι κινδυνεύουν περισσότερο, αλλά και να έχουμε ελπίδες για το μέλλον."

"Είμαστε εδώ, γιατί νιώθουμε ότι οι Αμερικανοί πολίτες δεν ακούν όλους τους ειδικούς που υπάρχουν στη χώρα μας. Ακούγονται μερικοί μόνο από τους ειδικούς, αλλά υπάρχουν πολλοί περισσότεροι."

"Δεν είναι τόσο ο ιός που μας έχει καθηλώσει, αλλά μάλλον έχουμε καθηλωθεί από τον φόβο. Οι Αμερικανοί πολίτες έχουν εγκλωβιστεί σε έναν ιστό φόβου, ο οποίος απομυζά την αμερικανική κοινωνία, την αμερικανική οικονομία. Αυτό δεν είναι λογικό. Η ασθένεια του κορωνοϊού έχει δύο φάσεις: την πρώιμη φάση και την προχωρημένη. Στην πρώιμη φάση, προτού κολλήσεις τον ιό, ή μόλις τον έχεις κολλήσει, υπάρχει θεραπεία. Αυτό ήρθαμε να σας πούμε. […] Αυτό είναι ένα μήνυμα που έχει αποσιωπηθεί. Πολλοί επιστήμονες φιμώνονται, όταν προσπαθούν να διαδώσουν τα καλά νέα."

"Τα παιδιά, σε γενικές γραμμές, αντιμετωπίζουν πολύ καλά τον ιό. Είναι πολύ λίγα αυτά που μολύνονται και από αυτά, πολύ μικρός αριθμός χρειάζεται νοσηλεία. Το ποσοστό θνησιμότητας στα παιδιά είναι το 1/5 του 1%. Κατά κύριο λόγο, τα παιδιά είναι ασυμπτωματικά. Επίσης, δεν είναι τα παιδιά που ωθούν την πανδημία, όπως φοβόμασταν αρχικά. Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Τα παιδιά αντιμετωπίζουν πολύ ελαφρά τη νόσο και δεν την μεταδίδουν στους γονείς και τους δασκάλους τους. Ο Dr. Mark Woolhouse, από τη Σκωτία, ειδικός στην παιδιατρική λοιμωξιολογία, είπε ότι δεν υπάρχει ούτε μία επιβεβαιωμένη περίπτωση μετάδοσης του COVID από μαθητή σε δάσκαλο, σε παγκόσμιο επίπεδο. […] Ναι, μπορούμε να στείλουμε άφοβα τα παιδιά μας στα σχολεία και να επιστρέψουμε στην κανονική μας ζωή. Ναι, να προσέχουμε, ναι, να παίρνουμε κάποια μέτρα, αλλά δεν γίνεται να μας κυβερνά ο φόβος."

"Εγώ προσωπικά, έχω φροντίσει πάνω από 350 ασθενείς COVID. Ασθενείς με διαβήτη, με υπέρταση, με άσθμα, με διάφορες ασθένειες. Νομίζω, ο γηραιότερος ασθενής μου ήταν 92 χρονών. Χορήγησα υδροξυχλωροκίνη, ψευδάργυρο, αζιθρομυκίνη. Τα αποτελέσματα σε όλους ήταν τα ίδια. Όλοι τους είναι καλά. Τους τελευταίους πέντε μήνες, είχα 350 ασθενείς και δεν είχα ούτε έναν θάνατο. Ούτε έναν. Ούτε έναν διαβητικό, ούτε έναν υπερτασικό, ούτε έναν με άσθμα. Δεν "έχασα" ούτε έναν ασθενή. Επίσης, και εγώ, το προσωπικό μου, αλλά και άλλοι συνάδελφοι που γνωρίζω, παίρνουμε υδροξυχλωροκίνη για πρόληψη. Γιατί ο μηχανισμός της είναι τέτοιος που έχει αποτέλεσμα πρώιμα, ως προφύλαξη. Βλέπουμε 10 - 15 ασθενείς COVID καθημερινά. Τους κάνουμε αναπνευστικές θεραπείες, φορώντας απλώς μια χειρουργική μάσκα. Κανείς από μας δεν αρρώστησε. Έχει αποτέλεσμα. Ήρθα λοιπόν εδώ, για να πω ότι δεν χρειάζεται κανένας να πεθάνει. […] Όταν βλέπω μελέτες που δείχνουν ότι δεν έχει αποτέλεσμα, ξέρω κατηγορηματικά ότι είναι ψευδοεπιστήμη. Θέλω να ξέρω από ποιους χρηματοδοτούνται αυτές οι έρευνες, θέλω να ξέρω ποιος είναι από πίσω. Γιατί δεν γίνεται εγώ να έχω νοσηλεύσει 350 ασθενείς, κανείς να μην έχει πεθάνει και όλοι να γίνονται καλά και να μου λένε ότι τη χορήγησαν σε 30 ή 40 άτομα και δεν είχε αποτέλεσμα."

"Τα lockdown δεν προκαλούν προβλήματα μόνο στην οικονομία, αλλά και στη δημόσια υγεία. Οι αυτοκτονίες, η ενδοοικογενειακή βία, ο αλκοολισμός, όλα αυτά έχουν αυξηθεί. Αυτά είναι προβλήματα δημόσιας υγείας. Η επίπτωση από το κλείσιμο της οικονομίας, δεν είναι μόνο ότι οι άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους, αλλά υπάρχουν επιπτώσεις και στην υγεία τους. Χρειάζεται μια πιο "ζυγισμένη" προσέγγιση."

"Τα νούμερα που είναι σημαντικά είναι οι αριθμοί των θανάτων. Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι σχεδόν αδιάφορος. Αυτό επειδή υπάρχει μεγάλη ανακρίβεια στα τεστ, αλλά ακόμα κι αν τα τεστ είναι ακριβή, οι περισσότεροι είναι ασυμπτωματικοί ή με ήπια συμπτώματα. Άρα, ο αριθμός των κρουσμάτων, που τον βλέπετε στα δελτία ειδήσεων καθημερινά να αυξάνεται είναι ουσιαστικά αδιάφορος. Αν μας έλεγαν πριν λίγο καιρό ότι τα ΜΜΕ θα τρελαίνονταν μ' αυτούς τους αριθμούς, θα γελούσαμε. Αυτή είναι η λεγόμενη "ανοσία αγέλης". Υπάρχει πολύς κόσμος που βγαίνει θετικός στα τεστ, χωρίς συμπτώματα, ή με πολύ ήπια. Άρα, ο μόνος αριθμός που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι η θνησιμότητα. Αν δούμε, λοιπόν τη θνησιμότητα βλέπουμε ότι αυτή η ασθένεια σκοτώνει, δυστυχώς, τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας μας. […] Αν είσαι κάτω των 60 χωρίς συννοσηρότητες, είναι λιγότερο θανατηφόρα από την κοινή γρίπη." 

"Η υδροξυχλωροκίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί προληπτικά και να μη χρειαζόμαστε ούτε μάσκες, ούτε κλειστά σχολεία. Τη χρησιμοποίησα και εγώ και όλο το προσωπικό μου και πολλοί άλλοι γιατροί που γνωρίζω. Ας χορηγηθεί για πρόληψη στις ευπαθείς ομάδες.Ας χορηγηθεί στους δασκάλους. Δεν χρειάζεται να κλείσουμε σχολεία, δεν χρειάζεται να κλείσουμε επιχειρήσεις. Υπάρχει πρόληψη και υπάρχει και θεραπεία."

"Το φάρμακο αυτό είναι εξαιρετικά ασφαλές. Είναι πιο ασφαλές και από την ασπιρίνη. Το πρόβλημα μ' αυτές τις έρευνες είναι ότι χορήγησαν πολύ μεγάλη δοσολογία. […] Χρειάζονται μόνο 200mg δύο φορές την εβδομάδα, για πρόληψη. Χορήγησαν πολύ μεγάλες, τοξικές δόσεις. Και, μαντέψτε τα αποτελέσματα: όταν χορηγείς τοξικές δόσεις, έχεις τοξικά αποτελέσματα. Το φάρμακο δεν λειτουργεί με τεράστιες, τοξικές δόσεις. […] Η δόση είναι 200mg δύο φορές την εβδομάδα και ψευδάργυρος καθημερινά."

Η συνέντευξη, όπως είπαμε πιο πάνω, έχει απαγορευτεί από όλα τα μεγάλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το CNN αναφέρθηκε στο κατέβασμα της συνέντευξης, αναφέροντας με μεγάλους τίτλους ότι οι γιατροί διέδιδαν "ψευδείς πληροφορίες" για τον κορωνοϊό. Για επιβεβαίωση, επικαλείται έρευνα που δημοσιεύθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα ιατρικά περιοδικά, που κατέληξε ότι η υδροξυχλωροκίνη δεν είχε αποτέλεσμα και μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις είχε αυξημένα ποσοστά θανάτων. Η δόση που χρησιμοποιήθηκε στην εν λόγω έρευνα ήταν 400mg δύο φορές την ημέρα. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Σχόλια