Δεν υπάρχει καμία "κρυφή συνωμοσία" γύρω από το εμβόλιο για τον COVID: όλα είναι φανερά!

Πρόσφατα παρουσιάσαμε ένα ωραιότατο άρθρο του BBC.com, που μας εξηγούσε πώς θα επηρεάσει η τρέχουσα πανδημία τον σχεδιασμό των σπιτιών και των χώρων εργασίας.

Τώρα το BBC συνεχίζει, εξηγώντας μας πώς θα είναι τα ταξίδια στην "μετα-COVID" εποχή - ή μάλλον στην "αιωνίως-COVID" εποχή. Θεμομετρήσεις, αστραπιαία τεστ που ανιχνεύουν τον ιό στην αναπνοή (κάτι σαν το αλκοτέστ), απολυμάνσεις - και όλα αυτά με ανοιχτή διαφήμιση συγκεκριμένων προϊόντων και εταιρειών που καινοτομούν σ' αυτούς τους τομείς, προσφέροντάς μας "λύσεις".

Πέρα απ' αυτά όμως, διαπιστώσαμε με μεγάλη μας έκπληξη ότι το BBC έχει πέσει στην παγίδα της "συνωμοσιολογίας" και ουσιαστικά λέει τα ίδια που λένε και οι "ψεκασμένοι αντιεμβολιστές"!

Στην ίδια κατηγορία και το  Massachusetts Institute of Technology, το γνωστό μας ΜΙΤ, το οποίο τροφοδοτεί με τις έρευνές του τα επιχειρήματα των "ψευδοεπιστημόνων"!

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα:

* * * * *

Φυσικά, ο καλύτερος τρόπος για να καθησυχάσουν όλοι οι φόβοι, είναι το εμβόλιο. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό ίσως να είναι διαθέσιμο μέσα στο 2021, όπως αναφέρει το Scientific American, άρα όσοι ταξιδεύουν θα πρέπει να έχουν μαζί τους το ιστορικό των εμβολιασμών τους. Ήδη σήμερα, κάποιες χώρες ζητούν απόδειξη πρόσφατου εμβολιασμού για ασθένειες όπως ο κίτρινος πυρετός, και ο κορωνοϊός μπορεί να μπει κι αυτός στη λίστα.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να δείξουν στους υπαλλήλους των τελωνείων τη βίζα εισόδου τους και το ιστορικό των εμβολιασμών τους. Αυτό μπορεί να είναι μια χάρτινη κάρτα - ή ένα μικροσκοπικό τατουάζ στο χέρι τους, αόρατο στο μάτι, αλλά ορατό σ' έναν ανιχνευτή υπέρυθρων. Η τεχνολογία αυτή υπάρχει ήδη και έχει δοκιμαστεί σε ζωντανά ζώα και σε ανθρώπινη πτωματική σάρκα, λέει η ερευνήτρια του Massachusetts Institute of Technology, Ana Jaklenec. Η μέθοδός τους χρησιμοποιεί επιθέματα με μικροβελόνες που μπορούν να μεταφέρουν μαζί με το εμβόλιο και ένα ψέκασμα αόρατης μελάνης κάτω από το δέρμα του ατόμου, όπου θα αποθηκεύεται το ιστορικό του εμβολιασμού του.

"Οι μικροβελόνες δεν αφήνουν ουλές και είναι λιγότερο παρεμβατικές από τις κανονικές βελόνες, είναι σαν να βάζεις ένα τσιρότο", λέει η Jaklenec. Αυτό το υποδόριο ιστορικό θα διαβάζεται από έναν απλό σκάνερ, προσθέτει. "Μπορεί ακόμα να γίνεται και με ένα προσαρμοσμένο κινητό τηλέφωνο."

Η τεχνολογία αυτή, που υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, είχε ως στόχο να βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες όπου τα χάρτινα και τα ηλεκτρονικά αρχεία δεν είναι πάντα διαθέσιμα. Ο σκοπός είναι να δοκιμαστεί σε ανθρώπους με το εμβόλιο της ιλαράς, αλλά μπορεί να φανεί χρήσιμο και σε άλλες περιπτώσεις που χρειάζεται απόδειξη της ανοσοποίησης - για παράδειγμα στη μετανάστευση. 

* * * * * 

Συμπέρασμα: Όσοι ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει καμία κρυφή συνωμοσία για έλεγχο των ανθρώπων, έχουν απόλυτο δίκιο! Δεν είναι καθόλου κρυφή, ολοφάνερη είναι, μπροστά στα μάτια μας γίνονται όλα και αυτοί που τα σχεδιάζουν όχι μόνο δεν τα κρύβουν, αλλά τα δημοσιεύουν με υπερηφάνεια! 

Το ότι κάποιοι επιλέγουν να τα αγνοούν, είναι δικό τους πρόβλημα. Το ότι λοιδορούν, λογοκρίνουν και τρομοκρατούν αυτούς που τα αναδεικνύουν, είναι πρόβλημα όλων μας!

Σχόλια