COVID-19: Η πανδημία έχει τελειώσει, τα περιοριστικά μέτρα σκληραίνουν!

Πριν λίγες μέρες, στις 9/9, ο "καθηγητής παθολογικής φυσιολογίας λοιμώξεων του ΕΚΠΑ", Ν. Σύψας, ήταν στο "παράθυρο" του ΣΚΑΙ και είπε, πράγματι, πολύ ενδιαφέροντα πράγματα!

Ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να τη δείτε εδώ:

Ένα 10λεπτο γεμάτο "μαργαριτάρια", αλλά θα σταθούμε ιδιαίτερα σε κάποια σημεία:

1) Η Πανδημία έχει τελειώσει!

Πρώτα συζητούν για το εμβόλιο. Η συνέντευξη αυτή δόθηκε εκείνες τις μέρες που είχαν διακοπεί οι δοκιμές του εμβολίου της Οξφόρδης, εξαιτίας σοβαρής παρενέργειας σε έναν από τους συμμετέχοντες στις δοκιμές, και οι δημοσιογράφοι είναι πολύ ανήσυχοι μη κι όλη αυτή η καθυστέρηση μας "πάει πίσω" και δεν προλάβουμε να έχουμε το εμβόλιο μέσα στο 2020. "Δεδομένου του εκτάκτου της κατάστασης, μιας και είμαστε ΜΕΣΑ στην πανδημία ακόμα..." (2:35)

Καθησυχαστικός ο κ. Σύψας, εξηγεί όσα εξηγεί, μέχρι που κάποια στιγμή πετάει το εξής καταπληκτικό (4:39):

"Για να γίνει η μελέτη ενός εμβολίου, πρέπει να πας σε μια χώρα η οποία έχει επιδημία. Κι αυτές οι χώρες είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βραζιλία και η Νότια Αφρική."

Τι μας λέει, δηλαδή, ο κ. Σύψας; Αυτό που αν το πει κάποιος άλλος, από την "απέναντι" πλευρά, θα χαρακτηριστεί από αρνητής του κορωνοϊού, έως ψεκασμένος συνωμοσιολόγος! 

Ότι, ουσιαστικά, η "πανδημία COVID-19" έχει τελειώσει! Σε τρεις μόνο χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο επικρατεί μια κατάσταση που μπορεί να χαρακτηριστεί επιδημία, και αυτό είναι όλο!

Αυτό, για όσους παρακολουθούν τα πράγματα και δεν αναπαράγουν απλώς το επίσημο "αφήγημα", είναι κάτι γνωστό ήδη από τον Μάιο. Για παράδειγμα, εδώ μπορείτε να δείτε πόσο απλά κι αβίαστα το παραδέχεται μεγαλοστέλεχος της φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca. (Ενεργοποιήστε τους υπότιτλους.)

Τώρα, το ομολογεί και ο κ. Σύψας, αλλά οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ το αφήνουν ασχολίαστο…

Κανείς δεν παρατήρησε ότι μια κατάσταση επιδημίας σε τρεις μόνο χώρες σ' ολόκληρο τον πλανήτη απέχει έτη φωτός απ' το να χαρακτηρίζεται "παγκόσμια πανδημία"!

Κανείς δεν παρατήρησε ότι, έστω κι έτσι, η Ελλάδα δεν είναι ανάμεσα στις χώρες που "υπάρχει ακόμα η επιδημία", όπως τις απαρίθμησε ο ίδιος ο κ. Σύψας.

Κανείς δεν έθεσε το εύλογο ερώτημα γιατί συνεχίζουμε να παίρνουμε όλα αυτά τα αυστηρά μέτρα, γιατί υποχρεωνόμαστε να φοράμε μάσκες, γιατί συνεχίζουν να απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις, γιατί περιορίζεται η λειτουργία των χώρων εστίασης... και όλα αυτά που είναι πάρα πολλά και πολύ γνωστά και δεν χρειάζεται να τα απαριθμήσουμε όλα. Και όχι μόνο συνεχίζουν να μας τα επιβάλουν, αλλά όλο και τα αυστηροποιούν!

2) Όσοι αμφισβητούν την πανδημία, αγνοούν την επιστήμη!

Παρότι λοιπόν, ο κ. Σύψας μόλις ομολόγησε ότι στην Ελλάδα όχι πανδημία δεν έχουμε, αλλά ούτε καν επιδημία COVID-19, χωρίς να αντιλαμβάνεται την αντίφαση, μας λέει ότι οι πληροφορίες που αμφισβητούν την πανδημία "υπάρχουν μόνο στη φαντασία κάποιων" και "παίρνουν έναν μανδύα επιστήμης, αλλά δεν είναι επιστήμη"! (στο 6:00)

Πώς να το σχολιάσει κανείς αυτό, όταν ο ίδιος, μόλις πριν ενάμιση λεπτό μας είχε ενημερώσει ότι ψάχνουν με το... κιάλι να βρουν επιδημία COVID-19 ανά τον κόσμο, για να κάνουν τις δοκιμές των εμβολίων τους; Θα έχουμε άδικο να κατατάξουμε κι εμείς τον κ. Σύψα στους "ψεκασμένους αρνητές" του κορωνοϊού; Πόσο "επιστημονικός" είναι ο κ. Σύψας όταν όχι μόνο φάσκει και αντιφάσκει μέσα σε ένα δίλεπτο, αλλά και δεν αντιλαμβάνεται καν (ή τουλάχιστον έτσι δείχνει) τα ίδια του τα λεγόμενα;

3) Όσοι αμφισβητούν τα μέτρα είναι εγκληματίες!

Αφού λοιπόν ούτε ο κ. Σύψας, αλλά ούτε και οι "έγκριτοι" δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ φαίνεται να αντιλαμβάνονται τι ακριβώς ειπώθηκε μόλις πριν 2 λεπτά, συνεχίζουν απτόητοι τη συζήτησή τους, με τον κ. Σύψα να δίνει... ρεσιτάλ "κοινωνικής ευαισθησίας", κατακεραυνώνοντας όσους διαφωνούν με τα "σωτήρια" μέτρα της κυβέρνησης. Αυτά που θα μας σώσουν από τη φονική πανδημία, η οποία -θυμόσαστε;- μόλις πριν λίγο μας είχε πει ότι δεν υπάρχει πουθενά παρά μόνο σε 3 χώρες σ' ολόκληρο τον κόσμο. 

"Αν διασπείρουμε τον ιό ανελέητα, θα σκοτώσουμε" (τους ηλικιωμένους).

"Αυτό το οποίο κάνουμε είναι εγκληματική δράση απέναντι σε άλλους αθώους ανθρώπους."

"Τεράστια έλλειψη κοινωνικής ευθύνης και υπευθυνότητος" και "ένδειξη απανθρωπιάς"!!!


4) Τα παιδιά δεν μεταδίδουν τον ιό, αλλά μην τα αγκαλιάζετε!

Όσο πάει και… καλυτερεύει το πράγμα, όταν έρχεται η συζήτηση στα παιδιά. Ο καλός δημοσιογράφος παριστάνει ότι δεν ξέρει και δεν έχει ακούσει προηγούμενες δηλώσεις του κ. Σύψα και, απευθύνοντάς του το ερώτημα λέει: "είπατε ότι τα παιδιά μπορούν να είναι φορείς και να μεταδώσουν εύκολα τον ιό..."

Ο κ. Σύψας για άλλη μια φορά επαναλαμβάνει αυτό που έχει ξαναπεί και ο ίδιος, αυτό που ξέρουμε και από τον ΠΟΥ, και από άλλους ειδικούς και έρευνες:

"Τα παιδιά και ειδικά τα παιδιά του Δημοτικού [...] πρώτον μολύνονται δυσκολότερα και, δεύτερον, περνάνε τον ιό στους ενήλικες επίσης δυσκολότερα."

"Τα παιδιά είναι μια ομάδα που είναι περισσότερο ασφαλής [...] και πρέπει οι γονείς τους να είναι πολύ ήσυχοι..."

Κανείς δεν τον σταμάτησε εκείνη τη στιγμή να τον ρωτήσει: αφού τα παιδιά δεν κινδυνεύουν να αρρωστήσουν από τον ιό, αλλά και πολύ δύσκολα τον μεταδίδουν, 

  • γιατί έγινε όλη αυτή η φασαρία για το αν, το πότε, και το με ποιον τρόπο θα ανοίξουν τα σχολεία; 
  • γιατί υποχρεώθηκαν να φορούν μάσκες και μάλιστα από τα νήπια "για την ασφάλειά τους" και για "παιδαγωγικούς σκοπούς" όπως μας τονίζουν συχνά τόσο ο ίδιος, όσο και ο πρωθυπουργός μας; 
  • γιατί εκπαιδεύονται να κρατούν αποστάσεις από τους συμμαθητές τους;
  • γιατί κάνουν χωριστά διαλείμματα ανά τάξεις;
  • γιατί απαγορεύεται να ανταλλάσσουν αντικείμενα και να ακουμπάνε το ένα τα πράγματα του άλλου;
  • γιατί σε πολλά σχολεία οι δασκάλες έφτασαν στο σημείο να ενημερώνουν τους γονείς ότι δεν θα διορθώνουν πάνω στα τετράδια των παιδιών γιατί δεν πρέπει να ακουμπούν τα πράγματά τους; (μιλάμε για Α' Δημοτικού!) 

Όχι μόνο δεν τον ρώτησαν, αλλά συνέχισαν τη συζήτηση σαν να μην τρέχει τίποτα, μέχρι που τον άκουσαν να λέει το εξής καταπληκτικό:

"Όταν είναι το παιδί στο σπίτι, φυσικά, δεν το αγκαλιάζουμε, δεν το φιλάμε, όταν μας πλησιάζει το παιδί φοράμε τη μάσκα μας..." 

Κι όλα αυτά, για να "βοηθήσουμε το παιδί να πάει σχολείο", οπότε "θα πρέπει όλοι να κάνουμε μερικές θυσίες, να φοράμε λίγο παραπάνω τη μάσκα μας. Πρέπει το παιδί να πάει σχολείο, πρέπει κι εμείς να κάνουμε κάτι γι' αυτό."

Δηλαδή, μια έμμεση αλλά ξεκάθαρη απειλή, ότι αν δεν τηρήσουμε με ευλάβεια τα μέτρα, αν δεν κρατάμε αποστάσεις από τα ίδια μας τα παιδιά, αν δεν φοράμε τη μάσκα μας μέσα στο σπίτι μας όταν πλησιάζουμε τα παιδιά μας, μπορεί να "αναγκαστούν" να ξανακλείσουν τα σχολεία!

Και πάλι κανείς δεν τον σταμάτησε, πάλι κανείς δεν του επεσήμανε την αντίφαση στα λεγόμενά του, μόνο φυσικά κι αβίαστα ο έγκριτος δημοσιογράφος έβγαλε το συμπέρασμα ότι "τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά" και ότι "είναι ένα δύσκολο περιβάλλον" αυτό που περιγράφει!

Και το "κερασάκι" στην τούρτα...

Η εκπληκτική παρέμβαση αυτού του τέρατος (κυριολεκτικά!) της δημοσιογραφίας, του Άρη Πορτοσάλτε, στο 6:30:

"Η ανακοίνωση ότι ο τάδε που πέθανε είχε υποκείμενο νόσημα, μήπως η χρήση αυτής της διατύπωσης προς την κοινωνία αποσταθεροποιεί τους βαθμούς αμύνης; [...] Μήπως να επανεξετάσετε τη διατύπωση;"

Τι του πρότεινε δηλαδή; Να μην μας το λένε αν είχαν υποκείμενα νοσήματα οι νεκροί που καταγράφονται ως "θύματα COVID", γιατί όταν το ακούμε αυτό δεν τρομάζουμε αρκετά και υπάρχει περίπτωση να αμφισβητήσουμε τα σωτήρια για τη ζωή μας μέτρα! Δεν του αρκεί του κ. Πορτοσάλτε που τσουβαλιάζονται όλοι οι νεκροί ως θύματα του κορωνοϊού, ασχέτως από την αιτία θανάτους τους, αρκεί να βρεθούν θετικοί στο τεστ PCR; Δεν του αρκεί που καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από την καταμέτρηση ασυμπτωματικών (υγιών) θετικών στα τεστ PCR που εντελώς παραπλανητικά και για λόγους τρομοκράτησης βαφτίζονται "κρούσματα"; Ζητά ακόμα μεγαλύτερη εξαπάτηση, ακόμα περισσότερη παραπληροφόρηση, ακόμα πιο άγρια τρομοκράτηση του κόσμου!

Μετά απ' όλα αυτά, τι να πει κανείς; 

Είμαστε "ψεκασμένοι" αν πούμε ότι έχουν συνεννοηθεί να μας δουλεύουν μπροστά στα μούτρα μας; 

Είμαστε "αντιεπιστημονικοί" αν πούμε ότι τα μέτρα που παίρνονται είναι καθαρά πολιτικά και δεν έχουν καμία σχέση με την προστασία της δημόσιας υγείας; 

Είμαστε "συνωμοσιολόγοι" αν πούμε ότι η "νέα κανονικότητα" δεν είναι το μέσον για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά ο σκοπός; Ότι δηλαδή η πανδημία (αν δεν κατασκευάστηκε) χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται για την επιβολή της "νέας κανονικότητας"; Και μάλιστα ότι καταβάλλεται υπεράνθρωπη προσπάθεια και χύνεται πολύ μελάνι προπαγάνδας για τη συντήρηση μιας πανδημίας-φάντασμα, που (αν ήταν ποτέ πανδημία) έχει λήξει εδώ και μήνες, για την επίτευξη άλλων σκοπών;

Σχόλια