Η κατασκευή “πανδημιών”, αποτέλεσμα της διαφθοράς στον Π.Ο.Υ.: Ο Δρ Wolfgang Wodarg στο Διεπιστημονικό Συνέδριο


Ο Δρ Wolfgang Wodarg είναι Γερμανός γιατρός και Σύμβουλος Πολιτικής Υγείας. Είναι επίτιμο μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Οργάνωσης για τη Διαφάνεια (Transparency International Germany).

Ανέλαβε πολλές ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και οι εκθέσεις του έφεραν στην πολιτική ατζέντα σημαντικά ζητήματα όπως τις ψευδείς πανδημίες, τις ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες, τον ρόλο των ΜΜΕ στη δημοκρατία, την παρηγορητική ιατρική, τα γενετικά τεστ και τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Προτού εκλεγεί μέλος της Γερμανικής Βουλής, ο Wolfgang Wodarg εργάστηκε ως γιατρός πλοίου, στη λιμενική αρχή και στο Νοσοκομείο Bernhard Nocht για Τροπικές Ασθένειες στο Αμβούργο. Άσκησε ιατρική σε πολλές κλινικές και ήταν διευθυντής ενός ιδρύματος δημόσιας υγείας στη Βόρεια Γερμανία. Υπήρξε ιδρυτής και πρόεδρος επί δεκαετία της Ειδικής Επιτροπής Περιβαλλοντικής Υγείας του Ιατρικού Επιμελητηρίου (FAGUSH) και ήταν μέλος της Ειδικής Ομάδας Επιδημιολογίας στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Schleswig-Holstein.

Από το 1994 έως το 2009, ήταν μέλος του Γερμανικού Κοινοβουλίου, υπηρετώντας κατά τη διάρκεια των πέντε θητειών του στην Επιτροπή Υγείας και από το 2005 στην Επιτροπή Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Από το 1998 έως τον Ιανουάριο του 2010, ο Δρ Wodarg ήταν μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE). Από το 2002 είναι Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Σοσιαλιστικής Ομάδας, από το 2006 ομιλητής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών και αναπληρωτής επικεφαλής της γερμανικής αντιπροσωπείας στο Στρασβούργο. Διετέλεσε Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού, Παιδείας και Επιστημών και στη συνέχεια Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Υγείας έως τον Ιανουάριο του 2009. Παράλληλα, ήταν μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο Δρ Wodarg είναι λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Flensburg και Πρόεδρος της Rheuma-Liga Schleswig-Holstein (οργανισμός αυτοβοήθειας για άτομα με μυοσκελετικές διαταραχές και τους συγγενείς τους, με 36 τοπικές ομάδες και πάνω από 12.000 μέλη).

Πηγή: http://pncp.info/members/dr-wolfgang-wodarg 

Ο Δρ Βόνταργκ συμμετείχε στο Διεπιστημονικό Συνέδριο «Επιστήμη και Κοινωνία στον Πόλεμο της Πανδημίας», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με διαδικτυακή συμμετοχή, στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου 2020 και μεταδόθηκε ζωντανά μέσω του YouTube.
Εδώ μπορείτε να δείτε όλο το συνέδριο, ημέρα 1η και ημέρα 2η.
Ολόκληρη την ομιλία του Δρ Βόνταργκ στο Συνέδριο, υποτιτλισμένη στα Ελληνικά, μπορείτε να τη δείτε εδώ:




Επιγραμματικά, τα βασικά σημεία της ομιλίας του Δρ Βόνταργκ:

Τι συνέβη με τις προηγούμενες “πανδημίες”
  • Το 2005 (γρίπη των πτηνών), όταν άκουσα ότι θα έχουμε ίσως 30 εκατ. θανάτους από αυτόν τον νέο ιό, αναρωτήθηκα πώς γνωρίζουν ποια είναι η επικινδυνότητα. Γι’ αυτό, ζήτησα από τον επικεφαλής αυτής της καμπάνιας του Π.Ο.Υ. τα στοιχεία που είχε για να κάνει έναν τέτοιο ισχυρισμό Δεν είχε να μου δώσει κανένα στοιχείο για ποιον λόγο η γρίπη των πτηνών πρέπει να θεωρείται τόσο επικίνδυνη. Τελικά, η γρίπη των πτηνών αποδείχθηκε μια γελοιότητα. Ήταν πολύ λίγα τα περιστατικά και δεν υπήρξε ποτέ καμία επιδημία.
  • Το ίδιο και το 2009, όταν ο Φέργκιουσον από το Imperial College, με κάποια μοντέλα που είχε φτιάξει, έκανε κάποιους υπολογισμούς και έλεγε ότι θα πεθάνουν εκατομμύρια. Και άκουγα ξανά, για τη γρίπη των χοίρων, την ίδια ιστορία που είχα ακούσει πριν κάποια έτη για τη γρίπη των πουλερικών.
  • Οι χώρες προετοιμάζονταν για μια μεγάλη πανδημία και δαπανούσαν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, αγοράζοντας εκατομμύρια δόσεις εμβολίου της GlaxoSmithKline.
  • Εγώ ήμουν αντίθετος σε αυτό, γιατί ήταν ένα πανδημικό εμβόλιο, το οποίο είχε δοκιμαστεί για ελάχιστο χρόνο, και δεν το είχαν παρατηρήσει για αρκετό διάστημα για να δουν αν έχει σοβαρές παρενέργειες.
  • Επρόκειτο για ένα εντελώς νέο εμβόλιο, το οποίο συντίθεται κατά το ένα δέκατο από το αντιγόνο του ιού, και κατά τα εννέα δέκατα από φαρμακευτικά πρόσθετα που διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτή η διέγερση του ανοσοποιητικού είναι κάτι επικίνδυνο, μπορεί να προκαλέσει αυτοάνοσα νοσήματα και άλλες παρενέργειες.
  • Εγώ το γνώριζα αυτό, και το είχα δημοσιεύσει, μα στη Γερμανία κανείς δεν με άκουγε, πίστευαν ότι τα έλεγα αυτά για προεκλογικές σκοπιμότητες (ήμουν τότε μέλος του Γερμανικού Κοινοβουλίου).
Για τη διαφθορά και τη σύγκρουση συμφερόντων στον Π.Ο.Υ.
  • Το αποτέλεσμα ήταν να μην επανεκλεγώ στο Γερμανικό Κοινοβούλιο, ωστόσο, ήμουν πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου συμμετέχουν συνολικά 47 χώρες. Με την Επιτροπή Υγείας, ξεκινήσαμε να διερευνούμε την υπόθεση και διαπιστώσαμε το μέγεθος της διαφθοράς στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.).
  • Ο Π.Ο.Υ. εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τη χρηματοδότηση των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών και οργανισμών όπως το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς. Συγκεκριμένα, το 80% της χρηματοδότησής του προέρχεται από τέτοιες πηγές.
  • Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια μεγάλη σύγκρουση συμφερόντων, καθώς αυτοί οι οργανισμοί χορηγούν χρήματα στον Π.Ο.Υ. για κάποιο σκοπό, για τον χειρισμό συγκεκριμένων ζητημάτων, κι αυτό διαμορφώνει σε μεγάλο βαθμό το τι κάνει και τι δεν κάνει ο Π.Ο.Υ.
  • Η φαρμακευτική βιομηχανία επηρεάζει τις κυβερνήσεις να πληρώνουν αδρά για άχρηστα πράγματα. Τρομοκρατούν τον κόσμο και μετά χειραγωγούν τις κυβερνήσεις. Το ίδιο έκαναν και με τη γρίπη των χοίρων, το ίδιο και με τη γρίπη των πτηνών και αποκόμισαν μεγάλα κέρδη.
Για το ανοσοποιητικό μας σύστημα και την “ανοσία της αγέλης” 
  • Οι ιοί προξενούν μια ανοσοποιητική αντίδραση στα σώματα των ατόμων στα οποία εισέρχονται. Υπάρχει η βραχυπρόθεσμη ανοσοποιητική αντίδραση, με την ανοσοσφαιρίνη Α και G, η οποία διαρκεί μερικές εβδομάδες ή μήνες. Και υπάρχει και μακροπρόθεσμη αντίδραση, η οποία είναι κυτταρική αντίδραση, που περιλαμβάνει τα Τ-λεμφοκύτταρα, τα κύτταρα μνήμης του οργανισμού, η οποία διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Σε δοκιμές που έγιναν σε πανεπιστήμιο της Γερμανίας, ανακάλυψαν πως το 81% των αιμοδοτών της προηγούμενης χρονιάς είχε διασταυρούμενη κυτταρική ανοσία ενάντια στους κορωνοϊούς. Η κυτταρική αυτή ανοσία δεν είναι εστιασμένη σε ένα συγκεκριμένο κορωνοϊό, είναι μια «διασταυρούμενη» ανοσία. Κι αυτός είναι ο λόγος που έχουμε «ανοσία της αγέλης» παντού στον πλανήτη σε ποσοστό 60-80% – κυτταρική «ανοσία της αγέλης».
  • Η ανοσοποιητική μας μνήμη ανανεώνεται κάθε χρόνο, αλλά κάποιοι άνθρωποι μπορεί να τη χάσουν. Αν πχ είσαι πολύ ηλικιωμένος και δεν έρχεσαι σε επαφή με παιδιά, δεν λαμβάνεις αυτή την «ανανέωση». Και χάνεις αυτό το είδος ανοσίας. Και μετά χάνεις το σφρίγος σου και μπορεί να αρρωστήσεις και τότε μπορεί να βρίσκεσαι σε κίνδυνο.
Για την πανδημία COVID-19
  • Όταν λάβουμε υπόψη όλες τις μελέτες που έχουν γίνει επί των κορωνοϊών, γνωρίζουμε πως το 5 έως 15% του πληθυσμού πάντα μολύνεται από κορωνοϊούς. Κάθε χρόνο. Και αυτό ακριβώς παρατηρούμε και φέτος.
  • Στο ένα εκατομμύριο τεστ έχουμε 5 έως 15% του πληθυσμού θετικό κατά τη σεζόν της γρίπης. Κι όταν διενεργείς πολλά τεστ, έχεις περισσότερα θετικά αποτελέσματα. Ωστόσο, κάθε τεστ έχει ένα ποσοστό ψευδώς θετικών και ψευδώς αρνητικών αποτελεσμάτων.
  • Αν ένα τεστ βγάζει, ας πούμε, 1% ψευδώς θετικά αποτελέσματα, αυτό σημαίνει ότι στις 100.000 τεστ θα έχουμε 1.000 άτομα που θα βρεθούν θετικά στον κορωνοϊό, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχουν μολυνθεί και είναι υγιείς.
  • Σε κάθε περίοδο γρίπης πεθαίνει αρκετός κόσμος. Κυρίως αποδυναμωμένα άτομα και πολύ ηλικιωμένα άτομα. Η μέση ηλικία των θυμάτων της γρίπης είναι περίπου τα 80 χρόνια. Αυτό σημαίνει πως όταν έχεις γεράσει και έρθει η ώρα να πεθάνεις, πολύ συχνά είναι η γρίπη που σε παίρνει στην άλλη όχθη.
  • Ο πανικός και ο φόβος του θανάτου οδηγεί περισσότερα άτομα στα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στα νοσοκομεία, ειδικά στις χώρες με αδύναμο σύστημα υγείας.
  • Ένα σημαντικό ερώτημα είναι: αφού ο ιός είναι ο ίδιος, γιατί είχε τόσο διαφορετική εκδήλωση σε διαφορετικές χώρες και περιοχές, γιατί πχ είχαμε τόσο μεγάλο αριθμό των νεκρών στη Βόρεια Ιταλία, το Λονδίνο, τη Μαδρίτη, και αλλού είχαμε πολύ λίγους νεκρούς; Τελικά, δεν είναι ο ιός που κάνει τη διαφορά, αλλά το τι συμβαίνει στην κοινωνία. 
Μετάφραση - υποτιτλισμός - επιμέλεια: Ανεξάρτητη Ομάδα Μεταφραστών

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου