Ανήμερα Χριστούγεννα, το Ισραήλ επιτέθηκε στη Γάζα και τη Συρία


Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ (IAF) βρήκε έναν... πρωτότυπο τρόπο για να ευχηθεί Καλά Χριστούγεννα στον κόσμο, με μια ανάρτηση στο Twitter στις 24 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για την κλασσική εικόνα του έλκηθρου του Αη Βασίλη που το σέρνουν οι τάρανδοι μπροστά στ' ολόγιομο φεγγάρι, με τη διαφορά ότι έλκηθρο και τάρανδοι σύρονται από ένα ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος!


Το μήνυμα λέει:

"Βάστα γερά, Αη Βασίλη! Καλά Χριστούγεννα από την IAF σε όσους γιορτάζουν σε όλο τον κόσμο!"

Και για να μην αφήσει καμία αμφιβολία για το νόημα του χριστουγεννιάτικου μηνύματός της, την ίδια μέρα
βομβάρδισε την περιοχή Χαμά στη Συρία και την επόμενη, ανήμερα Χριστούγεννα, βομβάρδισε τη Γάζα.


Σύμφωνα με τοπικές πηγές της περιοχής του Κυβερνείου της Ταρτούς, η συριακή αεράμυνα ενεργοποιήθηκε και εξουδετέρωσε αρκετούς από τους πυραύλους, ωστόσο κάποιοι βρήκαν στόχο και χτύπησαν το επιστημονικό ερευνητικό κέντρο στην περιοχή Masyaf.

Για την επίθεση στη Γάζα, (κλασικά) το Ισραήλ λέει ότι χτύπησαν στόχους των "τρομοκρατών" της Χαμάς, και ότι ήταν αντίποινα σε ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα προς το Ισραήλ.


Ωστόσο, στο στόχαστρο των βομβαρδισμών βρέθηκε το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Al-Dorra, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας της Λωρίδας της Γάζας, "Το χτύπημα προκάλεσε αναστάτωση στις εργασίες του νοσοκομείου, εμπόδισε την παροχή υπηρεσιών υγείας, προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο υλικό και τον εξοπλισμό του νοσοκομείου, έσπασε παράθυρα και σκόρπισε συντρίμμια στα δωμάτια των ασθενών και σε ευαίσθητα τμήματα."

Αναφέρει επίσης ότι τα άρρωστα παιδιά πέρασαν μια σκληρή νύχτα τρόμου και ψύχους εξαιτίας του χτυπήματος, κάτι που θα τους αφήσει σοβαρά ψυχολογικά τραύματα.

Η επίθεση προκάλεσε σοβαρές ζημιές στα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτρισμού, με αποτέλεσμα εκατοντάδες οικογένειες Παλαιστινίων να μείνουν χωρίς νερό και ρεύμα. 


Σχόλια