Μεγάλη η λίστα νεκρών που... "δεν έχουν καμία σχέση με το εμβόλιο"!

 

Το άρθρο αυτό αποτελεί μια απλή καταγραφή αναφορών στον ελληνικό και διεθνή τύπο θανάτων που συνέβησαν μετά από εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, είτε κατά τη διάρκεια των κλινικών μελετών είτε απ' όταν ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στον γενικό πληθυσμό στις διάφορες χώρες. Η καταγραφή αυτή σαφώς και δεν είναι εξαντλητική, αναφέρουμε απλώς ό,τι έχει πέσει στην αντίληψή μας και ό,τι γράφουν τα σχετικά δημοσιεύματα του τύπου. Δεν γνωρίζουμε (και ούτε και μπορούμε να μάθουμε) τίποτα περισσότερο για τα συγκεκριμένα περιστατικά, για την κατάσταση της υγείας τους, τις συνθήκες κλπ. Συνεπώς, αυτό το άρθρο απλώς "μαζεύει" σ' ένα μέρος ό,τι έχει ανακοινωθεί δημόσια σε διάφορα ενημερωτικά μέσα και δεν φιλοδοξεί να αποδείξει ή να τεκμηριώσει επιστημονικά απολύτως τίποτα.

Ξεκινώντας από τις κλινικές δοκιμές, διαβάζουμε στο lifesitenews.com, ότι στην επίσημη έκθεση ασφάλειας και αποτελεσματικότητας του FDA για το εμβόλιο της Moderna, αναφέρονται συνολικά 13 θάνατοι κατά τη διάρκεια των κλινικών μελετών, 6 στην ομάδα που λάμβανε το εμβόλιο και 7 στην ομάδα εικονικού φαρμάκου (Placebo). Η έκθεση δημοσιεύθηκε στις 17 Δεκεμβρίου και, προφανώς κανένας από αυτούς τους θανάτους δεν είχε σχέση με το εμβόλιο, αφού ο FDA έδωσε δύο μέρες μετά την έγκριση για χρήση του στον γενικό πληθυσμό.

Ένας Ουκρανός ιερέας της Καθολικής Αρχιεπισκοπής της Φιλαδέλφεια, πέθανε σχεδόν 2 μήνες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Moderna, το οποίο έκανε στο πλαίσιο της κλινικής δοκιμής όπου συμμετείχε εθελοντικά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ουκρανικής καθολικής εκκλησίας, "η αιτία θανάτου του δεν είχε προσδιοριστεί."

Συνεχίζοντας με τις κλινικές δοκιμές, της AstraZeneca αυτή τη φορά, έχουμε τον θάνατο ενός 28χρονου Βραζιλιάνου γιατρού στα μέσα Οκτωβρίου. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο τοπικός τύπος, "ούτε το εργαστήριο ούτε τα κέντρα που είναι υπεύθυνα για τις εξετάσεις, ούτε η ANVISA (Εθνική Υπηρεσία Υγειονομικής Επιτήρησης της Βραζιλίας) ενημερώνουν επίσημα εάν ο εθελοντής έλαβε το εικονικό φάρμακο ή όχι". Εννοείται ότι οι δοκιμές του εμβολίου συνεχίστηκαν κανονικά, άλλωστε μόλις λίγες μέρες πριν είχαν ξαναρχίσει μετά τη διακοπή του Σεπτέμβρη εξαιτίας παρενεργειών σε κάποιους εθελοντές και δεν τους "έπαιρνε" χρονικά να σταματήσουν πάλι...

Ένας 56χρονος γιατρός από το Μαϊάμι πέθανε 16 μέρες μετά τον εμβολιασμό του με το εμβόλιο της Pfizer, από ιδιοπαθή θρομβοπενική πορφύρα, ενώ, όπως αναφέρει η σύζυγός του, πριν λάβει το εμβόλιο ήταν απολύτως υγιής. Εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε "ερευνούμε την περίπτωση, αλλά  δεν θεωρούμε σε αυτήν τη φάση ότι υπάρχει κάποια άμεση σύνδεση με το εμβόλιο".

Λίγες ώρες μετά τη λήψη του εμβολίου της Pfizer, ένας 75χρονος Ισραηλινός πέθανε από έμφραγμα, το οποίο οι αρχές πιστεύουν ότι δεν σχετίζεται με το εμβόλιο. Την επόμενη μέρα (30/12) τον ακολούθησε και ένας 88χρονος συμπατριώτης του, πάλι μερικές ώρες μετά τον εμβολιασμό, και πάλι χωρίς να έχει καμία σχέση ο θάνατός του με το εμβόλιο. 

Στη Νορβηγία δύο τρόφιμοι γηροκομείου πέθαναν μετά τον εμβολιασμό τους από την Pfizer, με τον Διευθυντή της Νορβηγικής Υπηρεσίας Υγείας να δηλώνει ότι θα ερευνήσουν κατά πόσον ο θάνατός τους σχετίζεται ή όχι με το εμβόλιο. Πρόσθεσε επίσης, ότι καθώς οι πρώτοι που λαμβάνουν το εμβόλιο είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, είναι πολύ πιθανό αυτοί οι θάνατοι να είναι εντελώς συμπτωματικοί.

Στην Πορτογαλία, έχουμε την περίπτωση μιας 41χρονης νοσηλεύτριας, η οποία "πέθανε αιφνιδίως" 48 ώρες μετά τον εμβόλιο της Pfizer. Η οικογένειά της δήλωσε ότι πριν από τον εμβολιασμό ήταν εντελώς υγιής. Για τη διαπίστωση των αιτιών του θανάτου της επρόκειτο να γίνει νεκροψία, αλλά δεν βρήκαμε μέχρι στιγμής κάτι νεότερο για την υπόθεση.

Όπως είπαμε και στην αρχή, δεν γνωρίζουμε τίποτα περισσότερο γι' αυτούς τους θανάτους. Όμως, όπως όταν κάποιος πεθαίνει μετά από θετικό τεστ PCR καταγράφεται στους νεκρούς COVID, ασχέτως της αιτίας θανάτου του, έτσι και όποιοι πεθαίνουν μετά τον εμβολιασμό προτείνουμε να καταγράφονται ως νεκροί του εμβολίου, με "υποκείμενο νόσημα" ή χωρίς...

Για να προλάβουμε και κάποια σχόλια των "ορθολογικών", του τύπου "καλά, ας πούμε ότι υπάρχουν 10-15 θάνατοι που ίσως σχετίζονται με τα εμβόλια, όμως ο COVID έχει εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς", να σημειώσουμε ότι η σύγκριση, κατά τη γνώμη μας, είναι εντελώς άκυρη. Ο COVID είναι μια ασθένεια και με τις ασθένειες ο κόσμος αρρωσταίνει, κάποιοι τις περνούν βαριά και κάποιοι δεν τα καταφέρνουν. Κρίμα βέβαια, αλλά ανθρώπινο είναι και μέσα στη ζωή. Τα εμβόλια όμως γίνονται σε υγιείς, κατά κύριο λόγο, ανθρώπους, προληπτικά, προκειμένου να προστατευθούν από πιθανή ασθένεια. Οπότε, δεν υπάρχει κανένα μέτρο σύγκρισης. Ειδικά στα εμβόλια, η ανοχή σε σοβαρές βλάβες της υγείας, μόνιμες αναπηρίες ή θανάτους θα έπρεπε κανονικά να είναι μηδενική.

Επιμέλεια: Μαντάτα

Σχόλια