Βίντεο που σατιρίζει την Αλ Κάιντα, κρίνεται "ακατάλληλο δι' ανηλίκους" από το YouTube!

 

Ένα βίντεο του Σύρου ηθοποιού Treka Zn, στο οποίο σατιρίζει ένα προπαγανδιστικό βίντεο των τρομοκρατών του ISIS, έγινε ξαφνικά στόχος της λογοκρισίας του YouTube. 

Το βίντεο είναι από τον Σεπτέμβρη 2018 και από τότε είναι αναρτημένο, με ελληνικούς υπότιτλους στο κανάλι Μαντάτα, στο YouTube. Μόλις προχθές, το YouTube ανακάλυψε ότι - για κάποιον περίεργο λόγο - το βίντεο αυτό είναι "ακατάλληλο δι' ανηλίκους" και έβαλε περιορισμό ηλικίας. 

Στην πραγματικότητα, ο περιορισμός ηλικίας είναι η νέα μέθοδος που χρησιμοποιεί το YouTube, για να περιορίζει την απήχηση των βίντεο που είναι "ενοχλητικά" για το σύστημα, αλλά δεν έχει σοβαρούς λόγους για να τα διαγράψει! Τα βίντεο που έχουν περιορισμό ηλικίας δεν μπορείτε να τα δείτε αν δεν κάνετε σύνδεση στο YouTube, δηλαδή αν δεν έχετε λογαριασμό Google! Και πάλι, σύμφωνα με τις νέες "οδηγίες κοινότητας", που ισχύουν από τον Σεπτέμβρη 2020, μπορεί το YouTube, λέει, να μην είναι σίγουρο για την ηλικία κάποιου (αν δηλαδή είναι ενήλικος ή όχι) παρότι συνδέεται με τον λογαριασμό του, όπου έχει δώσει όλα τα στοιχεία που ζητούνται, και να ζητήσει ταυτότητα ή πιστωτική κάρτα για επιβεβαίωση!

Μ' αυτόν τον τρόπο, το YouTube προχωρά ένα βήμα παραπέρα προς τον απόλυτο έλεγχο: εκτός από τον έλεγχο του περιεχομένου των βίντεο, τώρα ελέγχει ακόμα περισσότερο και αυτούς που επιλέγουν να παρακολουθήσουν τα "ύποπτα" βίντεο!

Όπως έχουμε ξαναπεί, έχουμε βαρεθεί να "τσακωνόμαστε" με το YouTube, έχουμε βαρεθεί να τσακωνόμαστε με το facebook! Το να μπαίνουμε διαρκώς στη διαδικασία να διαμαρτυρόμαστε, να κάνουμε ενστάσεις, να επιχειρηματολογούμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες είναι και χρονοβόρο, και ψυχοφθόρο, και, εν πάση περιπτώσει, έχουμε και καλύτερες δουλειές να κάνουμε!

Χρησιμοποιούμε ανεξάρτητες πλατφόρμες, που δεν λογοκρίνουν τους χρήστες τους, αν και, για την ώρα τουλάχιστον, δεν αποχωρούμε από τους λογαριασμούς που έχουμε και θα συνεχίσουμε τις αναρτήσεις σε Facebook και Twitter. 

Το "επίμαχο" σατιρικό βίντεο, μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ, στο κανάλι μας στο Brighteon, και εδώ, στο κανάλι μας στο lbry.tv.

Σας καλούμε να στηρίξετε αυτές τις ανεξάρτητες πλατφόρμες και να ακολουθήσετε τα Μαντάτα:

Στο MeWe, αντί για το Facebook και το Twitter

Στο https://www.brighteon.com/channels/mandataapoekso και στο lbry.tv/@Μαντάτα αντί για το Youtube.

Σχόλια