Μ. Βρετανία: αυξημένη η επικινδυνότητα της ινδικής μετάλλαξης για τους εμβολιασμένους;

 

Πρόσφατα, η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας εξέδωσε το τακτικό δελτίο επιτήρησης των στελεχών SARS-CoV-2 που κυκλοφορούν αυτό το διάστημα στη χώρα, και ειδικά του στελέχους Δέλτα (ινδική μετάλλαξη) που φαίνεται να τους απασχολεί ιδιαιτέρως.

Στη σελίδα 15 του εγγράφου, δίδονται σε πίνακα οι αριθμοί κρουσμάτων, νοσηλειών και θανάτων εξαιτίας του συγκεκριμένου στελέχους του κορωνοϊού, μεταξύ εμβολιασμένων και μη ατόμων.

(Πηγή φωτό: assets.publishing.service.gov.uk σελ. 15)


Όπως φαίνεται στον πίνακα, από τα 33.206 κρούσματα συνολικά, οι εμβολιασμένοι είτε με μία δόση είτε πλήρως, ήταν 9.344 (ποσοστό 28,1% των κρουσμάτων). Από την ομάδα των εμβολιασμένων κρουσμάτων, χρειάστηκαν νοσηλεία 128 άτομα (ποσοστό περ. 1,37%, επί του συνόλου των εμβολιασμένων κρουσμάτων) ενώ από την ομάδα των μη εμβολιασμένων 251 (ποσοστό περ. 1,28%).

Στην ομάδα των μη εμβολιασμένων κρουσμάτων σημειώθηκαν 23 θάνατοι (ποσοστό περ. 0,12% επί του συνόλου των μη εμβολιασμένων κρουσμάτων), ενώ μεταξύ των εμβολιασμένων κρουσμάτων 19 άτομα πέθαναν (ποσοστό περ. 0,20% επί του συνόλου των εμβολιασμένων κρουσμάτων). 

Ένα άλλο περίεργο που παρατηρούμε στα στοιχεία αυτού του πίνακα, είναι ότι: 

  • μεταξύ των ατόμων που έλαβαν την πρώτη δόση, αλλά είχαν περάσει λιγότερες από 21 ημέρες από τη χορήγησή της, δεν έχει σημειωθεί κανένας θάνατος. 
  • Στην ομάδα που είχαν πάνω από 21 ημέρες από τη λήψη της 1ης δόσης του εμβολίου, καταγράφηκαν 7 θάνατοι (ποσοστό θνητότητας της ομάδας περ. 0,13%).
  • Στην ομάδα που έλαβε και τις δύο δόσεις και έχουν περάσει πάνω από 14 ημέρες από τη λήψη της δεύτερης δόσης, καταγράφηκαν 12 θάνατοι (ποσοστό θνητότητας της ομάδας περ. 0,67%).

Ως συνήθως, απλώς παραθέτουμε τα στοιχεία χωρίς να επιχειρήσουμε οποιαδήποτε ερμηνεία τους, που άλλωστε δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε. Δεν μπορούμε όμως παρά να σημειώσουμε ότι ανάλογη τάση (αυξημένα ποσοστά νοσηλειών και θανάτων λόγω COVID μεταξύ των εμβολιασμένων έναντι των μη εμβολιασμένων κρουσμάτων) είχε παρατηρηθεί και σε στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα από τη Γερμανία (δείτε εδώ: https://mandataapoekso.blogspot.com/2021/05/covid-19.html)

Επίσης, δεν γίνεται να μην παρατηρήσουμε ότι σε χώρες που δημοσιεύουν κάποια - έστω και ελλιπή - στοιχεία, σημειώνονται νοσηλείες και θάνατοι COVID των εμβολιασμένων, ενώ οι δικοί μας "ειδικοί" μας διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος εμβολιασμένος να νοσήσει σοβαρά ή να πεθάνει εξαιτίας του κορωνοϊού (παράδειγμα, η κ. Παγώνη σε τηλεοπτικές της εμφανίσεις). 

Εκτός, λοιπόν, από όσους πιστεύουν ότι ο Έλληνας είναι μια ιδιαίτερη "ράτσα" ανθρώπου, οπότε και δεν ισχύει γι' αυτόν ό,τι για τους άλλους ανθρώπους, είναι καιρός όλοι, είτε έχουμε κάνει το εμβόλιο είτε όχι, να απαιτήσουμε να δοθούν τα πλήρη και αναλυτικά στοιχεία νοσηλειών και θανάτων μετά τον εμβολιασμό. 

Πηγή: assets.publishing.service.gov.uk/

Σχολιασμός: Μαντάτα Από Έξω 


Σχόλια