Ανακοίνωση του Μετώπου Καναφάνι για τη στυγερή δολοφονία του Νιζάρ Μπανάτ από την Παλαιστινιακή Αρχή

26 Φεβρουαρίου 2016 - Δολοφονία του Ομάρ Ναγιέφ Ζαγιεντ μέσα στην Πρεσβεία της Παλαιστίνης στη Βουλγαρία. 

24 Ιουνίου 2021 - Δολοφονία του Νιζάρ Μπανάτ για την κριτική του κατά του Μαχμούτ Αμπάς. 

5 χρόνια μετά την ανεξιχνίαστη δολοφονία του μέλους του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης Ομάρ Ναγιέφ Ζαγιεντ, άλλη μία δολοφονία, με εκτελεστή την Παλαιστινιακή Αρχή, έρχεται να ενισχύσει τις αμφιβολίες για τον πραγματικό ρόλο που διαδραματίζει η Παλαιστινιακή Αρχή που διοικείται από τον Μαχμούτ Αμπάς. 

Ο Νιζάρ Μπανάτ, ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από 27 στρατιώτες του Αμπάς, οι οποίοι εισβάλανε στο σπίτι του ανατινάζοντας την πόρτα του σπιτιού του και τον σύρανε αιμόφυρτο μέχρι τους στρατώνες της Παλαιστινιακής Αρχής όπου και κατέληξε. 

Η Παλαιστινιακή Αρχή από τη δημιουργία της, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κυριαρχία των Σιωνιστών μέσα στην Παλαιστίνη, αφού αποδυνάμωσε την Παλαιστινιακή Αντίσταση και μετέτρεψε τον διαχρονικό απελευθερωτικό αγώνα των Παλαιστινίων σε διεκδίκηση για τη λύση δύο κρατών. 

Ο ύποπτος ρόλος της, αποκαλύφθηκε και το 2018 όταν κατά τις μεγάλες διαμαρτυρίες στη Λωρίδα της Γάζας για το δικαίωμα στην επιστροφή, αντί να σταθεί στον λαό, προχώρησε σε κυρώσεις κατά της Αντίστασης για να καταστείλει τις διαδηλώσεις. 

  • Ζητούμε δικαίωση για τη δολοφονία του Νιζάρ Μπανάτ! 
  • Ζητούμε δικαίωση για τη δολοφονία του Ομάρ Ναγιέφ Ζαγιέντ μέσα στην Πρεσβεία της Παλαιστίνης στη Βουλγαρία! 

Πλέον δεν το ζητούμε, απαιτούμε από όλες τις πολιτικές οργανώσεις στην Ελλάδα, μετά από αυτήν τη στυγερή δολοφονία, να αποσύρουν άμεσα τη στήριξη τους στην Παλαιστινιακή Αρχή και να ενισχύσουν με κάθε τρόπο τις οργανώσεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης! 


Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»

Σχόλια