Υγειονομικά άχρηστο αποδείχθηκε το lockdown στη Γερμανία

Μια νέα μελέτη από Γερμανούς επιστήμονες υποστηρίζει ότι βρήκε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα λουκέτα μπορεί να είχαν μικρή επίδραση στον έλεγχο της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι στατιστικολόγοι του Πανεπιστημίου του Μονάχου διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει "άμεση σχέση" μεταξύ του γερμανικού εγκλεισμού και της μείωσης των ποσοστών μόλυνσης στη χώρα.

Αντίθετα, η μελέτη διαπίστωσε ότι τα ποσοστά μόλυνσης είχαν ήδη αρχίσει σαφώς να μειώνονται πριν από την επιβολή εθνικού εγκλεισμού τον περασμένο Νοέμβριο.

Βρήκαν επίσης σαφείς ενδείξεις ότι τα ποσοστά είχαν ήδη μειωθεί στις δύο περιπτώσεις που το λουκέτο αυστηροποιήθηκε, τον Δεκέμβριο και τον Απρίλιο.

Η μελέτη επικεντρώθηκε στον αριθμό R, ο οποίος δείχνει σε πόσους ανθρώπους μεταδίδει τον ιό κάθε μολυσμένο άτομο. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτός ο δείκτης αλλοιώνεται λιγότερο εύκολα από τα κυμαινόμενα ποσοστά δοκιμών από ό,τι τα εβδομαδιαία ποσοστά μόλυνσης που χρησιμοποιεί η γερμανική κυβέρνηση για να αποφασίσει την επιβολή μέτρων εγκλεισμού.  

Η μελέτη διαπίστωσε ότι σε κάθε περίπτωση ο αριθμός R ήταν ήδη κάτω από 1 πριν τεθούν σε ισχύ οι νέοι περιορισμοί, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι λοιμώξεις μειώνονταν. Ο εγκλεισμός έχει έκτοτε αρθεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.  
"Τα μέτρα που ελήφθησαν θα μπορούσαν να έχουν θετική επίδραση στην πορεία της λοίμωξης, αλλά δεν ευθύνονται αποκλειστικά για τη μείωση", έγραψαν οι συντάκτες της μελέτης.

Η μελέτη αξιοποιήθηκε γρήγορα από τους αντιπάλους του lockdown, αλλά οι συγγραφείς της φρόντισαν να τονίσουν ότι δεν διατύπωσαν ένα πολιτικό σκεπτικό.

"Από τα δεδομένα δεν προκύπτει ότι το κλείδωμα ήταν περιττό", δήλωσε στη γερμανική τηλεόραση ο καθηγητής Ralph Brinks, ένας από τους συν-συγγραφείς της μελέτης.

"Το μόνο που δείχνει είναι ότι η έναρξη του λουκέτου και η πτώση των λοιμώξεων δεν συμπίπτουν". Η Γερμανία μπήκε σε "ελαφρύ lockdown", με τα εστιατόρια και τα μπαρ κλειστά, αλλά τα μη απαραίτητα καταστήματα ανοιχτά, στις 2 Νοεμβρίου.

Στις 16 Δεκεμβρίου τέθηκε σε πλήρες λουκέτο και οι περιορισμοί αυστηροποιήθηκαν στις 23 Απριλίου στο πλαίσιο του "φρένου έκτακτης ανάγκης" της Άνγκελα Μέρκελ.

Ενώ κανείς δεν αμφισβήτησε τα στοιχεία της μελέτης, άλλοι επιστήμονες υποστήριξαν ότι η συζήτηση για το lockdown μπορεί να συνέβαλε στην πτώση των λοιμώξεων.

Ο Thorsten Lehr, καθηγητής κλινικής φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιο του Saarland, δήλωσε στη γερμανική τηλεόραση ότι οι δημόσιες συζητήσεις σχετικά με τα επικείμενα μέτρα αποκλεισμού μπορεί να επηρέασαν τους ανθρώπους να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους και να συναντιούνται λιγότερο με τρίτους. 

Πηγή: telegraph.co.uk

Σχόλια

  1. —————Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν——————————-

    ΒΟΜΒΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗ : ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΕΙΧΕ ΣΤΗΘΕΙ Η ΑΡΠΑΧΤΗ !!! 540 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΓΚΡΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΗΝ ”ΠΑΝΔΗΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ” ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ??? 6 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ”ΠΑΝΔΗΜΙΑ” Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ EXUS ΗΞΕΡΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ….PROJECT STAMINA ΓΙΑ ΤHN ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ”ΠΑΝΔΗΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ” ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΙΟΣ !!!!

    http://orthologika.blogspot.com/2021/06/540-6-exus-project-stamina-hn.html

    .
    EINAI ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ,ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου