Μέτωπο Καναφάνι: Τα σχέδια διέλευσης του East Med περνουν (συμπτωματικά;) από τα μέτωπα των πυρκαγιών

Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι», από την πρώτη στιγμή αντιστέκεται στο υπέρτατο έγκλημα που είναι ο Αγωγός East Med σε όλα τα μέτωπα που έχει ανοίξει. Ένα έγκλημα που συσσωρεύει πάνω του όλα τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί και θα συνεχίσουν να διαπράττονται, σε όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου.

Στον παραπάνω χάρτη, ο οποίος είναι και ο επίσημος χάρτης από την εταιρεία που έχει στηθεί για να το διεκπεραιώσει, βλέπουμε την πορεία διέλευσης του όπως αυτή έχει προβλεφθεί.

Σε αυτό τον χάρτη κατά μία περίεργη σύμπτωση (και) φέτος βλέπουμε να υπάρχουν μεγάλες φωτιές σε περιοχές που είναι πολύ κοντά σε αυτή την πορεία διέλευσης του Αγωγού. Από το Λασίθι μέχρι τη Μάνη και από τον Πύργο μέχρι και την Καλαμάτα.

Σε όλες αυτές τις περιοχές ο Αγωγός έχει προβλεφθεί να περάσει από τη στεριά. Και από τη στιγμή που υπάρχει αυτή η σύμπτωση, θεωρούμε υποχρέωση μας να το καταθέσουμε.

Ο East Med, είναι το απόλυτο ταμπού. Δεν μιλάει κανένας και δεν εναντιώνεται κανένας. Άρα είναι και πολύ δύσκολο να βρει κάποιος πληροφορίες και να καταλάβει το πως κινούνται σε σχέση με αυτόν. Όχι μόνο τώρα, αλλά από πριν ακόμα ξεκινήσει.
Η πραγματικότητα είναι πως ο East Med βρίσκεται στην προετοιμασία. Που όμως τι εννοούμε πως είναι στην προετοιμασία;

Πως επειδή είναι ένα φαραωνικό έργο που θα κοστίζει μία αμύθητη περιουσία για να κατασκευαστεί, θα πρέπει πριν να ξεκινήσουν οι εργασίες να έχει ανοιχτό δρόμο και κανένα εμπόδιο.

Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να διευθετηθούν οι ΑΟΖ. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει οι γειτονικές χώρες του Ισραήλ να κάνουν εξομάλυνση σχέσεων μαζί του. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να παρακάμπτουν διαχρονικά εμπόδια, όπως για παράδειγμα ήταν το σκοπιανό που εμπόδιζε την διέλευση του στα υπόλοιπα Βαλκάνια. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να καμφθεί η αντίσταση της Συρίας, του Λιβάνου, του Ιράν και της Παλαιστίνης. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει στα σημεία διέλευσής του να μην βρει αντιδράσεις από τους κατοίκους για την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Αυτό σημαίνει και πολλά άλλα ακόμα που συνοδεύει το έγκλημα που λέγεται East Med!

Την ίδια ώρα, την ώρα που όλοι λένε πως "δεν πρόκειται να γίνει". Υπάρχει η προετοιμασία και στο θέμα των κατασκευαστικών που ετοιμάζουν το έργο, όπως είναι για παράδειγμα ανάληψη της παρασκευής του από την Βιοχάλκο.

Σύμπτωση ή όχι, σίγουρα είναι κάτι που δεν μπορούμε να αποκλείσουμε, κρίνοντας από το τι έχει συμβεί στο παρελθόν. 

1. Πόλεμοι για την ενέργεια στην Μέση Ανατολή και το κοίτασμα Λεβιάθαν

2. Όχι στην Συμφωνία των Πρεσπών!- Όχι στην διέλευση του Αγωγού East Med στα Βαλκάνια! 

 

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» 

 

Σχόλια