Vera Sharav: Στα χνάρια του Χίτλερ - κι ακόμα παραπέρα! (βίντεο)

 

Το βίντεο αυτό είναι η κατάθεση της Vera Sharav, επιζώσας του Ολοκαυτώματος, στην Εξεταστική Επιτροπή για τον Κορωνοϊό της Γερμανίας, στην οποία πρωτοστατεί ο Γερμανός δικηγόρος Reiner Fuellmich. Από τα μέσα Ιουλίου 2020, η Επιτροπή διεξάγει ζωντανές, πολύωρες συνεδρίες για να διερευνήσει γιατί οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις επέβαλαν πρωτοφανείς περιορισμούς στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορωνοϊού και ποιες ήταν και εξακολουθούν να είναι οι συνέπειες για τους ανθρώπους. Με τον τρόπο αυτό η Επιτροπή έχει συγκεντρώσει έναν τεράστιο όγκο στοιχείων, που αποδεικνύουν ότι η διαχείριση της λεγόμενης "πανδημίας COVID-19" συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Έχοντας ζήσει ως παιδί τη φρίκη του Ολοκαυτώματος, η Vera Sharav εντοπίζει τα κοινά σημεία του καθεστώτος που διαμορφώνεται με πρόσχημα την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, με το ναζιστικό καθεστώς και εξηγεί γιατί αυτή τη φορά, αν επικρατήσει, θα είναι πολύ χειρότερο.

 

 

H Vera Sharav είναι δημόσιος συνήγορος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και ιδρυτής και πρόεδρος της Συμμαχίας για την Προστασία της Ανθρώπινης Έρευνας (AHRP), η οποία λειτουργεί ως πηγή πληροφοριών και ως οργάνωση δημόσιου ενδιαφέροντος, στόχος της οποίας είναι να ξεκλειδώσει τα τείχη της μυστικότητας στη βιοϊατρική έρευνα και να φέρει τη λογοδοσία στην προσπάθεια αυτή. Τα ενημερωτικά μηνύματα της AHRP έχουν ευρύ κοινό: διαβάζονται από γιατρούς και επιστήμονες, αξιωματούχους της δημόσιας υγείας, δημοσιογράφους, δικηγόρους και οργανώσεις υπεράσπισης των ασθενών.

Στα επιτεύγματα της συνηγορίας της περιλαμβάνονται:

  • Αναστολή του πειράματος της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA) για φυτοφάρμακα (CHEERS) σε παιδιά.
  • Καταγγελία που οδήγησε σε δύο ομοσπονδιακές έρευνες σχετικά με τη χρήση παιδιών σε ανάδοχες οικογένειες ως πειραματόζωα σε πειραματικές δοκιμές φαρμάκων και εμβολίων κατά του AIDS.
  • Αναστολή του εμβολίου κατά της ευλογιάς σε παιδιά.
  • Αναστολή του πειράματος "πρόβλεψης της βίας" που εξέθεσε έγχρωμα αγόρια 6-11 ετών της Νέας Υόρκης σε φενφλουραμίνη.
  • Άνοιξε δημόσια συζήτηση σχετικά με τη δεοντολογία των πειραμάτων που προκαλούν υποτροπή σε ασθενείς με σχιζοφρένεια. 
  • Οργάνωσε οικογένειες και θύματα ανήθικων ερευνών για να καταθέσουν μαζί της ενώπιον της Εθνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής Βιοηθικής (NBAC) σχετικά με ανήθικα πειράματα σε ψυχιατρικούς ασθενείς με νοητική αναπηρία. Οι μαρτυρίες αυτές οδήγησαν σε μια βραβευμένη σειρά στην Boston Globe, "Doing Harm: Research on the Mentally Ill", με τελικό αποτέλεσμα την παύση 29 κλινικών δοκιμών στο Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας (1999).


Η Vera Sharav ήταν μέλος της ομάδας εργασίας για τα παιδιά της Εθνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Προστασία της Ανθρώπινης Έρευνας, όπου ήταν η μόνη που διαφώνησε με τη διευρυμένη χρήση παιδιών σε ιατρικά πειράματα υψηλού κινδύνου. Έχει καταθέσει σε συμβουλευτικές επιτροπές δημόσιας πολιτικής, όπως το Ινστιτούτο Ιατρικής, κατά των πειραμάτων με φυτοφάρμακα σε ανθρώπους, κατά της έρευνας για τα ναρκωτικά στις φυλακές, και σε πολλές ακροάσεις του FDA, κατά της κατάχρησης ψυχοτρόπων φαρμάκων σε παιδιά.


Μετάφραση - υποτιτλισμός: Ανεξάρτητη Ομάδα Μεταφραστών

 

Σχόλια