Χιλιάδες επαγγελματίες υγείας κηρύσσουν τις πολιτικές κατά της COVID "εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας"


Μέχρι τις 7 μ.μ. της Δευτέρας, 27 Σεπτεμβρίου 2021, περισσότεροι από 5.200 γιατροί και επιστήμονες έχουν υπογράψει τη "Διακήρυξη των Ιατρών", καταδικάζοντας τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για τις αυταρχικές προσεγγίσεις που επιβάλλουν μια "μονοσήμαντη" στρατηγική θεραπείας της COVID, η οποία οδηγεί σε "άσκοπες ασθένειες και θανάτους".

Μια διεθνής συμμαχία γιατρών και επιστημόνων υγείας συναντήθηκε στη Ρώμη της Ιταλίας από τις 12 έως τις 14 Σεπτεμβρίου για μια τριήμερη Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την COVID, με σκοπό να πει "την αλήθεια στην εξουσία σχετικά με την έρευνα και τη θεραπεία της πανδημίας COVID". Η σύνοδος αποτέλεσε μια ευκαιρία για τους επαγγελματίες της ιατρικής να συγκρίνουν μελέτες και να αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα των διαφόρων θεραπειών για τον κορωνοϊό που έχουν αναπτυχθεί σε νοσοκομεία, ιατρεία και ερευνητικά εργαστήρια σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, πολλοί από αυτούς τους επαγγελματίες υγείας έχουν βιώσει απειλές για την καριέρα τους, δολοφονία χαρακτήρων, λογοκρισία ερευνητικών εργασιών, κλινικών δοκιμών και παρατηρήσεων ασθενών, το επαγγελματικό τους ιστορικό και τα επιτεύγματά τους έχουν αλλοιωθεί ή παραλειφθεί από τα ακαδημαϊκά και κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, επειδή παρέχουν σωτήριες θεραπείες για τους ασθενείς με COVID.

Ο Δρ Robert Malone, ο οποίος ανακάλυψε τη διαμόλυνση RNA in vitro και in vivo και εφηύρε τα εμβόλια mRNA, ενώ εργαζόταν στο Ινστιτούτο Salk το 1988, διάβασε τη Διακήρυξη στη σύνοδο κορυφής.


(Συλλογή υπογραφών της Διακήρυξης, εδώ)


Εμείς, οι γιατροί απ' όλο τον κόσμο, ενωμένοι και πιστοί στον Όρκο του Ιπποκράτη, αναγνωρίζοντας ότι το ιατρικό επάγγελμα που γνωρίζαμε βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο,

οφείλουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Έχοντας υπόψη ότι το ύψιστο καθήκον μας είναι η διαφύλαξη και η αποκατάσταση της αξιοπρέπειας, της ακεραιότητας, της τέχνης και της επιστήμης της ιατρικής...

Έχοντας υπόψη ότι συμβαίνει μια πρωτοφανής επίθεση ενάντια στην ικανότητά μας να φροντίζουμε τους ασθενείς μας...

Έχοντας υπόψη ότι η δημόσια πολιτική επέλεξε να αγνοεί θεμελιώδεις έννοιες της επιστήμης, της υγείας και της ευεξίας, και αντ' αυτών υιοθετεί μια θεραπευτική στρατηγική "ένα καλούπι για όλους", η οποία οδηγεί σε περισσότερες ασθένειες και θανάτους σε σχέση με την εξατομικευμένη φροντίδα των ασθενών...

Έχοντας υπόψη ότι οι γιατροί και οι υγειονομικοί πρώτης γραμμής αξιοποιώντας τις γνώσεις τους στην επιδημιολογία, την παθοφυσιολογία και τη φαρμακολογία, συχνά είναι οι πρώτοι που ανακαλύπτουν νέες, δυνητικά σωτήριες θεραπείες...

Έχοντας υπόψη ότι οι γιατροί όλο και περισσότερο αποθαρρύνονται απ' τη συμμετοχή τους σε ανοιχτό, επαγγελματικό διάλογο και την ανταλλαγή ιδεών για νέες και αναδυόμενες ασθένειες, θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο για την ουσία του ιατρικού επαγγέλματος, αλλά κυρίως -και το πιο τραγικό- τις ζωές των ασθενών μας…

Έχοντας υπόψη ότι χιλιάδες γιατροί στερούνται του δικαιώματος να παρέχουν φροντίδα στους ασθενείς τους, εξαιτίας εμποδίων που βάζουν φαρμακευτικές, νοσοκομεία και φορείς δημόσιας υγείας, καθιστώντας την πλειοψηφία των υγειονομικών ανήμπορους να προστατεύσουν τους ασθενείς από την αρρώστια. Οι γιατροί τώρα συμβουλεύουν τους ασθενείς τους να πάνε σπίτι, (επιτρέποντας στον ιό να εκκολαφθεί και τη νόσο να αναπτυχθεί) και να επιστρέψουν όταν η νόσος χειροτερέψει, με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες αποτρέψιμους θανάτους, εξαιτίας της έλλειψης θεραπείας…

Έχοντας υπόψη ότι όλα τα παραπάνω δεν είναι ιατρική. Δεν είναι φροντίδα. Δεν μπορούμε να μένουμε αδρανείς, όταν οι ασθενείς αναγκάζονται να περνούν την ασθένεια στο σπίτι τους. Αυτές οι πολιτικές μπορεί να αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Συνεπώς, αποφασίζεται ότι η σχέση ιατρού – ασθενή πρέπει να αποκατασταθεί. Η σχέση αυτή είναι η ουσία της ιατρικής, που επιτρέπει στους γιατρούς να κατανοήσουν καλύτερα τους ασθενείς τους και τις ασθένειες, να χορηγήσουν θεραπείες με τις καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας, ενώ οι ασθενείς συμμετέχουν ενεργά στη θεραπεία.

Αποφασίζεται ότι οι πολιτικές παρεμβάσεις στην άσκηση της ιατρικής και τη σχέση ιατρού – ασθενή, πρέπει να σταματήσουν. Οι γιατροί και όλοι οι υγειονομικοί θα πρέπει να έχουν την ελευθερία να ασκούν την τέχνη και την επιστήμη της ιατρικής, χωρίς τον φόβο τιμωρίας, λογοκρισίας, συκοφαντίας ή πειθαρχικών μέτρων όπως η απώλεια της άδειας ή των νοσοκομειακών προνομίων, η απώλεια ασφαλιστικών συμβολαίων, και παρεμβάσεων από κυβερνητικούς φορείς, που μας εμποδίζουν ακόμα περισσότερο να φροντίσουμε όσους μας έχουν ανάγκη.

Περισσότερο παρά ποτέ, το δικαίωμα και η δυνατότητα ανταλλαγής επιστημονικών ευρημάτων που μας βοηθούν να κατανοήσουμε καλύτερα την ασθένεια, πρέπει να προστατευτούν.

Αποφασίζεται ότι οι γιατροί πρέπει να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη συνταγογράφηση, τηρώντας το δόγμα "ΠΡΩΤΟΝ, ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙΣ ΒΛΑΒΗ". Οι γιατροί δεν πρέπει να εμποδίζονται να συνταγογραφούν ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες. Αυτοί οι περιορισμοί προκαλούν ασθένειες και θανάτους που θα μπορούσαν να αποφευχθούν.

Τα δικαιώματα των ασθενών, μετά την πλήρη ενημέρωσή τους για τους κινδύνους και τα οφέλη της κάθε επιλογής, πρέπει να αποκατασταθούν, και να λάβουν αυτές τις θεραπείες. 

Αποφασίζεται να καλέσουμε τους γιατρούς και τους υγειονομικούς σ' όλο τον κόσμο, να ενωθούν μαζί μας σ' αυτόν τον ευγενή σκοπό την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, της ακεραιότητας και του επαγγελματισμού στην άσκηση της ιατρικής.

Αποφασίζεται να καλέσουμε τους επιστήμονες σ' όλο τον κόσμο, με εμπειρία στη βιοϊατρική έρευνα και υψηλά πρότυπα ηθικής και δεοντολογίας, να προασπίσουν την ικανότητά τους για διεξαγωγή και δημοσίευση αντικειμενικών, εμπειρικών ερευνών, χωρίς τον φόβο αντιποίνων στην καριέρα, τη φήμη και το εισόδημά τους.

Αποφασίζεται, τέλος, να καλέσουμε εσάς, τους ασθενείς, που πιστεύετε στη σημασία της σχέσης γιατρού – ασθενή, και στη δυνατότητα να συμμετέχετε ενεργά στη θεραπεία σας, να απαιτήσετε πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα βασισμένη στην επιστήμη.

Σε βεβαίωση των ανωτέρω, οι κάτωθι υπέγραψαν τη διακήρυξη από την ημερομηνία που γράφτηκε αρχικά.

Σας καλούμε όλους, γιατρούς, επιστήμονες, ασθενείς, να υποστηρίξετε την Διακήρυξη, για την προστασία της ιατρικής πρακτικής. 

Πηγή: lc.org 

Μετάφραση - Υποτιτλισμός: Μαντάτα Από Έξω

Σχόλια