Αγωγή εναντίον του Υπ. Υγείας των ΗΠΑ, για πρόσβαση σε στοιχεία των μελετών για τα σκευάσματα Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson


Η Judicial Watch, οργάνωση για την παρακολούθηση της κυβέρνησης, ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αγωγή κατά του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS) για τις μελέτες βιοδιασποράς και τα σχετικά δεδομένα για τα εμβόλια των εταιρειών Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson. 

Η αγωγή αυτή υποβλήθηκε όταν ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) απέτυχαν να απαντήσουν σε αίτημα του νόμου για την Ελευθερία της Πληροφόρησης (FOIA) της 8ης Ιουνίου 2021 για:

Πρόσβαση σε μελέτες βιοδιασποράς και συναφή δεδομένα για τα εμβόλια της Pfizer, της Moderna και της Johnson & Johnson που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία και/ή την πρόληψη του SARS-CoV-2 και/ή της COVID-19.

Ομοίως, η Αρχή Προηγμένης Βιοϊατρικής Έρευνας και Ανάπτυξης (BARDA) του HHS δεν απάντησε στο ίδιο αίτημα που εστάλη στις 15 Ιουλίου 2021, αφού το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων ενημέρωσε το Judicial Watch ότι η BARDA "θα ήταν η κατάλληλη ομοσπονδιακή υπηρεσία για να υποβάλει αίτημα", για να αποκτήσει τα αρχεία εάν υπήρχαν. 

Η βιοδιασπορά είναι μια μέθοδος εντοπισμού της διαδρομής των ενώσεων υπό εξέταση, σε ένα πειραματόζωο ή σε ένα ανθρώπινο υποκείμενο.

"Η διοίκηση Μπάιντεν θα πρέπει να ακολουθήσει το νόμο και να δημοσιοποιήσει όλες τις μελέτες βιοδιασποράς που αφορούν τα εμβόλια", δήλωσε ο πρόεδρος του Judicial Watch, Tom Fitton. "Οι Αμερικανοί έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν όσο το δυνατόν περισσότερα για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων COVID-19." 

Πηγή: judicialwatch.org


Σχόλια