Προς Pronews: Αντιγράφετε που αντιγράφετε, τουλάχιστον κάντε το σωστά!


Πολύ καλά έκανε το Pronews να πάρει το άρθρο μας για το "κρυφό συστατικό" του εμβολίου της Pfizer και να το αναδημοσιεύσει!

Τα "Μαντάτα Από Έξω" είναι ένα ερασιτεχνικό blog, με μόνο σκοπό την ανάδειξη και διάδοση πληροφοριών που θεωρούμε σημαντικές και που δύσκολα βλέπουν το φως της δημοσιότητας στα επίσημα ΜΜΕ. Επομένως, όχι μόνο δεν μας ενοχλεί, αλλά αντιθέτως το χαιρόμαστε όταν τα άρθρα μας αναδημοσιεύονται από άλλους, ειδικά όταν πρόκειται για ιστότοπους με μεγάλη απήχηση στο ευρύ κοινό, όπως το Pronews.

Η δυσάρεστη έκπληξη όμως, ήρθε όταν διαπιστώσαμε ότι το Pronews δεν κάνει καμία αναφορά ότι πρόκειται περί αναδημοσίευσης και το παρουσιάζει σαν να επρόκειτο για καθαρά δικό του πόνημα! Θα περίμενε κανείς από ένα μεγάλο και σοβαρό δημοσιογραφικό σάιτ όπως το Pronews να τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες ηθικής και δεοντολογίας, που τους ακολουθούν ακόμα και τα πιο μικρά blog (τα "Μαντάτα Από Έξω" πάντως, τους εφαρμόζουν απαρέγκλιτα)!

Εκτός από αυτό, το πιο σοβαρό πρόβλημα είναι ότι κατά την αναδημοσίευση το Pronews (για ανεξήγητους λόγους) παρέλειψε όλα τα λινκ που τεκμηριώνουν όσα αναφέρει το άρθρο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται στον αναγνώστη εύλογες αμφιβολίες για την εγκυρότητα των πληροφοριών!

Για τον λόγο αυτό, κυρίως, βάλαμε ένα δημόσιο σχόλιο στην ανάρτηση του Pronews, ελπίζοντας να διορθώσουν το λάθος τους και στο μέλλον να είναι πιο προσεκτικοί...



Μαντάτα Από Έξω

Σχόλια