Πώς το ΔΝΤ προέβλεψε ότι η Ρωσία θα χρειαστεί υποχρεωτικούς εμβολιασμούς


Πριν από τον Οκτώβριο, οι περισσότερες από τις 85 περιφέρειες της Ρωσίας είχαν λίγους (ή και καθόλου) περιορισμούς που σχετίζονταν με την COVID. Οι εντολές που απαιτούσαν από τις επιχειρήσεις να εμβολιάζουν το μεγαλύτερο μέρος των υπαλλήλων τους - οι οποίες εισήχθησαν στη Μόσχα και σε αρκετές άλλες περιφέρειες τον Ιούνιο - δεν είχαν γίνει ακόμη κανόνας.

Όλα αυτά άλλαξαν μετά τις εκλογές της Κρατικής Δούμας στα τέλη Σεπτεμβρίου. Μιλώντας μια ημέρα πριν από την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων, η Annette Kyobe, αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στη Ρωσία, έκανε μια προφητική παρατήρηση. Όπως μετέδωσε τότε το TASS:

"Δεν υπάρχει καμία διάθεση [στη Ρωσία] για περιοριστικά μέτρα, lockdown, τουλάχιστον από την πλευρά των κρατικών αρχών. <...> Μετά τις βουλευτικές εκλογές, ίσως ένα λιγότερο δημοφιλές μέτρο, όπως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, μπορεί να ξεκινήσει ήδη κατά τον Οκτώβριο-Νοέμβριο."

Τι απίστευτη πρόβλεψη! Συμπτωματικά, τα "κρούσματα" και οι "θάνατοι" από COVID άρχισαν ανεξήγητα να εκτοξεύονται στα ύψη αμέσως μετά τις εκλογές της Δούμας, αναγκάζοντας τις ρωσικές αρχές να εισαγάγουν εντολές και κωδικούς QR σε όλη τη χώρα.

Το ΔΝΤ το είχε καταλάβει!

Από τον Οκτώβριο, οι ρωσικές περιφέρειες άρχισαν να υιοθετούν μαζικά τις εντολές εμβολιασμού και τα ψηφιακά διαβατήρια "υγείας". Στις 14 Οκτωβρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τιμούρ Μαξίμοφ δήλωσε στο ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα ότι η κυβέρνηση της Ρωσίας κατάλαβε πόσο σημαντικό ήταν να χώσει μια βελόνα σε κάθε χέρι:

Οι συμμετέχοντες στη φθινοπωρινή σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας κατέληξαν την Τετάρτη στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα της κρίσης στην παγκόσμια οικονομία δεν μπορεί να επιλυθεί έως ότου ο πληθυσμός όλων των χωρών εμβολιαστεί στο απαιτούμενο ποσοστό, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τιμούρ Μαξίμοφ στους δημοσιογράφους μετά τις συναντήσεις αυτές.
"Μέχρι να εμβολιαστούν όλες οι χώρες στο απαιτούμενο ποσοστό, ο κόσμος δεν θα επιστρέψει στην παλιά κανονικότητα. Ως εκ τούτου, τέθηκε το ζήτημα ότι είναι απαραίτητο να αυξηθούν οι προσπάθειες για την παραγωγή, να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στα εμβόλια. Όλο και περισσότερα κύματα της COVID καλύπτουν διάφορες χώρες ", δήλωσε ο Maksimov.

Αλλά για μια στιγμή... πώς ήταν δυνατόν το ΔΝΤ -ένα όργανο του δυτικού οικονομικού εκβιασμού- να προβλέψει με τόση ακρίβεια τον θερμό εναγκαλισμό της Ρωσίας με το παγκόσμιο σύστημα της κάστας των εμβολίων;

Απλώς, μάντεψε κατά τύχη. Προφανώς δεν είχαν καμία σχέση τα 18 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, που το ΔΝΤ έριξε στα ταμεία του Κρεμλίνου τον Αύγουστο. Η επικεφαλής του ΔΝΤ περιέγραψε τη γενναιόδωρη ένεση μετρητών ως μέρος ενός "εμβολιασμού για την παγκόσμια οικονομία κατά τη διάρκεια μιας πρωτοφανούς κρίσης". (Θα πρέπει να σημειώσουμε για λόγους ακρίβειας ότι τα 18 δισεκατομμύρια δολάρια χορηγήθηκαν με τη μορφή "ειδικών τραβηκτικών δικαιωμάτων". Τα SDR είναι λογιστικές μονάδες για το ΔΝΤ και αντιπροσωπεύουν μια απαίτηση σε νόμισμα που κατέχουν οι χώρες μέλη του ΔΝΤ και με το οποίο μπορούν να ανταλλαγούν.)

Είναι εξοργιστικό, ότι ορισμένοι Ρώσοι αναλυτές και μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν ότι υπάρχει κάτι ελαφρώς ύποπτο σε όλο αυτό - αλλά γιατί να υπονοήσουν μια τέτοια ανοησία; Η Ρωσία υιοθέτησε πανεθνικές πολιτικές υποχρεωτικού εμβολιασμού επειδή υπήρξε ένα τεράστιο, επικίνδυνο κύμα COVID που εμφανίστηκε αμέσως μετά τις εκλογές της Δούμας, το οποίο απαιτούσε περισσότερο Sputnik V, παντού και για όλους. Αν δεν αρέσει στους Ρώσους, θα έχουν την ευκαιρία να ξαναψηφίσουν, στις επόμενες εκλογές της Δούμας, το 2026.

Περίεργο πράγμα αυτή η δημόσια υγεία…!

Πηγή: anti-empire.com

Υ.Γ. Η ανάγκη για εμβολιασμούς στη Ρωσία, μετά τα 18 δις του ΔΝΤ ήταν τόσο μεγάλη, που ο Πούτιν έκανε την 3η και την 4η δόση μαζί!

 

Σχόλια