Το Imperial College απέδειξε τη διασταυρούμενη φυσική ανοσία κατά του "νέου" κορωνοϊού, αλλά... μην παίρνουν τα μυαλά σας αέρα!


Τα άτομα με υψηλότερα επίπεδα Τ κυττάρων από κορωνοϊούς του κοινού κρυολογήματος έχουν λιγότερες πιθανότητες να μολυνθούν από τον SARS-CoV-2.

Μια νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Nature Communications, με επικεφαλής ερευνητές του Imperial College του Λονδίνου, παρέχει τις πρώτες ενδείξεις για τον προστατευτικό ρόλο αυτών των Τ-κυττάρων. Ενώ προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι τα Τ-κύτταρα που προκαλούνται από άλλους κορωνοϊούς μπορούν να αναγνωρίσουν τον SARS-CoV-2, η νέα μελέτη εξετάζει για πρώτη φορά πώς η παρουσία αυτών των Τ-κυττάρων κατά τη στιγμή της έκθεσης στον SARS-CoV-2 επηρεάζει το αν κάποιος μολύνεται.

Η Dr. Rhia Kundu, πρώτη συγγραφέας της μελέτης, από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρδιάς και Πνευμόνων του Imperial, λέει:

"Η έκθεση στον ιό SARS-CoV-2 δεν οδηγεί πάντα σε μόλυνση και θέλαμε να καταλάβουμε γιατί. Διαπιστώσαμε ότι τα υψηλά επίπεδα προϋπαρχόντων Τ-κυττάρων, που δημιουργούνται από τον οργανισμό όταν μολύνεται με άλλους ανθρώπινους κορονοϊούς, όπως το κοινό κρυολόγημα, μπορούν να προστατεύσουν από τη μόλυνση με COVID-19."

 

 Τα Μαντάτα Από Έξω είναι, και θα παραμείνει, μια ερασιτεχνική προσπάθεια ενημέρωσης, χωρίς διαφημίσεις και χωρίς προώθηση προϊόντων. Αν θέλετε να στηρίξετε αυτήν την προσπάθεια, μπορείτε να το κάνετε εδώ: https://www.buymeacoffee.com/mandata.apoekso


Θα 'λεγε κανείς ότι τα παραπάνω αποτελούν πανηγυρική δικαίωση όλων των "ψευτοεπιστημόνων", όλων εκείνων δηλαδή που η έλευση του "νέου" ιού δεν τους έκανε να ξεχάσουν τις βασικές γνώσεις ανοσολογίας και που τα φώναζαν αυτά από την αρχή σχεδόν της "πανδημίας". 

Θα περίμενε κανείς ότι τα συμπεράσματα αυτής της μελέτης θα συνοδεύονταν και από μια παραδοχή από το Imperial College (έναν από τους πρωτεργάτες του "αφηγήματος COVID") ότι έκαναν λάθος όταν απαξίωναν, λοιδορούσαν και φίμωναν τους συναδέλφους τους - αν όχι κι από μια συγνώμη...

Και βέβαια, θα περίμενε κανείς, μετά και από αυτήν την απόδειξη υπεροχής της φυσικής ανοσίας, αν όχι να σταματήσουν, τουλάχιστον να μετριάσουν κάπως την εμβολιαστική τους φρενίτιδα, να υποχωρήσουν έστω και λίγο στην επιμονή για την "αναγκαιότητα του καθολικού εμβολιασμού".

Σ' έναν κανονικό κόσμο, με κανονική επιστήμη, αυτό θα συνέβαινε. Στον ανάποδο κόσμο του COVID, με επιστήμη του είδους που ευδοκιμεί στα διάφορα... Imperial College, οι ερευνητές δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να βγάζουν συμπεράσματα αυθαίρετα, κόντρα στα ίδια τα αποτελέσματα των δικών τους ερευνών!

Έτσι, η κυρία Kundu, συνεχίζοντας την ενημέρωση για τη νέα μελέτη, δηλώνει:

"Αν και πρόκειται για μια σημαντική ανακάλυψη, είναι μόνο μια μορφή προστασίας και θα ήθελα να τονίσω ότι κανείς δεν πρέπει να βασίζεται μόνο σε αυτή. Αντ' αυτού, ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτείτε από το COVID-19 είναι να είστε πλήρως εμβολιασμένοι, συμπεριλαμβανομένης της λήψης της αναμνηστικής δόσης." 

Επίσης, στο σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα του Κολεγίου, πληροφορούμαστε ότι:

Οι ερευνητές λένε επίσης ότι τα ευρήματά τους παρέχουν ένα σχέδιο για ένα καθολικό εμβόλιο δεύτερης γενιάς που θα μπορούσε να αποτρέψει τη μόλυνση από τις τρέχουσες και μελλοντικές παραλλαγές του SARS-CoV-2, συμπεριλαμβανομένης της παραλλαγής Όμικρον. 

Υ.Γ. Σύμφωνα με δική μας μελέτη, παρότι σε γενικές περιπτώσεις οι κοινές σανίδες είναι αρκετά αποτελεσματικές, για την αντιμετώπιση φαινομένων όπως τα παραπάνω ενδείκνυνται οι... βρεγμένες!

Μαντάτα Από Έξω

Με πληροφορίες από: imperial.ac.uk

Σχόλια