Πώς και γιατί η Μεγάλη Πετρελαιοβιομηχανία κατέκτησε τον κόσμο

Δύο ντοκιμαντέρ της σειράς "The Corbet Report", από το 2015, πολύ χρήσιμα για να καταλάβουμε πώς και γιατί έχει φτάσει ο κόσμος μας στην κατάσταση που είναι σήμερα.

Πώς η Μεγάλη Πετρελαιοβιομηχανία Κατέκτησε τον Κόσμο

Πετρέλαιο. Από τα αγροκτήματα μέχρι τις φαρμακευτικές εταιρείες, τα φορτηγά diesel μέχρι το μεσημεριανό τραπέζι, τους αγωγούς μέχρι τα πλαστικά προϊόντα, είναι αδύνατο να σκεφτούμε μια πτυχή της σημερινής εποχής η οποία δεν επηρεάζεται από την πετρελαιοχημική βιομηχανία. Η ιστορία του πετρελαίου είναι η ιστορία του μοντέρνου κόσμου. Και αυτή είναι η ιστορία αυτών που βοήθησαν στην διαμόρφωση αυτού του κόσμου και πως η "πετρελαιογαρχία" που δημιούργησαν είναι στα πρόθυρα να μονοπωλήσει την ίδια την ζωή.



Γιατί η Μεγάλη Πετρελαιοβιομηχανία Κατέκτησε τον Κόσμο

Ο 20ος αιώνας ήταν ο αιώνας του πετρελαίου. Από τα αγροκτήματα μέχρι το μεσημεριανό τραπέζι, τα εργοστάσια μέχρι τους αυτοκινητόδρομους, δεν υπάρχει καμία πτυχή της μοντέρνας ζωής μας που να μην έχει διαμορφωθεί από την πετρελαϊκή βιομηχανία. Αλλά καθώς η "μετά-άνθρακα" εποχή του 21ου αιώνα διακρίνεται στον ορίζοντα, υπάρχουν κάποιοι που το βλέπουν αυτό ως το τέλος της πετρελαιογαρχίας. Δεν μπορούσαν να κάνουν περισσότερο λάθος. Αυτή είναι η απίστευτη αληθινή ιστορία του κόσμου που δημιουργεί η Μεγάλη Πετρελαιοβιομηχανία, και το πως σκοπεύουν να τον φέρουν σε πέρας. 


Μετάφραση - Υποτιτλισμός: Skyler Doe

Τα Μαντάτα Από Έξω είναι, και θα παραμείνει, μια ερασιτεχνική προσπάθεια ενημέρωσης, χωρίς διαφημίσεις και χωρίς προώθηση προϊόντων. Αν θέλετε να στηρίξετε αυτήν την προσπάθεια, μπορείτε να το κάνετε εδώ: https://www.buymeacoffee.com/mandata.apoekso

Σχόλια