Στα πρόθυρα κατάρρευσης η Γάζα, εξαιτίας σοβαρής κρίσης στο ηλεκτρικό ρεύμα


Ο Διευθυντής του γραφείου στη Γάζα του Ερυθρού Σταυρού, Yves Daccord, δήλωσε σήμερα (Τετάρτη 26/4) ότι η Λωρίδα της Γάζας είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης εξαιτίας έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος.

Προειδοποίησε επίσης, ότι εξαιτίας αυτής της κατάστασης, τα νοσοκομεία της Γάζας κινδυνεύουν να κλείσουν, καθώς δεν μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Αυτή τη στιγμή η Γάζα έχει ηλεκτρικό ρεύμα μόνο για 4 ώρες κάθε μέρα, εξαιτίας της πολιορκίας που έχει επιβληθεί από το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Παλαιστινιακή Αρχή που εδρεύει στη Δυτική Όχθη.

Ο Daccord απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα, μέσω του ΑλΤζαζίρα, για βοήθεια για την παροχή ηλεκτρισμού στη Γάζα, τονίζοντας ότι η έλλειψή του επηρεάζει τις ζωές όλων των κατοίκων.

Προειδοποίησε ότι αυτή η σοβαρή έλλειψη επηρεάζει το αποχετευτικό σύστημα και τις εγκαταστάσεις πόσιμου και τρεχούμενου νερού. Ο Daccord αρνήθηκε να επιρρίψει ευθύνες σε οποιαδήποτε πλευρά, αν και θα έπρεπε να κατηγορήσει την Ισραηλινή κατοχή, καθώς η Λωρίδα της Γάζας βρίσκεται υπό τον έλεγχό της, ζήτησε όμως από την Παλαιστινιακή Αρχή να βρει λύση στο πρόβλημα.

Σχόλια