Ενισχύει τις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ στη Σομαλία ο Τραμπ



Τα γραφεία στοιχημάτων θα πρέπει να αναρωτιούνται πόσους ακόμα πολέμους θα ξεκινήσουν οι ΗΠΑ στη θητεία του Τραμπ...
Συνεχίζει τους πολέμους Μπους/Τσέινι/Ομπάμα, κλιμακώνει στη Συρία, το Ιράκ και την Υεμένη, πιθανότατα σκοπεύει να στείλει περισσότερους πεζοναύτες στο Αφγανιστάν, απειλεί με πυρηνικό πόλεμο την Κορέα και βάζει στο στόχαστρο τη Σομαλία, για πρώτη φορά από όταν αποσύρθηκαν από εκεί οι αμερικανικές δυνάμεις το 1994.

Η αποστολή μερικών δεκάδων, ίσως εκατοντάδων, πεζοναυτών δεν αποτελεί ακριβώς εισβολή. Αλλά τα μεγάλα πράγματα ξεκινούν από μικρά... Οι αμερικανικές δυνάμεις στη Σομαλία, μπορεί  να σηματοδοτούν την έλευση πολύ περισσότερων. Ο Ομπάμα είχε ξεκινήσει έναν κρυφό πόλεμο με μη επανδρωμένα στο στρατηγικά σημαντικό κέρας της Αφρικής.


Είναι μια περιοχή στο Bab el-Mandeb, ένα σημείο ελέγχου μεταξύ Υεμένης και Ερυθρέας. Εκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο ρέουν από εκεί, προς τον Κόλπο του Άντεν και τον Ινδικό Ωκεανό.

Σύμφωνα με τη στρατιωτική διοίκηση Αφρικής, (AFRICOM) ο στρατός των ΗΠΑ βρίσκεται εκεί για να βοηθήσει τους "συμμάχους και συνεργάτες" να πολεμήσουν την al-Shabab, μια οργάνωση που λανθασμένα χαρακτηρίζεται ως συνδεόμενη με την Αλ Κάιντα και μάχεται ενάντια στην κυβέρνηση-μαριονέτα του Μογκαντίσου, που έχουν εγκαταστήσει στη χώρα οι ΗΠΑ.

Οι δυνάμεις του Πενταγώνου έφτασαν εκεί αρχές Απρίλη. 

Τον προηγούμενο μήνα, ο διοικητής της AFRICOM, General Thomas Waldhauser, ζήτησε άδεια από τον Λευκό Οίκο για αεροπορικούς βομβαρδισμούς και επιχειρήσεις στο έδαφος ενάντια στους μαχητές της al-Shabab, υποσχόμενος να μη μετατρέψει τη γη της Σομαλίας σε "ζώνη ελεύθερου πυρός".
Ο Τραμπ κλιμάκωσε την ανάπτυξη αμερικανικών ειδικών δυνάμεων σε πολλές εμπόλεμες περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Αφρικής. 

Όπου εμφανίζονται αμερικανικές δυνάμεις, ακολουθεί μαζική σφαγή και καταστροφή. Η Σομαλία φαίνεται να είναι το πιο πρόσφατο πολεμικό πεδίο του Τραμπ, αλλά σίγουρα όχι το τελευταίο. 

Η φιλοπόλεμη διάθεση που έχει επιδείξει ως τώρα, προμηνύει συνέχιση...

Ο υποψήφιος που ήταν εναντίον των επεμβάσεων, έκανε κολοτούμπα ως Πρόεδρος!

Σχόλια