Ρώσοι αλεξιπτωτιστές και καταδρομείς αναπτύχθηκαν στη νότια Συρία στα σύνορα με Ιορδανία


Περιπλέκεται η κατάσταση στη νότια Συρία αφού σύμφωνα με το Al Masdar News Ρώσοι αλεξιπτωτιστές και άλλες ειδικές δυνάμεις έφτασαν στην επαρχία Ας Σουγουαΰντα της νότια Συρίας, κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία, μετά τον προληπτικό βομβαρδισμό που δέχτηκαν συριακές φιλοκυβερνητικές πολιτοφυλακές από τον Διεθνή Συνασπισμό στη νότια Συρία, κοντά στο τριεθνές Συρίας, Ιορδανίας και Ιράκ στα ανατολικά της επαρχίας Χομς.

Οι Ρώσοι στρατιώτες θα έχουν ρόλο στρατιωτικών συμβούλων στα κυβερνητικά στρατεύματα στη νότια Συρία αλλά και θα παράσχουν πιθανή υποστήριξη σε περίπτωση που υπάρξει αντιπαράθεση με τις αμερικανικές δυνάμεις που σταθμεύουν στην Ιορδανία.

Σύμφωνα με μιντιακούς ακτιβιστές που επικαλείται το Al Masdar News, οι ρωσικές δυνάμεις σχεδιάζουν να στήσουν βάση στην περιοχή, στην παραμεθόριο με την Ιορδανία.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ακόμα αναφέρουν ότι αναπτύχθηκαν άνδρες από τη 31η ταξιαρχία ρωσικών ειδικών δυνάμεων στη νότια Συρία με στόχο να συμβάλλουν στην κατάληψη του συνοριακού περάσματος Αλ Τανφ, στο τριεθνές, το οποίο κατέχουν Σύροι αντάρτες που υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό.

Στο πλευρό των Σύρων ανταρτών στο Αλ Τανφ έχουν αναπτυχθεί Αμερικανοί, Βρετανοί και Νορβηγοί κομάντος.
Πρωτεύουσα της επαρχίας Ας Σουγουαΰντα είναι η ομώνυμη πόλη με κυρίως πληθυσμό Δρούζων και σημαντική ελληνορθόδοξη κοινότητα.

Η πόλη προφέρεται και Σουέιδα, ενώ ιδρύθηκε από τους Ναβαταίους με το όνομα Σουάδα.

Οι Έλληνες την ονόμασαν το 149 μ.Χ. Διονύσιας, όνομα που διατήρησε μέχρι την αποχώρηση από την περιοχή των ανατολικορωμαϊκών (βυζαντινών) δυνάμεων.

Σχόλια