Οι παράνομοι έποικοι της Χεβρώνας διαγράφουν την Παλαιστινιακή ταυτότητα της περιοχής!


Η Παλαιστίνη δεν υπήρξε ποτέ! (και ούτε θα υπάρξει ποτέ)

Με σκοπό να διαγράψουν την ιστορική μνήμη και να σβήσουν την Παλαιστινιακή ταυτότητα των περιοχών που παράνομα εποικίζουν, οι έποικοι της Χεβρώνας βάζουν τις ενημερωτικές πινακίδες στους δρόμους, μόνο στα εβραϊκά και στα αγγλικά! Εδώ και πάνω από μια δεκαετία χρησιμοποιούν αυτήν την τακτική, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια η εγκατάσταση τέτοιων πινακίδων έχει αυξηθεί πάρα πολύ.

Εκτός από τις πινακίδες οδηγιών, έχουν βάλει και άλλες που δίνουν "ιστορικές πληροφορίες" για την περιοχή, όπως:

"Η Χεβρώνα αρχικά ανήκε στους Εβραίους."

"1967: Απελευθέρωση της Χεβρώνας και επανεγκατάσταση της Ιουδαϊκής κοινότητας."

Αυτές οι πινακίδες είναι παράνομες, ακόμα και με βάση τους νόμους του κράτους του Ισραήλ. 

Πολλές από αυτές, οι οποίες αλλάζουν τα ονόματα των δρόμων από αραβικά σε εβραϊκά, έχουν μπει και πάνω σε καταστήματα και σπίτια Παλαιστινίων, χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Για την τοποθέτηση αυτών των πινακίδων δεν έχει δοθεί άδεια, ούτε από τον Δήμο της Χεβρώνας, ούτε από τον ισραηλινό στρατό.

Το 1994, ένας έποικος γεννημένος στο Μπρούκλιν, ο Baruch Goldstein, άνοιξε πυρ στο τέμενος Ibrahimi, σκοτώνοντας 29 Παλαιστίνιους που προσεύχονταν. Το Ισραήλ , αντί να προστατεύσει την Παλαιστινιακή κοινότητα, απομακρύνοντας τους παράνομους εποίκους, έθεσε σε εφαρμογή το "Πρωτόκολλο της Χεβρώνας". Το Πρωτόκολλο αυτό, που υπογράφηκε το 1997, διαίρεσε την πόλη, αποκλείοντας τους Παλαιστίνιους από κάποιες περιοχές και μετατρέποντας το εμπορικό κέντρο που έσφυζε από ζωή, σε "πόλη φάντασμα". Μέσα όμως σε αυτό το Πρωτόκολλο, υπήρχε όρος η ισραηλινές αρχές να προστατεύουν την παλαιστινιακή ταυτότητα της Χεβρώνας. Η εγκατάσταση αυτών των πινακίδων, παραβιάζει ευθέως αυτόν τον όρο.

Σχόλια