Ο αστυνόμος του μέλλοντος, ο ιδανικός εφαρμοστής του Νόμου, που δεν υποκύπτει σε ανθρώπινες αδυναμίες και δεν καταλαβαίνει ούτε από παρακάλια, ούτε από δικαιολογίες...


Ο πρώτος στον κόσμος λειτουργικός "Ρόμποκοπ" ανέλαβε υπηρεσία στο Ντουμπάι, σε μια προσπάθεια της αστυνομίας του Εμιράτου να ρομποτοποιήσει τις αστυνομικές υπηρεσίες.

Ο Ρόμποκοπ έπιασε δουλειά την Κυριακή και ήδη έχει γίνει διάσημος.

Έχει ύψος 1,65 και βάρος 100 κιλά, μιλά 6 γλώσσες και αναγνωρίζει εκφράσεις του προσώπου.

Η πρώτη του μέρα στη δουλειά ήταν εύκολη, καθώς ήταν στην τριήμερη έκθεση και συνέδριο Πληροφοριακών Συστημάτων του Κόλπου. Αύριο όμως, που η έκθεση τελειώνει, ο Ρομποκοπ θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της πραγματικής ζωής στο δρόμο.

Ο Ρόμποκοπ έχει ενσωματωμένο τάμπλετ, όπου μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν πρόστιμα ή να καταγγέλλουν παραβάσεις, όπως επίσης διαθέτει και πομποδέκτη με τα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας.

Ο Γενικός Διευθυντής Έξυπνων Υπηρεσιών της αστυνομίας του Ντουμπάι δήλωσε: 
"Η λειτουργία του πρώτου Ρόμποκοπ στον κόσμο, είναι ένα σημαντικό ορόσημο για το Εμιράτο και ένα βήμα προς την πραγματοποίηση του οράματος να γίνει το Ντουμπάι πρωτοπόρο στην τεχνολογία έξυπνων πόλεων. Σκοπός του Ρόμποκοπ είναι να βοηθήσει τον κόσμο στα εμπορικά κέντρα και στους δρόμους. Είναι η τελευταία μας "έξυπνη" προσθήκη και έχει σχεδιαστεί για να καταπολεμά το έγκλημα, να διατηρεί ασφαλή την πόλη και να αυξήσει τα επίπεδα ικανοποίησης του κόσμου. Μπορεί να κουβεντιάσει και να αλληλεπιδράσει, απαντά σε ερωτήσεις των πολιτών, κάνει χειραψίες και χαιρετά στρατιωτικά."

Σχόλια