Συνελήφθη ο διευθυντής της Cumhuriyet


Άλλον έναν δημοσιογράφο της εφημερίδας Cumhuriyet, αυτή τη φορά τον διευθυντή της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας, συνέλαβε η τουρκική αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη.

«Με συλλαμβάνουν», πρόλαβε να τουϊτάρει ο Ογκούζ Γκιουβέν της Cumhuriyet.com.tr, λίγο πριν του περάσουν τις χειροπέδες.

Επίσημη εξήγηση για τη σύλληψή του δεν δόθηκε. Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ο Γκιουβέν συνελήφθη για ένα ρεπορτάζ που αφορούσε το θάνατο του εισαγγελέα του Ντενιζλί, Μουσταφά Αλπέρ σε τροχαίο.

Ο 48χρονος εισαγγελέας κι ο ο οδηγός του, Μουτζαφέρ Ακσεχιρλί, σκοτώθηκαν προχθές όταν έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό τους ένα φορτηγό που μετέφερε χώματα.

Η Τζουμχουριέτ, είναι η μόνη εφημερίδα στην Τουρκία, που ασκεί καθαρά αντιπολιτευόμενη πολιτική προς τον Ερντογάν. Συνολικά 12 αρθρογράφοι και στελέχη της ιστορικής τουρκικής εφημερίδας έχουν οδηγηθεί στη φυλακή αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για «τρομοκρατία»...

Η εφημερίδα δέχθηκε επίθεση από την κυβέρνηση τον Μάιο του 2015, δημοσιοποίησε οπτικοακουστικό υλικό που αποδείκνυε την εμπλοκή της Άγκυρας στον συριακό εμφύλιο και την συνεργασία της με τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως το Μέτωπο Αλ Νούσρα και το λεγόμενο «Ισλαμικό Κράτος.

Σχόλια