Μαντέψτε ποιοι βρίσκονται πίσω από την επιχείρηση "κατά του ISIS"



Το παρακάτω άρθρο πρωτοδημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβρη του 2014, στο ξεκίνημα της αεροπορικής επιδρομής "εναντίον του ISIS".

Παρά την αφθονία των αποδείξεων, σπανίως αναφέρεται στα ΜΜΕ ότι το ΙSIS είναι δημιούργημα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, ότι στρατολογήθηκε, εκπαιδεύτηκε και χρηματοδοτήθηκε από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, την Τουρκία, το Ισραήλ και την Ιορδανία.

Αυτό σημαίνει ότι οι τρομοκράτες του ISIS είναι οι "πεζικάριοι" της Δυτικής συμμαχίας. Την ίδια στιγμή που η Αμερική ισχυρίζεται ότι πολεμά τον ISIS, στην πραγματικότητα τον προστατεύει.

Η αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε το 2014 ο Ομπάμα είχε σκοπό την καταστροφή της Συρίας και του Ιράκ και όχι το "να κυνηγήσει τους τρομοκράτες". Υπάρχει πληθώρα στοιχείων ότι το Ισλαμικό Κράτος προστατεύεται από τον υπό αμερικανική καθοδήγηση συνασπισμό.

Η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ διοχετεύεται στην Αλ Κάιντα και στο ISIS-Daesh.

Επίσης, οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν το παράνομο εμπόριο όπλων για να διοχετεύσουν τεράστιες ποσότητες όπλων και στρατιωτικού υλικού στους Σύρους "αντάρτες".

Πρόσφατα, ο στρατός των ΗΠΑ έσπευσε να διασώσει αξιωματούχους του ISIS-Daesh, οι οποίοι εκκενώθηκαν από το Ιράκ και τη Συρία με αμερικανικά στρατιωτικά ελικόπτερα. 

Σύμφωνα με το αραβόφωνο δημοσιογραφικό site al-Hadath:
"αρκετά αμερικανικά στρατιωτικά ελικόπτερα προσγειώθηκαν το χλμ μακριά από το δρόμο Deir Ezzur-Hasaka και εκκένωσαν από την περιοχή έναν αριθμό αξιωματούχων του ISIL... Μετά την προσγείωση των ελικοπτέρων, αμερικανοί πεζοναύτες ανέβασαν στα ελικόπτερα 10 διοικητές του ISIL και έφυγαν από την περιοχή..."

"Ο Abu Dajane Fransaw κατά πάσα πιθανότητα είναι ανάμεσα στα κορυφαία στελέχη του ISIL που φυγάδευσαν οι αμερικανοί πεζοναύτες... ο επικεφαλής της ομάδας οικονομικών ζητημάτων του ISIL στο κοίτασμα πετρελαίου του Forat (Εφράτη)."

Σχόλια