Αν μιλάμε για αποκεφαλισμούς, ο ISIS ωχριά μπροστά στη Σαουδική Αραβία!


Οι αποκεφαλισμοί και οι δημόσιες εκτελέσεις είναι υπόθεση ρουτίνας για την Σαουδική Αραβία. Από την αρχή του 2017, 59 άνθρωποι έχασαν το κεφάλι τους, καθώς η "τιμωρία του ξίφους" αποτελεί μια συνηθισμένη πρακτική εδώ και αιώνες, σε μια χώρα που αντί για ποινικό κώδικα έχει τον νόμο της Σαρία.

Στην πρωτεύουσα, Ριάντ, οι δημόσιες εκτελέσεις, αποκεφαλισμοί και ακρωτηριασμοί, γίνονται σε κεντρική πλατεία, την Deera Square, η οποία έχει πλέον το μακάβριο παρατσούκλι Chop Chop Square. 

Οι εκτελέσεις δεν ανακοινώνονται, αλλά το νέο διαδίδεται από στόμα σε στόμα αρκετά γρήγορα. Ο κόσμος είναι συνηθισμένος στο θέαμα. Πολλές φορές κάποιος από το Υπουργείο Εσωτερικών τηλεφωνεί στους συγγενείς του κατάδικου και τους προειδοποιεί να μην μιλήσουν σε δημοσιογράφους, ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μια προειδοποίηση που πολλές φορές ενέχει εκφοβισμό ή και απειλή. 

Πολλές φορές η τιμωρία δεν τελειώνει με τον αποκεφαλισμό. Αν το έγκλημα είναι ληστεία ή λαθρεμπόριο ναρκωτικών, το ακέφαλο σώμα σταυρώνεται και μπορεί να μείνει κρεμασμένο σε δημόσια θέα, μέχρι και τέσσερις ημέρες. 

Οι εκτελεστές θεωρούν ότι κάνουν μια κανονική δουλειά και ότι υπηρετούν τον νόμο του Θεού. Τα τελευταία χρόνια όμως, το "επάγγελμα" περνάει κρίση και η έλλειψη εκτελεστών έχει οδηγήσει σε συζητήσεις για πιθανή κατάργηση αυτού του είδους ποινής. 

Είναι "απορίας άξιο" πώς η ΕΕ και οι ΗΠΑ που τόσο κόπτονται για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων απανταχού της γης και δεν παραλείπουν να βάζουν τις φωνές όταν πρόκειται για το Ιράν ή τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, κάνουν τα στραβά μάτια για τη "σύμμαχη χώρα στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας", τη Σαουδική Αραβία!

Πληροφορίες από

Σχόλια